Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Praktische reisinformatie

Het Beste van IJsland

Terug

Karakter van de reis
Dit is een 9-daagse rondreis per bus, waarin je in korte tijd bijna alle hoogtepunten van IJsland bezoekt. De overnachtingen zijn in hotels.
Dit is een ideale en zeer complete rondreis voor wie veel wil zien, niet tegen een vol programma opziet en wil genieten van het comfort van een 2-persoonskamer met eigen badkamer. Overdag maak je kennis met steeds weer andere landschappen en natuurverschijnselen, terwijl je 's avonds kunt nagenieten en relaxen in je accommodatie.
Af en toe maken we lichte wandelingen door de indrukwekkende IJslandse natuur. De wandelingen variëren van een kwartier tot ruim een uur in een rustig tempo. Soms maken we meerdere wandelingen per dag. Natuurlijk kun je, als je dat wilt, een wandeling overslaan en met de bus meegaan. Ook op de langere rijdagen wordt regelmatig gestopt voor een kort uitstapje, een mooi uitzicht of een bezoek aan een bezienswaardigheid.

Het minimum aantal deelnemers is 12 personen en het maximum 24 personen.

Vervoer
Vanuit Nederland vlieg je met Icelandair naar Keflavík, de internationale luchthaven van Reykjavík. Aan boord wordt alleen frisdrank, koffie of thee geserveerd. Maaltijden en alcoholische dranken zijn tegen betaling verkrijgbaar.
Op IJsland reizen we met per bus. De chauffeur spreekt vaak (beperkt) Engels of soms Duits. Bij een vrije (mid)dag in Reykjavík hebben we de bus niet tot onze beschikking. Je hotel in Reykjavík ligt bij centrum.

Accommodatie
Je reist door bijna het hele land. Askja Reizen probeert overnachtingadressen te vinden die goed op de route liggen en voldoen aan de eisen die wij aan accommodaties stellen. Daardoor is er niet altijd keuze uit verschillende accommodaties, zeker omdat we het (hoge) prijspeil van IJsland ook laten meewegen.
Je overnacht in hotels, met de ene keer wat luxere kamers dan de andere keer. De kamers hebben wel allemaal een eigen douche en toilet. Handdoeken zijn overal aanwezig.
Een eenpersoonskamer is (tegen betaling van een toeslag) maar beperkt beschikbaar, omdat accommodaties op IJsland soms een vrij kleine capaciteit hebben. Je kunt ook op indeling boeken. Hierbij word je ondergebracht met iemand van je eigen sekse en betaal je geen toeslag. Als je op indeling boekt en later blijkt dat er geen medereiziger beschikbaar is om de kamer met je te delen, dan word je alsnog ondergebracht in een eenpersoonskamer, zonder de toeslag te hoeven betalen. Alleen als je speciaal een eenpersoonskamer wilt, zal geprobeerd worden deze voor je te reserveren. Als dat lukt, betaal je wel de toeslag.

Maaltijden
Ontbijt en avondeten worden voor je verzorgd en zijn inbegrepen in de reissom. Alleen alle lunches en één diner (in Reykjavík) zijn niet inbegrepen. Om de uitgaven van de lunches te kunnen bekostigen, zal er een zogenaamde huishoudpot worden ingesteld. De reisleiding en chauffeur eten mee uit deze huishoudpot. De reisleiding zamelt de inleg tijdens de reis (in een aantal keren) in (ongeveer € 150 in IJslandse kronen) en zorgt voor lunchpakketten of een lichte maaltijd in een restaurant of cafetaria onderweg. Je kunt alleen in IJslandse kronen betalen en de reisleider kan geen euro’s wisselen. Natuurlijk zal de reisleider er wel voor zorgen dat je ergens kunt pinnen of euro’s kunt omwisselen.

Je medereizigers
De meeste mensen kiezen voor deze reis uit belangstelling voor de overweldigende natuur, soms in combinatie met interesse voor de IJslandse cultuur. Ook het gegeven dat alle praktische zaken goed geregeld zijn, het ontbijt en de diners verzorgd zijn (behalve het diner op dag 8) en er Nederlandstalige reisleiding meegaat, trekt mensen aan. De grootte van de groep (12 tot 24 personen) hebben we bewust klein gehouden. Een grotere groep wordt naar ons idee te massaal voor zo'n geweldig natuurland.

Reisleiding
De reisleiders van Askja Reizen zijn stuk voor stuk echte IJsland-enthousiasten. De reisleiders worden door Askja Reizen geselecteerd en ingewerkt. Hun enthousiasme en kennis van het land willen ze graag met je delen. De reisleider bepaalt uiteindelijk het programma ter plekke, afhankelijk van het weer en bijvoorbeeld de locaties van de accommodaties tijdens een specifieke reis.

Wandelen op IJsland
Bij deze reis worden geen lange wandelingen gemaakt, maar toch is wandelen op IJsland niet te vergelijken met wandelen in Nederland. Hou er rekening mee dat het terrein en de paden ruig zijn. Je loopt over lava, zand en rotsbodem met losse ondergrond en soms grote stenen en keien. Goede schoenen (hoge bergwandelschoenen met profiel) zijn van essentieel belang en wandelstokken kunnen veel steun geven. Ook de weersomstandigheden hebben (meer dan in Nederland) invloed op de zwaarte van de wandelingen.

Voorbereiding op de reis
Reizen en wandelen op IJsland is een geweldige belevenis, helemaal met de juiste uitrusting. Zorg in ieder geval voor stevige en goed ingelopen bergwandelschoenen (met goed profiel) om blaren etc. te voorkomen. Een goede wind - en waterdichte regenjas en -broek en warme, maar goed ventilerende kleding zijn zeker geen overbodige luxe. Meer informatie hierover vind je in de paklijst. Daarnaast is het heel belangrijk om zelf goed in te schatten of deze reis fysiek gezien bij je past. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met onze medewerkers op kantoor.
Mochten er medische zaken zijn die belangrijk zijn om te weten, dan verzoeken we je om deze van te voren aan ons door te geven, zodat we de reisleiding hiervan op de hoogte kunnen brengen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.