Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Praktische reisinformatie

Huskysafari in Zweeds Lapland

Terug

Accommodatie
Tijdens de eerste en laatste nacht van deze reis slaap je bij de Sörbyn Lodge in een comfortabele hotelkamer. De huskyfarm ligt op ca. een half uur rijden van de lodge. De Sörbyn lodge ligt in het noorden van Zweden, aan de rand van de kleine nederzetting Sörbyn en aan een uitgestrekt meer.

De huskyfarm van Yellow Snow Husky Tours ligt in het plaatsje Niemisel. Tijdens de meerdaagse safari's slaap je in verschillende hutten. De hutten hebben het volgende gemeen: ze liggen in de prachtige natuur, ze zijn basic maar comfortabel, ze zijn gezellig en authentiek en ze zijn warm of kunnen goed warm gehouden worden. Sommige cabins hebben geen elektriciteit of stromend water. De hut wordt dan opgewarmd met een vuur, er wordt water uit een bron of rivier gehaald en er worden kaarsen gebruikt om de hut te verlichten. Vaak hebben deze cabins ook een sauna waar je gebruik van kunt maken. Een hut kan ook een beetje elektriciteit hebben om wat lampen te kunnen laten branden en het fornuis te laten werken. Je kunt dan ook je camera's opladen. Water wordt dan ook uit een bron gehaald. Het toilet is in bijna alle gevallen een droogtoilet buiten. Soms wordt er ook een hut gebruikt wat meer een gezellig vakantiehuisje is met meer luxe. De hut is dan al verwarmd bij aankomst en het heeft zelfs een kleine douche. Over het algemeen slaap je in een gemeenschappelijke ruimte in de hutten in stapelbedden of opklapbare bedden met matrassen. Er wordt gezorgd voor een kussen, slaapzak en een katoenen binnenzak. Tijdens de safari ben je echt onderdeel van het team en mag je een kampvuur maken, hout hakken, de honden voeren, strobedjes maken voor de honden, water halen of helpen met het bereiden van het eten. 

Belangrijk om te weten
Je gaat een prive tour maken met je eigen groepje. Je bestuurt je eigen slede met 4 of 5 honden. De meeste safari's kunnen naar eigen wens aangepast worden. Er kan gekozen worden voor kortere of langere routes en voor de makkelijkere routes of meer uitdagendere routes in de heuvels. Laat het vooraf weten waar je voorkeur naar uit gaat. Voor deze reis heb je een goede conditie nodig en ben je fysiek fit. Je moet regelmatig de honden helpen om de heuvels op te komen en mee-steppen. Ook is het besturen van de slede fysiek inspannend doordat de route soms door dichte bossen kan gaan. Je hebt geen eerdere ervaring met een huskysafari nodig om mee te kunnen met een meerdaagse safari. De minimale leeftijd om mee te gaan met een meerdaagse tour is 14 jaar.

Maaltijden
Tijdens de overnachtingen in de lodge zijn het ontbijt en 2x een diner inbegrepen.
Bij de meerdaagse safari zijn alle maaltijden van de lunch op de eerste dag tot de lunch op de laatste dag inbegrepen. Heb je een allergie of speciaal dieet? Laat dit dan tijdig weten zodat de accommodatie en de huskyfarm hier rekening mee kunnen houden.

Kleding
Je ontvangt bij de huskyfarm een thermo-overall, wollen sokken, winterlaarzen, warme muts, over handschoenen en een hoofdlampje. De thermo-overall is heerlijk warm en speciaal gemaakt voor de soms extreme kou in Lapland. Je draagt hem over de kleding die je al draagt. Bij stevige kou hebben ze nog een extra jasje die je onder de overall draagt. Neem zelf de volgende kleding mee zodat je het tijdens de safari lekker warm hebt: voor je hoofd een beanie en sjaal, draag verschillende lagen van wol en fleece, voor je handen gebruik je dunne fleece of wollen handschoenen die je onder de grote over handschoenen kunt dragen, draag 2 lagen van wollen sokken in de laarzen wanneer het erg koud is en wanneer het heel erg koud is kan je eraan denken om warmte packs mee te nemen.

Zelf meenemen tijdens de safari
Tijdens de safari neem je een kleine rugzak mee met:
- toilettas en een handdoek
- comfortabele kleding voor in de cabin
- extra paar sokken
- schoenen voor in de cabin, simpele slippers is al voldoende
- zonnebril (aan te raden in maart) of skibril
- (alcoholische) drankjes voor 's avonds in de cabin en/of snacks  

Eigen risico
Voor eventuele schade aan de slede geldt een eigen risico van € 500 per groep.

Reisleiding
De huskysafari staat helemaal onder leiding van een Nederlandse gids.

Vervoer
Vanaf Schiphol vlieg je met Scandinavian Airlines via Stockholm naar Luleå. Vanaf de luchthaven word je opgehaald en naar de Sörbyn Lodge gebracht. De transfer duurt ca. een uur. De volgende dag wordt je weer opgehaald en naar de huskyfarm gebracht. Op dag 4 word je teruggebracht naar de lodge en op de laatste dag word je naar de luchthaven van Luleå gebracht en vlieg je via Stockholm weer terug naar Amsterdam.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.