Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Praktische reisinformatie

Vakantiehuisje op Snaefellsnes

Terug

Vervoer
Vanuit Nederland vlieg je met Icelandair naar Keflavík, de internationale luchthaven in het zuidwesten van IJsland. Op de luchthaven haal je je 4WD-huurauto op. Deze lever je aan het einde van je reis, voor het vertrek van je vlucht, ook weer op Keflavík in.

Accommodatie
Je overnacht twee nachten in hotels in kamers met eigen faciliteiten op basis van logies en ontbijt. In alle kamers in het hotel zijn handdoeken aanwezig. Houd er rekening mee dat niet in elke accommodatie een lift aanwezig is.

Op het schiereiland Snaefellsnes verblijf je in een vakantiehuisje. Wanneer de IJslanders zelf vakantie vieren, maken ze graag gebruik van de vakantiehuisjes op IJsland. Ook voor ons is dit een erg prettige manier om in IJsland te verblijven. Elk vakantiehuisje is weer anders ingericht, maar ze hebben allemaal een keukentje, douche en toilet. Het huisje voor 2 personen is een soort studio, voor 3 of meer personen is het een huisje met aparte slaapkamers. Beddengoed en handdoeken zijn aanwezig en de schoonmaakkosten zijn inbegrepen. 

Deze lijst geeft aan welke accommodaties Askja Reizen gebruikt voor deze autorondreis. De accommodaties zijn per gebied of plaats gerangschikt op alfabetische volgorde. Wanneer je de reis boekt, maken wij een keuze uit de accommodaties op basis van beschikbaarheid. Als deze accommodaties niet beschikbaar zijn, kan er een toeslag van toepassing zijn.

Dag 1 - Reykjavík 
Klettur hotel / Storm hotel

Dag 2,3 en 4 - Snaefellsnes
Stundarfridur Cottage 

Dag 5 - Keflavík
Duus Hotel / Lighthouse Inn

Maaltijden
Bij deze reis is bij verblijf in een hotel het ontbijt inbegrepen. Voor de andere maaltijden zorg je zelf. Hiervoor zijn bij bijna alle accommodaties en ook onderweg diverse mogelijkheden. In het voor- en naseizoen en in de winter kan het wel voorkomen dat het restaurant van je overnachtingadres gesloten is. Als je een dag van tevoren of ’s morgens vroeg naar de accommodatie belt en zegt dat je ’s avonds in de accommodatie wilt eten, zullen de meeste accommodaties ervoor zorgen dat er een maaltijd voor je wordt bereid. 

Als je zelf wilt koken in de huisjes, moet je er wel rekening mee houden dat je heel bewust boodschappen haalt. Er zijn namelijk niet overal winkels. In Reykjavík en Borgarnes zijn grotere supermarkten, bijvoorbeeld Bonus (goedkopere keten) of Hagkaup (breder assortiment). Mochten er in de omgeving geen supermarkten zijn, dan is het handig om te weten dat veel benzinestations in IJsland ook etenswaren verkopen en meestal ook simpele maaltijden bereiden.
Voor een diner onderweg betaal je ongeveer € 45 p.p. (zonder drank) en voor een lunch ongeveer € 20 (bijvoorbeeld soep en brood).

Voorbereiding op de reis
Reizen en wandelen op IJsland is een geweldige belevenis, zeker met de juiste uitrusting. Zorg in ieder geval voor stevige en goed ingelopen wandelschoenen (met goed profiel) om blaren etc. te voorkomen. Een goede wind- en waterdichte regenjas en -broek en warme, maar goed ventilerende kleding zijn zeker geen overbodige luxe. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.