Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Praktische reisinformatie

Zuid-IJsland compleet

Terug

Vervoer
Vanuit Nederland vlieg je met Icelandair naar Keflavík, de internationale luchthaven in het zuidwesten van IJsland. Op de luchthaven haal je je 4WD-huurauto op. Deze lever je aan het einde van je reis, voor het vertrek van je vlucht, ook weer op Keflavík in.

Accommodatie
Je verblijft vier nachten in hotels of guesthouses, in kamers met eigen douche en toilet. In alle kamers zijn handdoeken aanwezig. Hou er rekening mee dat niet in elke accommodatie een lift aanwezig is.

Deze lijst geeft aan welke accommodaties Askja Reizen gebruikt voor deze autorondreis. De accommodaties zijn per gebied of plaats gerangschikt op alfabetische volgorde. Wanneer je de reis boekt, maken wij een keuze uit de accommodaties op basis van beschikbaarheid. Als deze accommodaties niet beschikbaar zijn, kan er een toeslag van toepassing zijn.

Door het Corona virus is onderstaande lijst onder voorbehoud van beschikbaarheid en er kunnen eventueel wijzigingen zijn op moment van reizen. Wij informeren je hier voor de reis over. 

Dag 1: 
Klettur Hotel / Storm Hotel

Dag 2, 3 en 4: 
Minniborgir cottages / Gljúfur

Ben je met 2 personen, dan kun je kiezen voor een 2-persoonshuisje met één slaapkamer en een hotpot die je deelt met andere gasten, of voor een groot huisje met 2 slaapkamers en een eigen hotpot. Bij 3 of 4 personen boeken we altijd het huisjes met 2 slaapkamers en een eigen hotpot. Ben je met 5 of 6 personen, dan is er ook nog een slaapzolder in het huisje. Alle soorten huisjes hebben een keukentje, douche en toilet. De hotpot is een soort IJslandse jacuzzi die zich of op de veranda bevindt, of bij de kleine huisjes op een gezamenlijke binnenplaats. Er is beddengoed aanwezig en de schoonmaakkosten zijn inbegrepen. Neem zelf theedoeken en een extra handdoek voor de hotpot mee. In het keukentje kun je zelf koken. Al het keukengerei is aanwezig.

Dag 5:
Nupar Fosshótel / Skaftafell Hotel

Dag 6: 
Katla Hotel / Vík Hotel

Dag 7:
Courtyard Mariott / Duus Hotel


Maaltijden
Bij het verblijf in hotels en guesthouses is het ontbijt inbegrepen. Voor de andere maaltijden zorg je zelf. De dichtstbijzijnde supermarkt vanuit het vakantiehuisje is in Selfoss. De Bonus-supermarkt heeft een goedkoper assortiment (Euroshopper). Kronan biedt een ruimer assortiment. Tegenover het vakantiehuisje Minniborgir staat ook een kleine supermarkt. Mochten de supermarkten niet open zijn, dan is het handig om te weten dat veel benzinestations in IJsland ook etenswaren verkopen en simpele maaltijden bereiden.
Wil je eens uit eten, reken er dan op dat je voor een diner ongeveer € 45 p.p. (zonder drank) en voor een lunch ongeveer € 20 (bijvoorbeeld soep en brood) betaalt.

Voorbereiding op de reis
Reizen en wandelen op IJsland is een geweldige belevenis, zeker met de juiste uitrusting. Zorg in ieder geval voor stevige en goed ingelopen wandelschoenen (met goed profiel) om blaren etc. te voorkomen. Een goede wind- en waterdichte regenjas en -broek en warme, maar goed ventilerende kleding zijn zeker geen overbodige luxe. 


Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe