Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Praktische reisinformatie

Langs de zuidkust van IJsland

Terug

Vervoer
Vanuit Nederland vlieg je met Icelandair naar Keflavík, de internationale luchthaven in het zuidwesten van IJsland. Op de luchthaven haal je je 4WD-huurauto op. Deze lever je aan het einde van je reis, voor het vertrek van je vlucht, ook weer op Keflavík in.

Accommodatie
Elke nacht reserveren we een kamer met eigen douche en toilet voor je. In alle kamers zijn handdoeken aanwezig. Hou er rekening mee dat niet in elke accommodatie een lift aanwezig is.

Deze lijst geeft aan welke accommodaties Askja Reizen gebruikt voor deze autorondreis. De accommodaties zijn per gebied of plaats gerangschikt op alfabetische volgorde. Wanneer je de reis boekt, maken wij een keuze uit de accommodaties op basis van beschikbaarheid. Als deze accommodaties niet beschikbaar zijn, kan er een toeslag van toepassing zijn.

Je hebt de keuze uit twee categorieën overnachtingen: 

Standaard
Je overnacht in een combinatie van hotels, guesthouses en boerderijen op basis van logies en ontbijt in een kamer met eigen douche en toilet. Wij hebben gekozen voor accommodaties met een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Dag 1 - Reykjavík
Baron Fosshotel
Hotel Reykjavík Lights

Dag 2/3 - omgeving Skaftafell & Kirkjubaejarklaustur
Fosshótel Núpar
Skaftafell Hotel

Dag 4: - omgeving gouden cirkel
Guesthouse Brekkugerdi
Hotel Eldhestar

Dag 5 - Keflavík
Hotel Aurora Star
Duus Hotel


Comfort
Je overnacht in comfortabele hotels, guesthouses of boerderijen op basis van logies en ontbijt in een kamer met eigen douche en toilet. Er wordt rekening gehouden met een gunstige ligging ten opzichte van de hoogtepunten.

Dag 1 - Reykjavík
Comfort: Hotel Klettur
Storm Hotel

Dag 2/3 - omgeving Skaftafell & Kirkjubaejarklaustur
Fosshótel Glacier Lagoon
Fosshótel Núpar superior kamer

Dag 4: - omgeving gouden cirkel
South Coast Hotel
Örk Hotel 

Dag 5 - Keflavík
Courtyard Hotel
Duus Hotel


In de periode van Kerst en Oud & Nieuw zijn de hotels ook in de Comfort categorie

Dag 1 - Reykjavík  - Storm Hotel

Dag 2/3 - omgeving Skaftafell & Kirkjubaejarklaustur - Fosshótel Glacier Lagoon 

Dag 4: - omgeving gouden cirkel - Örk Hotel 

Dag 5 - Keflavík - Konvin Hotel


Maaltijden

Bij de overnachtingen in guesthouses, boerderijen en hotels is het ontbijt inbegrepen. Voor de andere maaltijden zorg je zelf. Hiervoor zijn bij bijna alle accommodaties en ook onderweg diverse mogelijkheden. Mochten er in de omgeving geen restaurants zijn, dan is het handig om te weten dat bij veel benzinestations in IJsland ook een simpele maaltijd te verkrijgen is.
Voor een diner onderweg betaal je ongeveer € 45 p.p. (zonder drank) en voor een lunch ongeveer € 20 (bijvoorbeeld soep en brood).

Voorbereiding op de reis
Reizen en wandelen op IJsland is een geweldige belevenis, zeker met de juiste uitrusting. Zorg in ieder geval voor stevige en goed ingelopen wandelschoenen (met goed profiel) om blaren etc. te voorkomen. Een goede wind- en waterdichte regenjas en -broek en warme, maar goed ventilerende kleding zijn zeker geen overbodige luxe. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.