Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 7 Dagen

Avonturenweek Jockfall

Terug Bekijk samenvatting

Net ten noorden van de poolcirkel ligt in Zweeds Lapland de kleinschalige lodge van Jockfall. De vakantiehuisjes liggen aan de oever van de rivier met een waterval genaamd Jockfall. Een mooi spektakel want de waterval bevriest niet in de winter en er vormen zich prachtige ijssculpturen bij de waterversnelling. De gastvrije familie zorgt ervoor dat je een onvergetelijke tijd gaat hebben. Tijdens de avonturenweek in Zweden zijn er veel activiteiten inbegrepen en is er voldoende tijd om te ontspannen.

Dag 1

Accommodatie: Jockfall Lodge (VP)

Vlucht naar Luleå en transfer naar Jockfall

Vanaf Schiphol vlieg je via Stockholm naar de luchthaven van Luleå. Op de luchthaven staat er iemand van de lodge je op te wachten om je naar Jockfall te brengen, de afstand tussen Luleå en Jockfall is ca. 140 kilometer en de transfer duurt ca. 2 uur. Mocht er onderweg al noorderlicht te zien zijn dan zal de gids zeker een stop maken. Je wordt welkom geheten door de familie en afhankelijk van de aankomsttijd sluit je aan voor het dinerbuffet. Vanavond of morgenochtend ontvang je de thermo kleding en warme sneeuwlaarzen die je de gehele week kunt gebruiken.

Accommodatie
De 4- en 6-persoons huisjes, 10 stuks in totaal, liggen aan de rand van de kleine nederzetting Jockfall en aan de rivier met de waterval Jockfall. Överkalix, de dichtsbijzijnde grotere plaats met een supermarkt, ligt op ca. 40 kilometer afstand. De lodge ligt 12 kilometer ten noorden van de poolcirkel. In het hoofdgebouw is de receptie, het restaurant en er zijn souvenirs en snacks verkrijgbaar.

Dag 2

Accommodatie: Jockfall Lodge (VP)

Huskysafari

Een huskysafari staat bij velen op het verlanglijstje en is een van de hoogtepunten van een winterse avonturenweek. Vandaag is het zover en ga je in de leer bij de musher die je alles leert over het verzorgen van de honden en het besturen van een slede. De honden staan je bij de kennel al enthousiast blaffend op te wachten. Laat je niet afschrikken, want zodra ze voor de slede mogen gaan rennen stoppen ze met blaffen en hoor je alleen nog de slede door de sneeuw heen glijden. Na een uitgebreide uitleg ga je een tocht maken met de husky's; al zittend in de slede of achter op de slede om te sturen. Een onvergetelijke ervaring wanneer je met de honden door het winterse landschap glijdt.

Dag 3

Accommodatie: Jockfall Lodge (VP)

Bezoek aan eland- en rendierboerderij

Dé Scandinavische dieren die je zeker gezien wilt hebben zijn de eland en het rendier. De eland wordt gezien als de koning van het woud en het zijn ontzettend vriendelijke dieren. Vandaag heb je de kans om dit geweldige dier te knuffelen. Een ontmoeting met een rendier mag ook zeker niet ontbreken tijdens een reis naar Lapland. Wist je dat de rendieren van de kerstman allemaal vrouwelijk zijn? Je komt veel te weten over deze bijzondere dieren vandaag.

Dag 4

Accommodatie: Jockfall Lodge (VP)

Sneeuwscootertocht

Vandaag ga je de omgeving van Jockfall op de sneeuwscooter verkennen. Na een introductie van de gids neem je plaats op de sneeuwscooter en volg je de gids. De tocht gaat door besneeuwde bossen en over bevroren meren. Onderweg maak je een stop voor een typische Zweedse fika bij het kampvuur. Bij terugkomst bij de lodge is het heerlijk opwarmen in de sauna of bij de haard in je huisje.

Dag 5

Accommodatie: Jockfall Lodge (VP)

Vrije dag

Vandaag heb je een vrije dag die je naar eigen inzicht kan invullen. Heerlijk ontspannen bij je huisje of in de sauna. Toch liever actiever de dag doorbrengen? Bind de sneeuwschoenen onder of pak de stepslede en maak een tocht in de omgeving. 

Dag 6

Accommodatie: Jockfall Lodge (VP)

IJsvissen en noorderlichtexcursie in slede achter sneeuwscooter

In de ochtend ga je je geluk beproeven tijdens het ijsvissen. Met de gids ga je op pad en boor je een gat in het ijs. Ga comfortabel op je rendiervel zitten en geniet tijdens het vissen van de stilte om je heen. Een heerlijk ontspannende activiteit. Wie weet heb je al snel beet, maar het kan ook zijn dat je wat meer geduld moet hebben. De lunch nuttig je bij de lodge. De middag heb je vrij te besteden en na het diner staat er een noorderlichtexcursie op het programma. Je neemt plaats in de slede achter de sneeuwscooter en gaat samen met de gids op zoek naar het noorderlicht. Blijf de hemel afspeuren want het noorderlicht kan zich opeens laten zien.

Dag 7

Vlucht terug naar Amsterdam

Er is een einde gekomen aan de winterse week bij Jockfall. Na het ontbijt wordt je naar de luchthaven van Luleå gebracht voor de terugvlucht via Stockholm naar Amsterdam.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.