Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Praktische reisinformatie

Shortbreak Aurora Village

Terug

Aurora village ligt op 12 kilometer van de luchthaven en de transfer is slechts 15 minuten, perfect dus voor een shortbreak. Toch verblijf je midden in de wildernis, want het Aurora Village ligt buiten Ivalo op een prachtige plek in de wildernis en aan een bevroren meer. De 25 aurora cabins liggen rondom een rendierweide en er lopen zelfs een paar rendieren los op het terrein. De Finse houten kota's hebben een glazen dak. Hier speur je vanuit je bed de sterrenhemel af, op zoek naar het noorderlicht. Wil je niets aan het toeval overlaten? Meld je dan aan voor het aurora alert. Voor gasten van Askja reizen is deze service gratis.

De cabins zijn comfortabel ingericht met 2 bedden. De bedden staan onder het glazen dak en vanuit je bed kan je dus elke avond naar het noorderlicht speuren. De daken hebben verwarming, dus als er sneeuw is gevallen kan je dat laten smelten om uit het raam te kijken. Op de kamer zijn koffie (nespresso)- en thee faciliteiten en er is een klein koelkastje. De kleine badkamer heeft een douche en toilet en er is wifi in je cabin.

In het hoofdgebouw vind je de receptie, de bar en het gezellige restaurant. Het restaurant is gebouwd in de vorm van een Finse kota, met in het midden een open haard. Rondom de open haard staan comfortabele stoelen en aan de picknick tafels geniet je van de maaltijden. Sneeuwschoenen, langlaufski's en sledes zijn gratis te gebruiken tijdens je verblijf.

Maaltijden
Deze reis is op basis van volpension, dus alle maaltijden zijn inbegrepen van het diner/snack op dag 1 t/m het ontbijt op de laatste dag. Drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Reisleiding
De activiteiten staan onder leiding van lokale Engelssprekende gidsen.

Kleding
Bij aanvang van de eerste activiteit krijg je een thermo-overall en winterlaarzen. Deze mag je de hele week gratis gebruiken en bij je houden. De thermo-overall is heerlijk warm en speciaal gemaakt en geschikt voor de soms extreme kou in Lapland. Je draagt hem over je gewone kleding en hij beschermt extra bij stevige kou. Het is dus niet nodig om een complete wintersportuitrusting aan te schaffen of zelf mee te nemen.

Vervoer
Met Finnair vliegt u vanaf Schiphol en bent u in 2,5 uur in Helsinki en vervolgens in ruim 1,5 uur in Ivalo in het noorden van Lapland. Terug heeft u ook een overstap in Helsinki.
Tijdens de week zijn eventuele transfers naar de activiteiten allemaal bij de prijs inbegrepen.

Eigen risico sneeuwscootersafari
Voor de sneeuwscootersafari heb je een eigen risico van € 1.200 per schadegeval als je door een ongeval schade aan de sneeuwscooter veroorzaakt. Als de bestuurder een sneeuwscooterverzekering afsluit, is het eigen risico gedekt. Deze verzekering moet je al in Nederland afsluiten, want dat kan niet ter plekke.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.