Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Praktische reisinformatie

Rondreis IJsland met eigen auto met de Faeröer

Terug

Vervoer
Vanuit Nederland rij je met je eigen auto naar Hirtshals in Denemarken. Hier scheep je in voor de overtocht naar de Faeröer. Bij het inschepen mag alleen de bestuurder met de auto mee. De andere passagiers gaan te voet aan boord met de eventuele (hand)bagage. Tijdens de bootreis kun je niet meer bij de auto komen, dus neem een tas met alle nodige spullen mee aan boord. De afstand Arnhem-Hirsthals bedraagt ongeveer 950 kilometer. Zorg ervoor dat je uiterlijk 2 uur voor vertrek bij de boot bent. Dit geldt ook voor de terugreis. In het hoogseizoen vertrekt de Norröna op dinsdag vanuit Hirsthals. De juiste vertrektijd vind je op de voucher die je ongeveer 10 dagen voor vertrek van ons ontvangt. Als je (bijvoorbeeld door autopech) letterlijk en figuurlijk de boot mist, zijn de gevolgen geheel voor je eigen rekening. De boot vertrekt maar twee keer per week. Plan je heen- en terugreis dus niet te krap. Op IJsland reis je met je eigen auto. Je hebt geen 4WD-auto nodig om deze reis te maken. Je verblijft 15 dagen op IJsland. Gemiddeld rij je 200 kilometer per dag en doordat je soms twee of meerdere nachten op hetzelfde adres overnacht, heb je genoeg tijd om wandelingen te maken en het gebied te verkennen.

Maaltijden aan boord
Aan boord van de Nörrona zijn geen maaltijden bij de reissom inbegrepen. Het eersteklasrestaurant en het zelfbedieningsrestaurant bieden een ruime keuze aan maaltijden tegen redelijke prijzen. Je kunt van tevoren je maaltijden aan boord reserveren. Dat is voordeliger dan aan boord betalen. Je moet de maaltijden dan wel meteen bij het boeken van de reis reserveren. Je betaalt dan:
- Ontbijt in het buffetrestaurant: € 17,- per persoon, € 8,- per kind
- Diner in het buffetrestaurant: € 34,- per persoon, € 16 per kind

De tijden voor de diners zijn van de eerste zitting om 17.45 uur tot de laatste zitting om 19.45 uur. Er is ongeveer elk half uur een nieuwe zitting. Je kunt de tijden niet van tevoren bij het boeken vastleggen. Aan boord geef je bij het inchecken door welke zitting je wilt reserveren. Het ontbijt is van 07.00 uur tot 10.00 uur.

Bij de gereserveerde overnachtingen op IJsland is het ontbijt inbegrepen. Voor de andere maaltijden moet je zelf zorgen. Hiervoor zijn bij bijna alle accommodaties en onderweg diverse mogelijkheden. Mochten er in de omgeving geen restaurants zijn, dan is het handig om te weten dat bij veel benzinestations in IJsland vaak ook een simpele maaltijd te verkrijgen is. Voor een diner betaal je ongeveer € 45 p.p. (zonder drank) en voor een lunch zo'n € 20 (bijvoorbeeld soep en brood).

Accommodatie
Aan boord van de Norröna, het schip van Smyril Line, overnacht je in een hut naar keuze, die je bij boeking opgeeft. Op de Faeröer overnacht je drie nachten in een hotel op een kamer met douche en toilet op basis van logies en ontbijt. Je auto gaat met je mee van boord. In het hoogseizoen is de aankomst in Tórshavn op de Faeröer op zondagavond om 22.30 uur. Op woensdag om 18.00 uur vertrekt de Norröna dan weer naar IJsland. Je hebt dus bijna drie dagen de tijd om de Faeröer eilanden te bekijken. In het hoogseizoen kom je op donderdagochtend om 08.30 uur aan in Seydisfjördur in Oost-IJsland. Op IJsland overnacht je in een combinatie van hotels, guesthouses en boerderijen op basis van logies en ontbijt in een kamer met eigen douche en toilet. Wij hebben gekozen voor accommodaties met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. In alle kamers zijn handdoeken aanwezig. Hou er rekening mee dat niet in elke accommodatie een lift aanwezig is.

We proberen je zoveel mogelijk op de gunstigste plekken in mooie gebieden te laten overnachten. Maar in populaire regio’s (zoals Mývatn en Skaftafell) is de vraag naar accommodaties groter dan het aanbod. Hierdoor overnacht je soms wat verder van bepaalde bezienswaardigheden af. In het dunbevolkte IJsland zijn de accommodaties bovendien niet altijd even mooi verspreid, waardoor je de ene dag meer zult rijden dan de andere dag.

Deze lijst geeft aan welke accommodaties Askja Reizen gebruikt voor deze autorondreis. Wanneer je de reis boekt, maken wij een keuze uit de accommodaties op basis van beschikbaarheid. Als deze accommodaties niet beschikbaar zijn, kan er een toeslag van toepassing zijn.

Dag 1: Bláfell Hotel / Framtid hotel

Dag 2 & 3: Klaustur Hotel / Skaftafell Hotel

Dag 4: Smáratún Hotel Fljótshlíd / Vos Hotel 

Dag 5: Álftröd / Gulfoss Hotel 

Dag 6 & 7: Klettur Hotel / Reykjavík Lights 

Dag 8 & 9: Fransiskus Hotel / Langaholt Guesthouse

Dag 10: Mikligarður Hotel / Varmahlíð Hotel 

Dag 11: Akureyri Edda Plus / Nordurland Hotel

Dag 12 & 13: Fljótsbakki Farm Hotel / Narfastaðir Guesthouse 

Dag 14: Egilsstaðir Edda Hotel / Eyvindará Hotel 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.