Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Praktische reisinformatie

Land of Northern Lights

Terug

Karakter van de reis
Reis met een internationaal gezelschap en een Engelssprekende gids.
Het minimum aantal deelnemers is 4 en het maximum 40 personen. 

Vervoer
Vanuit Nederland vlieg je met Icelandair naar Keflavík, de internationale luchthaven van Reykjavík. Na aankomst ga je per Flybus naar Reykjavík. Op dag 2 word je 's morgens bij je hotel opgehaald. Op dag 2 t/m 4 reis je met een IJslandse bus en onder begeleiding van een lokale gids. Op de laatste dag ga je weer op eigen gelegenheid per Flybus naar de luchthaven.

Accommodatie
Je overnacht in hotels. De kamers beschikken over een eigen douche en toilet. Bij de standaardkamers zijn deze klein en/of eenvoudig. De eerste en de laatste nacht in Reykjavík verblijf je in Hotel Cabin, kamer van 10m2. Nacht 2 en 3 breng je door in simpele huisjes bij Hella. Kies je voor meer comfort, dan verblijf je in Reykjavík in Hotel Klettur of vergelijkbaar en nacht 2 en 3 in een studio in het Stracta Hotel in Hella.

Maaltijden
Alle ontbijten zijn inbegrepen. Voor de lunches wordt onderweg gestopt bij een klein restaurant of een benzinepomp. Daar kun je zelf iets te eten kopen. Voor de diners in Reykjavík heb je een ruime keuze aan restaurants. De accommodaties in Hella hebben een restaurant, maar je kunt ook terecht bij de pizzeria in het dorp. Reken op een bedrag vanaf ongeveer € 45 per maaltijd in een restaurant. 

Reisleiding
Er is een Engelssprekende gids van de morgen van dag 2 tot in Reykjavík op dag 4. Bij een heel kleine groep zal het een Engelssprekende gids/chauffeur zijn. 

Voorbereiding op de reis
Reizen en wandelen op IJsland is een geweldige belevenis, zeker met de juiste uitrusting. Zorg in ieder geval voor stevige en goed ingelopen wandelschoenen (met goed profiel) om blaren etc. te voorkomen. Een goede wind- en waterdichte regenjas en -broek en warme, maar goed ventilerende kleding zijn zeker geen overbodige luxe. Meer informatie hierover vind je op de paklijst. Daarnaast is het heel belangrijk om zelf goed in te schatten of deze reis fysiek gezien bij je past. Mochten er medische zaken zijn die belangrijk zijn om te weten, dan verzoeken we je om deze van tevoren aan ons door te geven, zodat we de reisleiding hiervan op de hoogte kunnen brengen. Wil je je inhoudelijk op de reis voorbereiden, neem dan het informatiepakket dat je ruim voor vertrek ontvangt goed door. 

Hou er rekening mee dat de dagen van half november tot eind januari kort zijn. Er is dan 5-6 uur daglicht.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.