Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Praktische reisinformatie

Zuid-IJsland compleet

Terug

Vervoer
Vanuit Nederland vlieg je met Icelandair naar Keflavík, de internationale luchthaven in het zuidwesten van IJsland. Op de luchthaven haal je je 4WD-huurauto op. Deze lever je aan het einde van je reis, voor het vertrek van je vlucht, ook weer op Keflavík in.

Accommodatie
Je verblijft vier nachten in hotels of guesthouses, in kamers met eigen douche en toilet. In alle kamers zijn handdoeken aanwezig. Hou er rekening mee dat niet in elke accommodatie een lift aanwezig is. De overige drie nachten verblijf je in een vakantiehuisje in het gouden cirkel gebied.

Alle soorten huisjes hebben een keukentje, douche en toilet. Bij elk huisje is een gedeelde of privé hotpot aanwezig. De hotpot is een soort IJslandse jacuzzi, die zich of op de veranda bevindt, of op een gezamenlijke binnenplaats. Er is beddengoed aanwezig en de schoonmaakkosten zijn inbegrepen. Neem zelf theedoeken en een extra handdoek voor de hotpot mee. In het keukentje kun je zelf koken. Al het keukengerei is aanwezig.

Deze lijst geeft aan welke accommodaties Askja Reizen gebruikt voor deze autorondreis. De accommodaties zijn per gebied of plaats gerangschikt op alfabetische volgorde. Wanneer je de reis boekt, maken wij een keuze uit de accommodaties op basis van beschikbaarheid. Als deze accommodaties niet beschikbaar zijn, kan er een toeslag van toepassing zijn.

Dag 1 - Reykjavík
Klettur Hotel / Storm Hotel

Dag 2, 3 en 4 - omgeving gouden cirkel
Akurgerði Cottage / Gljúfur Cottages / Minniborgir Cottage

Dag 5 - omgeving Skaftafell & Kirkjubaejarklaustur
Nupar Fosshótel / Skaftafell Hotel

Dag 6 - Vík
Katla Hotel / Vík Hotel Mýrdal

Dag 7 - Keflavík
Duus Hotel / Lighthouse Inn

Excursies
Bij deze reis zijn excursies al gereserveerd en inbegrepen. 
. Op dag 2 maak je een tocht van ongeveer een uur, met een Engelssprekende gids, in lavatunnel Raufarhólshellir. Je maakt gebruik van een helm en lamp. (Min. leeftijd 3 jaar).
. Heerlijk badderen in Fontana Spa in Laugarvatn staat op dag 3 op het programma. De entree is inclusief. Stop een handdoek en badkleding in je dagrugzak. 
. En dag 6 ga je met een Engelssprekende gids een tocht - op stijgijzers -  maken op de gletsjer bij Skaftafell. De excursie duurt 3,5 uur, waarvan je 1,5 tot 2 uur op het ijs bent. (Min. leeftijd 10 jaar).

Maaltijden
Bij het verblijf in hotels en guesthouses is het ontbijt inbegrepen. Voor de andere maaltijden zorg je zelf. De dichtstbijzijnde supermarkt vanuit het vakantiehuisje is in Selfoss. De Bonus-supermarkt heeft een goedkoper assortiment (Euroshopper). Kronan biedt een ruimer assortiment. Mochten de supermarkten niet open zijn, dan is het handig om te weten dat veel benzinestations in IJsland ook etenswaren verkopen en simpele maaltijden bereiden.
Wil je eens uit eten, reken er dan op dat je voor een diner ongeveer € 45 p.p. (zonder drank) en voor een lunch ongeveer € 20 (bijvoorbeeld soep en brood) betaalt.

Voorbereiding op de reis
Reizen en wandelen op IJsland is een geweldige belevenis, zeker met de juiste uitrusting. Zorg in ieder geval voor stevige en goed ingelopen wandelschoenen (met goed profiel) om blaren etc. te voorkomen. Een goede wind- en waterdichte regenjas en -broek en warme, maar goed ventilerende kleding zijn zeker geen overbodige luxe. 


Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.