Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 8 Dagen

Zuid-IJsland compleet

Terug Bekijk samenvatting

Tijdens deze zeer afwisselende reis heb je heel veel tijd om de zuidkust te ontdekken. Je overnacht tijdens je vakantie in een combinatie van hotels en een langer verblijf in een vakantiehuisje. Je onderneemt verschillende excursies, zoals een excursie in een lavatunnel, badderen in het Laugarvatn Spa en een actieve gletsjerwandeling. 

Dag 1 (ca. 50 km)

Vlucht Amsterdam - Keflavík, auto ophalen en via Blue Lagoon (optioneel) naar Reykjavík

Vanaf Schiphol vlieg je naar Keflavík, de internationale luchthaven in het zuidwesten van IJsland. Je huurauto staat klaar op het vliegveld, waarna je het schiereiland Reykjanes oprijdt. Hier kan je een rondrit maken door de zwarte lavavelden en langs de ruige kust. Dit is voor veel toeristen nog een onbekend gebied. Op meerdere plaatsen zijn hete bronnen met borrelende modderpoelen en stomende zwavelbronnen. Op dit schiereiland ligt ook de bekende Blue Lagoon. Hier kan je een bad nemen in het blauwwitte water dat afkomstig is van een geothermische centrale. Het water heeft een temperatuur van rond de 37°C, bevat veel zouten en heeft ook een genezende werking. Vervolgens rijd je naar de hoofdstad Reykjavík, waar je overnacht. 

Dag 2 (ca. 70 km)

Tocht in lavatunnel en naar vakantiehuisje

Je start de dag met met wat hoogtepunten van de hoofdstad. Flaneer door de Laugavegur, de hoofdstraat met vele mondaine winkels, bezoek de architectonisch bijzondere concertgebouw Harpa of geniet van het prachtige uitzicht vanaf de top van de Halgrimskirkja. Daarna maak je een tocht in de schitterende lava tunnel Raufarhólshellir. In de winter zijn er vaak mooie ijssculpturen te zien die in de grot vormen. Je rijdt naar je vakantiehuisje in de omgeving van Selfoss. In het plaatsje Selfoss kun je boodschappen doen. 

Dag 3 (ca. 120 km)

Gouden cirkel en Laugarvatn Fontana Spa

Vandaag volg je de meest populaire excursieroute, de "Golden Circle". Als eerste ga je naar Thingvellir. Thingvellir Nationaal Park ligt precies op de plaats waar de Europese en Amerikaanse continenten van elkaar afdrijven, waardoor diepe scheuren in het landschap zijn ontstaan die nergens beter te zien zijn dan hier. Na Thingvellir rijd je naar Laugarvatn. Hier neem je een duik in het Laugarvatn Fontana Spa. Geniet van de natuurlijk verwarmde baden en sauna aan de rand van een groot meer. Via de explosiekrater Kerid rijd je naar Geysir, het bekende hete bronnen gebied met de geiser Strokkur. Iets verder ligt de Gullfoss, IJslands beroemdste waterval. 

Dag 4

Thjórsárdalur

Nog een hele dag in het gebied van de gouden cirkel. Je kunt vandaag rustig aan doen en genieten van de warme hotpot bij je vakantiehuisje of je kunt er nog op uit trekken. Vandaag zijn er verschillende mogelijkheden. In grote lijnen kun je kiezen voor een rondrit langs leuke plaatsjes en bezienswaardigheden of een actievere dag met wandelen. Een kennismaking met het IJslandse paard behoort ook tot de mogelijkheden. Ook een tocht naar het Thjórsárdalur is mooi om te doen. Je rijdt langs de rivier Thjorsá met (meestal) prachtig uitzicht op de Hekla vulkaan. In het dal ligt de mooie waterval Hjalparfoss die in twee stromen naar beneden valt en is omgeven door basaltrotsen. 

Dag 5 (ca. 300 km)

Zuidkust

Je rijdt vandaag via de ringweg naar het oosten. Bij helder weer kun je ook nog een glimp opvangen van IJslands beroemdste vulkaan Hekla, die voor het laatst uitgebarsten is in 2000. Skógar is vooral bekend om de grote waterval Skógafoss, die 60 meter loodrecht naar beneden valt. Verder tref je in Skógar een museum aan, dat een goed beeld geeft van hoe de IJslanders leefden aan het begin van deze eeuw. Onderweg zie je de prachtige gletsjers, zwarte stranden, rotsen en watervallen. Overnachting in de omgeving van Skaftafell. Als je nog voldoende tijd hebt kun je in het Skaftafell Nationaal Park een korte wandeling maken. 

Dag 6 (ca. 125 km)

Skaftafell, gletsjerwandeling en het ijsbergenmeer

Je gaat vandaag naar het Nationaal Park Skaftafell, gelegen tussen twee gletsjertongen. Hier ga je op pad op de gletsjer, onder leiding van een gids. Gewapend met stijgijzers en een pikhouweel bekijk je het machtige ijs van dichtbij. Vervolgens rijd je naar het beroemde gletsjermeer Jökulsárlón, waarin tal van ijsbergen in de meest wonderlijke vormen ronddrijven. Optioneel kun je onder leiding van een gids naar een ijsgrot gaan en het blauwe ijs en de bijzondere ijssculpturen bekijken.

Je overnachting is in de omgeving van Vík dus je rijdt weer terug in westelijke richting.

Dag 7 (ca. 225 km)

naar Keflavík

Via de ringweg rijd je terug richting het westen en je overnacht in de omgeving van Keflavík. Onderweg kun je stoppen op plaatsen die je op de heenweg bent gepasseerd. Bijvoorbeeld het zwarte strand bij Vík en de kliffen verderop. Het schiereiland Rekjanes ligt ten zuiden en zuidwesten van Reykjavík. De natuur heeft er een mooi landschap gevormd. Bijna het gehele schiereiland bestaat uit en is bedekt met lava. Veel wegen zijn van zwart vulkanisch zand en juist deze zijn veel gebruikt in diverse auto reclames. Je kunt er zelf rijden naar het hete bronnengebied Krýsuvík, met kokende en rokende modderpoelen. Je kunt ook een bad nemen in het blauwwitte water van de Blue Lagoon temidden van zwarte lavarotsen. Het water heeft een temperatuur van rond de 37°C, bevat veel zouten en heeft ook een genezende werking. Overnachting in een comfortabel hotel Keflavík. Je sluit de reis af met een heerlijk diner in het restaurantje in de haven van Keflavík.

Dag 8 (ca. 5 km)

Naar Keflavík, inleveren auto en vroege vlucht Keflavík - Amsterdam

Je neemt afscheid van IJsland en rijdt met je auto naar het vliegveld. Je levert de auto in en vliegt terug naar Nederland.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer