Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 8 Dagen

Puur Noord en West IJsland

Terug Bekijk samenvatting

Deze reis brengt je naar de minder druk bezochte plekken van IJsland in de winter. Je gaat naar het bijzondere schiereiland Snaefellsnes, rijdt door de fjorden in het noorden en ziet het vulkanisme bij het meer van Mývatn. Ook zijn er onderweg meerdere mooie watervallen. Er is genoeg tijd om de ongerepte natuur van het westen en noorden van IJsland te bewonderen. Je overnacht tijdens je vakantie in hotels en uiteraard heb je een 4WD auto tot je beschikking.  

Dag 1 (ca. 60 km)

Vlucht naar Keflavík, auto ophalen en rit naar Reykjavík

Vanaf Schiphol vlieg je naar Keflavík, de internationale luchthaven in het zuidwesten van IJsland. Je huurauto staat klaar op het vliegveld, waarna je het schiereiland Reykjanes oprijdt. Hier kan je een rondrit maken door de zwarte lavavelden en langs de ruige kust. Dit is voor veel toeristen nog een onbekend gebied. Op meerdere plaatsen zijn hete bronnen met borrelende modderpoelen en stomende zwavelbronnen. Op dit schiereiland ligt ook de bekende Blue Lagoon. Hier kan je een bad nemen in het blauwwitte water dat afkomstig is van een geothermische centrale. Het water heeft een temperatuur van rond de 37°C, bevat veel zouten en heeft ook een genezende werking. Vervolgens rijd je naar de hoofdstad Reykjavík, waar je overnacht. 

Dag 2 (ca. 300 km)

Reykholtsdal en schiereiland Snaefellsnes

Je eerste dagrit brengt je naar het hete bronnengebied Reykholt waar je de mooie watervallen kunt bekijken. Hier is ook een optionele excursie mogelijk naar de ijstunnel. Je rijdt verder naar het schiereiland Snæfellsnes. Langs de grillige kustlijn liggen veel vissersplaatsjes. Tussen twee van die kustdorpjes kun je een prachtige wandeling maken: van Hellnar loop je naar Arnarstapi, waarbij een klein pad langs de basaltrotsen voert, waar enorm veel zeevogels nestelen. In circa 2-3 uur loop je heen en terug. Geniet van de gletsjer Snaefellsjökull, stop bij Ytri Tunga om te kijken of je er de zeehonden kunt vinden die hier vaak liggen en neem zeker een kijkje bij het fotogenieke kerkje en kleurige lavastrand van Budir.

Dag 3 (ca. 300 km)

Naar de Noordelijke fjorden

Je rijdt vandaag naar het noorden van IJsland. Je rijdt door schitterend en afwisselend landschap, met weidse vergezichten en prachtige bergen, langs de rivieren en uiteindelijk langs de kust. Onderweg kun je stoppen voor een korte wandeling bij de lavavelden en kratertjes bij Bifröst. Ongeveer 10 kilometer na Laugarbakki kun je naar de watervallen in de kleine kloof Kolugljúfur die is uitgeslepen door een rivier. In het noorden rijd je naar je accommodatie aan het Skagafjördur. De omgeving van dit fjord is bekend om de vele IJslandse paarden. Een bijzonder sterk ras van kleine, krachtige paarden.

Dag 4 (ca. 185 km)

Via Akureyri naar omgeving Mývatn

Je rijdt verder naar Akureyri, ook wel de hoofdstad van het noorden genoemd. In deze stad tref je onder meer een aantal musea, een mooie botanische tuin en een heerlijk zwembad. Vergeet ook niet de hooggelegen, avant-gardistische kerk met bijzondere glas-in-loodramen te bezoeken. Je rijdt naar de Godafoss en geniet van de fraaie omgeving met de prachtige waterval en basaltformaties in de zijwanden van het rivierdal. Het is mogelijk om daarvandaan naar Húsavík te gaan. Van 1 maart - 30 november kun je hier een walvisexcursie maken. Vervolgens zak je af naar het vulkanische Mývatn gebied. ’s Middags heb je tijd om een eerste indruk te krijgen. Je overnacht twee nachten in de omgeving van Mývatn.

Dag 5

Vulkanisme bij Mývatn

Je hebt een hele dag te besteden in de omgeving van Mývatn. Overal zie je hier het vulkanisme, kraters, hete bronnen en kokende modderpoelen. Bij Mývatn kun je wandelen, uiteraard afhankelijk van de weerscondities. Je sluit de dag af met een bad in het Mývatn Nature Bath. Dit is een mineraalrijk bad (vergelijkbaar met de Blue Lagoon) gelegen in Jardbardshólar, vlakbij het pruttelende Námaskard. Wat ons betreft een must-do tijdens jouw IJsland vakantie. 

Dag 6 (ca. 400 km)

Terug naar West-IJsland

Je verlaat vandaag het gebied van Mývatn en gaat de weg weer terug langs de noordkust richting Skagafjördur. Vandaag heb je een lange route maar je wordt beloond met prachtige landschappen. Je rijdt langs de fjorden en over hoge passen. Het einddoel vandaag is Borgarnes in het westen van IJsland. 

Dag 7 (ca. 120 km)

Reykjavík en naar Keflavík

Je reist langs de mooie kustweg van Borgarfjördur en Hvalfjördur naar Reykjavík. Reykjavík is een moderne hoofdstad met een levendig centrum. Er is genoeg te beleven: veel mooie en trendy winkels, diverse musea, moderne architectuur en een leuke haven. Je kunt er lekker uit eten. Uiteindelijk rijd je naar Keflavík voor de laatste overnachting. De vlucht morgen vertrekt namelijk vroeg.

Dag 8 (ca. 5 km)

Auto inleveren en vlucht naar Amsterdam

De vakantie zit er op en je neemt afscheid van IJsland. Je rijdt met je auto naar de luchthaven. Je levert de auto in op het vliegveld en neemt de terugvlucht naar Nederland.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.