Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Praktische reisinformatie

Puur Noord en West IJsland

Terug

Vervoer
Vanuit Nederland vlieg je met Icelandair naar Keflavík, de internationale luchthaven in het zuidwesten van IJsland. Koffie, thee en frisdranken zijn gratis tijdens de vlucht. Maaltijden en alcoholische dranken zijn aan boord te koop. Op het vliegveld staat je huurauto al voor je klaar. Aan het einde van de reis lever je je auto weer in op Keflavík, waarna je terugvliegt naar Nederland.

Accommodatie
Je overnacht in een combinatie van hotels en guesthouses. Elke nacht reserveren we een kamer met eigen douche en toilet voor je. In alle kamers zijn handdoeken aanwezig. Hou er rekening mee dat niet in elke accommodatie een lift aanwezig is.

We proberen je zoveel mogelijk op de gunstigste plekken in mooie gebieden te laten overnachten. Maar in populaire regio’s is de vraag naar accommodaties groter dan het aanbod. Hierdoor overnacht je soms wat verder van bepaalde bezienswaardigheden af. In het dunbevolkte IJsland zijn de accommodaties bovendien niet altijd even mooi verspreid, waardoor je de ene dag meer zult rijden dan de andere dag.

Deze lijst geeft aan welke accommodaties Askja Reizen gebruikt voor deze autorondreis. De accommodaties zijn per gebied of plaats gerangschikt op alfabetische volgorde. Wanneer je de reis boekt, maken wij een keuze uit de accommodaties op basis van beschikbaarheid. Als deze accommodaties niet beschikbaar zijn, kan er een toeslag van toepassing zijn.

Dag 1 - Reykjavík
Hotel Klettur / Storm hotel

Dag 2 - Snaefellsnes
Langaholt Guesthouse / Fosshotel Stykkishólmur

Dag 3 - Skagafjördur
Hofsstaðir Country Hotel / Varmahlíð Hótel

Dag 4 en 5 - omgeving Mývatn & Husavík
Mývatn Fosshotel / Sel Hotel

Dag 6 - Borgarnes
B59 Hotel / Borgarnes hotel

Dag 7 - Keflavík
Aurora Star Hotel / Lighthouse Inn


Maaltijden
Het ontbijt is inbegrepen. Voor de andere maaltijden zorg je zelf. Hiervoor zijn bij bijna alle accommodaties en ook onderweg diverse mogelijkheden. Mochten er in de omgeving geen restaurants zijn, dan is het handig om te weten dat bij veel benzinestations in IJsland ook een simpele maaltijd te verkrijgen is. Voor een diner onderweg betaal je ongeveer € 45 p.p. (zonder drank) en voor een lunch ongeveer € 20 (bijvoorbeeld soep en brood).

Voorbereiding op de reis
Reizen en wandelen op IJsland is een geweldige belevenis, zeker met de juiste uitrusting. Zorg in ieder geval voor stevige en goed ingelopen wandelschoenen (met goed profiel) om blaren etc. te voorkomen. Een goede wind- en waterdichte regenjas en -broek en warme, maar goed ventilerende kleding zijn zeker geen overbodige luxe. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.