Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Praktische reisinformatie

Shortbreak Himmerki Lodge

Terug

Accommodatie
In het hoofdgebouw vind je de receptie en het restaurant met open haard. Hier worden 's avonds ook de maaltijden geserveerd of staat er een buffet klaar. De huisjes liggen tussen de bomen, vlak bij het meer. In de winter worden slechts 11 vakantiehuisjes verhuurd.

Grey log cabins: 
Dit zijn traditionele en sfeervolle blokhutten gebouwd van grey log boomstammen en geschikt voor 2 personen. Er is een zeer kleine badkamer met douche- en toiletruimte in één en een privésauna. In de woon-/slaapkamer staan twee bedden en een zitbankje. Er is een kleine keuken met vaatwasser en barretje.

Saunalodge: 2- 4 personen
Dit vakantiehuisje is traditioneel en sfeervol ingericht en helemaal gelijkvloers. Je komt binnen in de gezellige woonkamer met twee zitbanken, een open keuken en een houtkachel. Een van de banken is een slaapbank met een onderschuifbed. Verder zijn er een aparte slaapkamer voor twee personen en een badkamer met sauna en toilet (deze badkamer met sauna en toilet is alleen bereikbaar via de slaapkamer).

Lakeview villa’s geschikt voor 2- 6 personen
Deze volledig ingerichte villa’s zijn van alle gemakken voorzien. Je hebt er een fantastisch uitzicht over het bevroren meer. Op de benedenverdieping vind je de woonkamer met een gezellige zithoek met houtkachel, een eethoek en een ruime keuken met koffiezetapparaat (filterkoffie), waterkoker, koelkast, magnetron en oven. Op de benedenverdieping ligt één slaapkamer met twee aparte bedden. Op de benedenverdieping ligt tevens de badkamer met douche, sauna en toilet. In de hal bij de entree is een tweede toilet. Vanuit de woonkamer heb je toegang tot het balkon met een fantastisch uitzicht over het meer. Op de bovenverdieping is nog een tweede, kleine slaapkamer met twee aparte bedden, door het schuine dak kunnen deze bedden niet naast elkaar staan. Op de open vide staat een slaapbank en een tv. Als je met 5 of 6 personen in deze villa verblijft, wordt van deze slaapbank een tweepersoons slaapbank gemaakt. 

Swan suite:  8-persoonsvilla
Dit grote huis is vooral geschikt voor grotere gezelschappen. Er kunnen in totaal 8 personen verblijven. Beneden vind je een grote woonkamer met houtkachel, keuken, eethoek en ruime zithoek. Verder vind je op de benedenverdieping de badkamer met sauna, het toilet en één slaapkamer. Op de eerste verdieping zijn nog drie slaapkamers en een klein balkon, plus een tweede toilet.

Het verblijf is inclusief eindschoonmaak, beddengoed en handdoeken. Als je extra/nieuwe handdoeken wilt, kun je hiernaar vragen bij de receptie.

Bij Himmerki zijn langlaufski’s en sneeuwschoenen beschikbaar waarmee je op eigen gelegenheid wandel- en langlauftochten kunt maken. Direct naast de accommodatie beginnen een aantal langlaufloipes. Langlaufski's zijn voor Askja-gasten gratis. Sneeuwschoenen zijn te huur voor € 10,- per dag.

Maaltijden
Bij deze reis zijn alle maaltijden van het diner op dag 1 t/m het ontbijt op de laatste dag inbegrepen. Drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen. Het ontbijt en diner worden geserveerd in het restaurant van Himmerki. De lunch kan een picknicklunch tijdens de activiteiten zijn, maar wordt op bepaalde dagen ook in de lodge genuttigd. 

Reisleiding
De activiteiten staan onder leiding van een lokale Engelssprekende gids.

Vervoer
Je vliegt met Finnair met vertrek vanaf Schiphol. In 2,5 uur ben je in Helsinki. Dan is het nog ruim een uur naar Kuusamo, in het midden van Finland. Ook op de terugweg heb je een overstap in Helsinki.
Vanaf de luchthaven word je naar je accommodatie gebracht en op de laatste dag word je weer teruggebracht naar de luchthaven voor je vlucht naar Amsterdam. Ook eventuele transfers naar de activiteiten zijn inbegrepen.

Eigen risico sneeuwscootersafari
Voor de sneeuwscootersafari heb je een eigen risico per schadegeval van € 900 als je door een ongeval schade aan de sneeuwscooter veroorzaakt. Als je een sneeuwscooterverzekering afsluit, is het eigen risico gedekt. Deze verzekering moet je al in Nederland afsluiten.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.