Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw opgeslagen reizen

Trips

Valkea Lodge

Deze nieuwe lodge staat op een fantastische locatie, direct aan het Valkeajärvi meer. Je verblijft in een sfeervolle blokhut. De maaltijden gebruik je in het restaurant in het hoofdgebouw, waar elke avond de open haard brandt. Valkea wordt exclusief door Askja aangeboden op de Nederlandse markt. Er zijn 30 gezellige blokhutten (twee onder één kap). Elke blokhut heeft een open haard en er zijn zelfs blokhutten met privésauna.

Accommodatie
De nieuwe Valkea Lodge is in 2016 gebouwd. De ligging is fantastisch: 30 kilometer boven de poolcirkel en aan de oevers van het pittoreske Valkeajärvi-meer. Omdat de lodge op een heuvel ligt, heb je een geweldig uitzicht over het bevroren meer en de besneeuwde bossen. Bovendien is dit een perfecte plek om het noorderlicht te spotten.

De lodge bestaat uit dertig gezellige en goed ingerichte blokhutten (twee onder één kap). Alle blokhutten hebben een woonkamer met smart tv, kitchenette, houtkachel, slaapbank (140 cm breed) en douche en toilet. Er is een aparte slaapkamer met een tweepersoonsbed. Als je twee aparte bedden wilt, kan dat ook. Er zijn zestien blokhutten met een privésauna. Zowel in de blokhutten als in het hoofdgebouw is gratis wifi. 

In het centrale hoofdgebouw bevindt zich het sfeervolle restaurant. Als je na het diner nog een drankje wilt drinken, brandt de open haard uitnodigend in de gezellige bar. In het safarihuis bevindt zich de gezamenlijke sauna.

Het plaatselijke alpineskicentrum, dat direct naast de lodge ligt, heeft vijf afdalingen, die variëren van 800 tot 100 meter. Er is ook een oefenpiste voor beginners en kinderen. Ski's en skipassen zijn beschikbaar bij de skilift, direct naast de lodge. Ook is er een netwerk van langlaufloipes die bij de Valkea Lodge beginnen. In en rondom Pello ligt meer dan 200 kilometer aan loipes.

Maaltijden
Bij deze reis zijn alle diners en ontbijten inbegrepen, vanaf het diner op dag 1 t/m het ontbijt op de laatste dag. Drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen. Lunches zijn inclusief op dagen waarop activiteiten op het programma staan (alle dagen behalve dag 4 en 7 dus). Er wordt dan meestal onderweg geluncht, in de open lucht bij een vuur of bij koud weer binnen. Elke namiddag is er een koffie- en thee-uurtje met koekjes.

Reisleiding
De activiteiten staan onder leiding van een lokale Engelssprekende gids.

Vervoer
Als je met Finnair vliegt, vertrek je vanaf Schiphol en ben je in 2,5 uur in Helsinki en vervolgens in ruim een uur in Rovaniemi, in het midden van Finland. Ook op de terugweg heb je een overstap in Helsinki.
Vanaf de luchthaven in Rovaniemi word je naar je accommodatie gebracht. Op de laatste dag word je weer teruggebracht naar de luchthaven in Rovaniemi. De transfertijd is ongeveer 1,5 uur. 
Als je naar Kittilä vliegt, is de transfertijd ca. 2 uur.
Tijdens deze week zijn eventuele transfers naar de activiteiten allemaal bij de prijs inbegrepen.

Eigen risico sneeuwscooter- en huskysafari
Voor de sneeuwscootersafari heb je een eigen risico van € 700 per schadegeval als je door een ongeval schade aan de sneeuwscooter veroorzaakt. Als de bestuurder een sneeuwscooterverzekering afsluit, is het eigen risico gedekt. Deze verzekering moet je al in Nederland afsluiten, want dat kan niet ter plekke. Voor de huskysafari geldt een eigen risico per schadegeval van € 500.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.