Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 4 Dagen

Shortbreak Aurora Village

Terug Bekijk samenvatting

Deze kort reis in het hoge noorden van Fins Lapland, bevat alle facetten van je bucketlist. Je verblijft drie nachten in een Aurora Kota met een glazen dak. Je gaat tijdens je reis natuurlijk een huskysafari maken en ook staat er een sneeuwscootertocht op het programma. In het sfeervolle restaurant met open haard geniet je 's avonds van een heerlijke maaltijd. Maar daarna snel weer naar je glazen iglo, want drie avonden lang heb je kans om vanuit je eigen bed het noorderlicht te gaan zien.

Dag 1

Vlucht naar Ivalo, transfer naar Aurora Village

Vanaf Schiphol vlieg je naar de luchthaven van Ivalo, in het noordoosten van Fins Lapland. Op de luchthaven word je opgehaald en in circa 15 minuten naar Aurora Village gebracht. Je zoekt jouw aurora cabin op. Als je voor 21.00 uur aankomt ga je naar het restaurant voor het diner. De afstand naar het restaurant is maximaal 220 meter. Na 21.00 uur is er een snack in de cabin.

Accommodatie
Aurora village ligt op 12 kilometer van de luchthaven en de transfer is slechts 15 minuten, perfect dus voor een shortbreak. Toch verblijf je midden in de wildernis, want het Aurora Village ligt buiten Ivalo op een prachtige plek in de wildernis en aan een bevroren meer. De 25 aurora cabins liggen rondom een rendierweide en er lopen zelfs een paar rendieren los op het terrein. De Finse houten kota's hebben een glazen dak. Hier speur je vanuit je bed de sterrenhemel af, op zoek naar het noorderlicht. Wil je niets aan het toeval overlaten? Meld je dan aan voor het aurora alert. Voor gasten van Askja reizen is deze service gratis.

De cabins zijn comfortabel ingericht met 2 bedden. De bedden staan onder het glazen dak en vanuit je bed kan je dus elke avond naar het noorderlicht speuren. De daken hebben verwarming, dus als er sneeuw is gevallen kan je dat laten smelten om uit het raam te kijken. Op de kamer zijn koffie (nespresso)- en thee faciliteiten en er is een klein koelkastje. De kleine badkamer heeft een douche en toilet en er is wifi in je cabin.

In het hoofdgebouw vind je de receptie, de bar en het gezellige restaurant. Het restaurant is gebouwd in de vorm van een Finse kota, met in het midden een open haard. Rondom de open haard staan comfortabele stoelen en aan de picknick tafels geniet je van de maaltijden. Sneeuwschoenen, langlaufski's en sledes zijn gratis te gebruiken tijdens je verblijf.

Maaltijden
Deze reis is op basis van volpension, dus alle maaltijden zijn inbegrepen van het diner op dag 1 t/m het ontbijt op de laatste dag. Drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Reisleiding
De activiteiten staan onder leiding van lokale Engelssprekende gidsen.

Kleding
Bij aanvang van de eerste activiteit krijg je een thermo-overall en winterlaarzen. Deze mag je de hele week gratis gebruiken en bij je houden. De thermo-overall is heerlijk warm en speciaal gemaakt en geschikt voor de soms extreme kou in Lapland. Je draagt hem over je gewone kleding en hij beschermt extra bij stevige kou. Het is dus niet nodig om een complete wintersportuitrusting aan te schaffen of zelf mee te nemen.

Eigen risico sneeuwscootersafari
Voor de sneeuwscootersafari heb je een eigen risico van € 1.200 per schadegeval als je door een ongeval schade aan de sneeuwscooter veroorzaakt. Als de bestuurder een sneeuwscooterverzekering afsluit, is het eigen risico gedekt. Deze verzekering moet je al in Nederland afsluiten, want dat kan niet ter plekke.

Dag 2

Huskysafari (4 uur, 15-20 km)

Vandaag ga je een bijzondere dag beleven, want je gaat een huskysafari maken. Eerst ontvang je de speciale thermokleding en daarna een korte transfer naar de huskyfarm. Hier maak je kennis met de vriendelijke husky's. Nadat je uitleg hebt gehad, ga je op pad. Bij de start blaffen de honden vol enthousiasme en dan stuiven ze weg, maar al snel horen we alleen nog hun gehijg en het gekraak van de sneeuw onder hun poten. Voor de rest heerst er een overweldigende stilte. Eén persoon is de musher en staat achterop de slede en de andere persoon zit in de slede. Je maakt een lunch stop midden in de wildernis en na de lunch kunnen de musher en de passagier eventueel van van plaats wisselen. 

Vandaag of morgen mag je 1,5 uur privé gebruik maken van de sauna en jacuzzi aan de rivier. 

Dag 3

Sneeuwscootertocht (20-40 km ca. 2 uur)

Na instructie van de gids worden de sneeuwscooters gestart en ga je op weg door de besneeuwde bossen. Met wat behendigheid slinger je tussen de besneeuwde bomen door. Vergeet niet van het landschap te genieten onderweg. Op de bevroren meren of rivieren mag je wat meer snelheid gaan maken. Een geweldige ervaring die je niet snel zal vergeten!

Dag 4

Transfer en terugvlucht naar Amsterdam

Je verblijf zit er helaas al weer op. Aan het begin van de middag heb je transfer naar de luchthaven en aansluitend de terugvlucht. Met vele herinneringen als extra bagage keer je huiswaarts.

N.B. De volgorde van het programma kan veranderen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.