Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Praktische reisinformatie

IJsland: het woeste binnenland

Terug

Vervoer
Vanuit Nederland vlieg je met Icelandair naar Keflavík, de internationale luchthaven van Reykjavík. Koffie, thee en frisdrank zijn gratis tijdens de vlucht. Een maaltijd en alcoholische dranken zijn aan boord te koop. Je haalt je 4WD-huurauto op de luchthaven op en hebt deze tot in de middag van dag 9 tot je beschikking. In Reykjavík lever je de auto dan weer in. De transfer op de laatste dag is niet inbegrepen omdat wij je de mogelijkheid geven om het vervoer zelf te bepalen. Via de organisatie Reykjavík Excursions kun je de transfer Flybus boeken. Deze transfer brengt je in ca. 1.15 uur naar de luchthaven vanuit je hotel in Reykjavík, met een overstap op de BSI busterminal. Wij kunnen ook een extra dag autohuur voor je bijboeken. Meer informatie over de prijzen kan je bij ons opvragen of hier bekijken. Uiteraard kan je ook met een andere transfer gaan of per taxi naar de luchthaven, maar dit kan prijziger zijn. Vanaf Keflavík vlieg je in 3 uur terug naar Nederland.

Maaltijden
Bij deze reis is het ontbijt inbegrepen. Voor de andere maaltijden moet je zelf zorgen. Hiervoor zijn bij bijna alle accommodaties en onderweg diverse mogelijkheden. Mochten er in de omgeving geen restaurants zijn, dan is het handig om te weten dat bij veel benzinestations in IJsland vaak ook een simpele maaltijd te verkrijgen is. Je rijdt veel door het binnenland. Hou er rekening mee dat  daar geen winkels zijn! Neem in ieder geval genoeg water en etenswaren mee voor deze tochten.
Voor een diner onderweg betaal je ongeveer € 45 p.p. (zonder drank) en voor een lunch zo'n € 20 (bijvoorbeeld soep en brood).

Accommodatie
Je hebt keuze uit verschillende categorieën accommodaties:

Gedeelde faciliteiten
Je overnacht in een combinatie van hotels, guesthouses en boerderijen op basis van logies en ontbijt in een kamer met de douche en het toilet op de gang. Deze deel je met circa 2-6 kamers.

Eigen douche en toilet
Je overnacht in een combinatie van hotels, guesthouses en boerderijen op basis van logies en ontbijt in een kamer met eigen douche en toilet. Wij hebben gekozen voor accommodaties met een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

In alle kamers zijn handdoeken aanwezig. Hou er rekening mee dat er niet in elke accommodatie een lift is.

Deze lijst geeft aan, in alfabetische volgorde per nacht, welke accommodaties Askja Reizen gebruikt voor deze autorondreis. Wanneer je de reis boekt, maken wij een keuze uit de accommodaties op basis van beschikbaarheid. Als deze accommodaties niet beschikbaar zijn, kan er een toeslag van toepassing zijn.

Dag 1: 
Gedeelde douche en toilet: Bjarg Farm / Ensku Húsin
Eigen douche en toilet: Borgarnes Hotel / Ensku Húsin

Dag 2/3: 
Gedeelde douche en toilet: Gimbur Guesthouse / Sölvanes Farm
Eigen douche en toilet: Kolkuós Guesthouse / Varmahlíð Hotel

Dag 4/5: 
Gedeelde douche en toilet: Narfastaðir / Brekka Guesthouse
Eigen douche en toilet: Brekka Guesthouse / Laugar Hotel

Dag 6: 
Gedeelde douche en toilet:  Highland Center Hrauneyjar / Nonni Guesthouse
Eigen douche en toilet: Highland Center Hrauneyjar / Landhotel

Dag 7/8: 
Gedeelde douche en toilet: Dalshöfði / Hunkubakkar
Eigen douche en toilet: Hrifunes / Klaustur Hotel

Dag 9: 
Gedeelde douche en toilet: Freyja Guesthouse / Sunna Guesthouse
Eigen douche en toilet: Cabin - superior room / Island Hotel

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.