Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Praktische reisinformatie

Vakantiehuisje in Zuid IJsland

Terug

Vervoer
Vanuit Nederland vlieg je met Icelandair naar Keflavík, de internationale luchthaven in het zuidwesten van IJsland. Op de luchthaven haal je je 4WD-huurauto op. Deze lever je aan het einde van je reis, voor het vertrek van je vlucht, ook weer op Keflavík in.

Accommodatie
Wanneer de IJslanders zelf vakantie vieren, maken ze graag gebruik van de vakantiehuisjes op IJsland. Ook voor ons is dit een erg prettige manier om in IJsland te verblijven. Doordat je meerdere nachten op één plek verblijft, kun je in alle rust de omgeving verkennen. Je verblijft in principe in het vakantiehuisje Minniborgir. Als dat niet beschikbaar is, zoeken we een alternatief voor je. Bent je met 2 personen, dan kun je kiezen voor een 2-persoonshuisje met één slaapkamer en een hotpot die je deelt met andere gasten, of voor een vakantiehuisjes met 2 slaapkamers en een eigen hotpot. Bij 3 of 4 personen boeken we altijd het huisjes met 2 slaapkamers en een eigen hotpot. Ben je met 5 of 6 personen, dan is er ook nog een slaapzolder in het huisje. Alle soorten huisjes hebben een keukentje, douche en toilet. De hotpot is een soort IJslandse jacuzzi, die zich of op de veranda bevindt, of bij de kleine huisjes op een gezamenlijke binnenplaats. Er is beddengoed aanwezig en de schoonmaakkosten zijn inbegrepen. Neem zelf theedoeken en een extra handdoek voor de hotpot mee. In het keukentje kun je zelf koken. Al het keukengerei is aanwezig.

Deze lijst geeft aan welke accommodaties Askja Reizen gebruikt voor deze autorondreis. De accommodaties zijn per gebied of plaats gerangschikt op alfabetische volgorde. Wanneer je de reis boekt, maken wij een keuze uit de accommodaties op basis van beschikbaarheid. Als deze accommodaties niet beschikbaar zijn, kan er een toeslag van toepassing zijn.

Door het Corona virus is onderstaande lijst onder voorbehoud van beschikbaarheid en er kunnen eventueel wijzigingen zijn op moment van reizen. Wij informeren je hier voor de reis over. 

Dag 1,2 en 3
Minniborgir cottages / Gljúfur

Dag 4: 
Cabin Hotel in een superior kamer / CityPark Hotel


Maaltijden
Bij deze reis is het ontbijt niet inbegrepen (behalve het ontbijt op dag 5). Je zorgt zelf voor de maaltijden. De dichtstbijzijnde supermarkt is in Selfoss. Supermarkt Bonus heeft een goedkoper assortiment (Euroshopper). Kronan biedt een ruimer assortiment. Ook is er tegenover het vakantiehuisje een kleine supermarkt. Mochten de supermarkten niet open zijn, dan is het handig om te weten dat veel benzinestations in IJsland ook etenswaren verkopen en simpele maaltijden bereiden.
Wil je eens uit eten, reken er dan op dat je voor een diner ongeveer € 45 p.p. (zonder drank) en voor een lunch ongeveer € 20 (bijvoorbeeld soep en brood) betaalt.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer