Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 5 Dagen

Win: Een reis naar IJsland

Terug Bekijk samenvatting

Ter ere van ons 35-jarig jubileum geven we een winterreis naar IJsland weg, het land waar het al die jaren geleden begon. Hoe maak je kans? Ben je in de afgelopen 35 jaar met ons op reis geweest? Deel dan tussen 29 maart en 30 september 2024 jouw favoriete reisherinnering met Askja Reizen op je eigen Facebook- of Instagram pagina, tag Askja Reizen in het bericht en maak kans op deze reis naar IJsland! Heb je geen Facebook of Instagram? Geen zorgen, je mag jouw reisherinnering ook mailen naar reizen@askja.nl of per post naar ons opsturen! Let op: op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing.

Dag 1

Accommodatie: Hotel Klettur

Vlucht naar IJsland, rit naar Reykjavík

Vanaf Schiphol vlieg je in drie uur naar Keflavík, de internationale luchthaven in het zuidwesten van IJsland, waar je in de middag arriveert. Je huurauto staat klaar op het vliegveld en na de nodige formaliteiten kun je op weg naar het eerste overnachtingadres. Je rijdt over het schiereiland Reykjanes naar de hoofdstad Reykjavík. Het hotel waar je vannacht slaapt, is gelegen in het centrum. Na het inchecken heb je de hele avond om het knusse centrum van de noordelijkste hoofdstad ter wereld te verkennen. Breng een bezoek aan de verlichte Hallgrímskirkja, wandel over de gezellige hoofdstraat 'Laugavegur' en schuif daarna aan voor het diner in één van de restaurants. Een goed begin van je korte reis door IJsland! 

Dag 2

Accommodatie: Hotel Gullfoss

Gouden Cirkel: Thingvellir, Geysir en Gullfoss

Vandaag kun je enkele echte hoogtepunten bezoeken, zoals het hete bronnen gebied Geysir, met de spuitende geiser en de ‘gouden’ waterval Gullfoss. Je komt ogen tekort. Ook Thingvellir Nationaal Park, een voor de IJslanders belangrijke historische plek, mag je niet overslaan. Geologisch is deze plek ook uitermate interessant; hier drijven het Amerikaanse en Europese continent uit elkaar, wat goed te zien is aan de grote scheuren in het landschap. Je overnacht op een steenworp afstand van Geysir en Gullfoss, zodat je het meeste uit de dag kunt halen.

Dag 3

Accommodatie: Hotel Gullfoss

Langs de zuidkust (tot Vík)

De tocht van vandaag voert je naar het zuiden van IJsland. Eerst langs de watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss. In de winter kunnen de watervallen deels bevroren zijn, wat een prachtig gezicht is. Je kunt bijna niet stoppen met foto’s maken! Onderweg heb je zicht op één van de gletsjers van IJsland, de Myrdalsjökull. Bij helder weer kun je ook nog een glimp opvangen van IJslands beroemdste vulkaan Hekla, die voor het laatst uitgebarsten is in 2000. Je rijdt door naar Vík, bekend om zijn zwarte stranden en prachtige basaltformaties. 

Dag 4

Accommodatie: Lighthouse-Inn

Een bezoek aan Reykjavík en rit naar Keflavík

Vandaag rijd je weer naar Reykjavík, een moderne stad met een levendig centrum. Te voet kun je het centrum verkennen: veel mooie en trendy winkels, diverse musea, moderne architectuur en een leuke haven. Je kunt deze dag tijd inruimen voor een walvisexcursie of een bezoek aan een spa om te badderen, zoals de Sky Lagoon of Hvammsvík Hot Springs. Uiteindelijk rijd je naar Keflavík voor de laatste overnachting. Dit is in de buurt van de luchthaven.

Dag 5

Auto inleveren en vlucht Keflavík - Amsterdam

De korte reis in IJsland zit er helaas op. Je rijdt met je auto naar het vliegveld, levert de auto in en vliegt terug naar Nederland.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.