Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 6 Dagen

Vakantiehuisje op Snaefellsnes

Terug Bekijk samenvatting

Deze reis brengt je naar het westen van IJsland, een rustiger deel met heel veel bezienswaardigheden en kans op het noorderlicht. Na een overnachting in de hoofdstad Reykjavík rij je met je 4WD-huurauto naar het schiereiland Snaefellsnes. Daar heb je twee hele dagen om rond te kijken. Ook heb je de mogelijkheid om een boottocht te maken om orka’s te gaan zien. Daarnaast bezoek je het vulkanische Reykjanes met lava en een hetebronnengebied.  

Dag 1 (ca. 50 km)

Vlucht naar Keflavik, auto ophalen en rit naar Reykjavík

Vanaf Schiphol vlieg je in drie uur naar de luchthaven Keflavík, waar je de auto ophaalt. Je rijdt naar je eerste overnachtingadres in Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. ’s Avonds ga je uit eten in één van de vele restaurants die deze mondaine en moderne stad rijk is.

Dag 2 (ca. 175 km)

Optionele walvisexcursie en rit naar Snaefellsnes

In de ochtend heb je tijd om Reykjavík te verkennen of een walvisexcursie te maken vanuit de haven. Bezoek de mooie kerk, Hallgrimskirkja. Je kunt omhoog in de toren van de kerk en de stad van bovenaf bekijken. Ook zijn er verschillende musea, moderne architectuur zoals bij het nieuwe congrescentrum Harpa, galeries en de haven. Je rijdt daarna naar het schiereiland Snaefellsnes. Je verblijft hier drie nachten.

Dag 3

Vrije dag op schiereiland Snaefellsnes

Je hebt de hele dag de tijd om het schiereiland Snæfellsnes te bezichtigen. Langs de grillige kustlijn liggen veel vissersplaatsjes. Tussen twee van die kustdorpjes kun je een prachtige wandeling maken: van Hellnar loop je naar Arnastapi, waarbij een klein pad langs de basaltrotsen voert. In circa 2 tot 3 uur loop je heen en terug. Geniet van de gletsjer Snaefellsjökull, stop bij Ytri Tunga om te kijken of je er de zeehonden kunt vinden die hier vaak liggen en neem zeker een kijkje bij het fotogenieke kerkje en kleurige lavastrand van Budir. Vanuit Stykkishólmur aan de noordkant wordt een natuur- en vogelboottocht georganiseerd. 

Dag 4

Dag op Snaefellsnes, optioneel walvis of orka excursie

Je kunt de mooie plekken op Snaefellsnes bezoeken en bijvoorbeeld een wandeling maken. Vanuit Grundarfjörður kan je optioneel mee met een zeer bijzondere bootexcursie (15 februari tot en met 30 september). Sinds enkele jaren verzamelen zich hier groepen van een aparte walvissoort, de orka. De orka’s worden juist in de winter en het voorjaar (vanaf februari tot in juli) in groten getale gezien, als zij op jacht gaan op de haring die dan het fjord in komt. De orka’s worden 6-9 meter lang en kunnen tot 9 ton zwaar worden. De duur van de excursie is circa 2 tot 3 uur, afhankelijk van hoe snel de orka's gespot worden. Het is sowieso een heerlijke boottocht waarbij je ook vogelsoorten als de jan-van-gent kunt zien, zeehonden en soms zelfs dolfijnen.

Dag 5 (ca. 250 km)

Rit naar Keflavík

Je reist richting Reykjavík en kunt daarbij kiezen voor de route om de Hvalfjördur (ca. 45 km extra) of door de tunnel. We raden aan om tijd over te houden voor het schiereiland Rekjanes, ten zuiden en zuidwesten van Reykjavík. De natuur heeft er een mooi landschap gevormd. Bijna het gehele schiereiland bestaat uit en is bedekt met lava. Veel wegen zijn van zwart vulkanisch zand en zijn veel gebruikt in diverse auto reclames. Je kunt naar het hete bronnengebied Krýsuvík, met kokende en rokende modderpoelen. Eventueel kun je tijd inplannen voor een bezoek aan de Blue Lagoon. Deze laatse nacht van de vakantie verblijf je in Keflavík, in de buurt van de luchthaven. 

Dag 6

Auto inleveren op de luchthaven, vlucht naar Amsterdam

De vakantie in IJsland zit er helaas op. Je neemt vroeg in de ochtend afscheid van IJsland en rijd met je auto naar het vliegveld. Je levert de auto in en vliegt terug naar Nederland.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.