Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Praktische reisinformatie

100% IJsland

Terug

Karakter van de reis
Deze 14-daagse reis is een ideale en zeer complete rondreis voor wie veel bekende hoogtepunten én minder bekende plekken van IJsland wil zien. Overdag zie je steeds wisselende landschappen en natuurverschijnselen, terwijl je 's avonds kunt nagenieten en ontspannen in je comfortabele hotel. Verblijf is in een 2-persoonskamer met eigen badkamer.
We maken regelmatig lichte wandelingen door de indrukwekkende IJslandse natuur, waarbij de wandelduur varieert van een half uur tot ongeveer twee uur. Soms maken we meerdere wandelingen per dag. Natuurlijk kun je, als je dat wilt, wel eens een (deel van de) wandeling overslaan en met de bus meegaan. Ook op de langere rijdagen, per IJslandse bus, wordt regelmatig gestopt voor een kort uitstapje, een mooi uitzicht of een bezoek aan een bezienswaardigheid.

Het minimum aantal deelnemers is 12 personen en het maximum 18 personen. 

Vervoer
Vanuit Nederland vlieg je met Icelandair naar Keflavík, de internationale luchthaven van Reykjavík. Aan boord worden alleen frisdrank, koffie of thee geserveerd. Maaltijden en alcoholische dranken zijn tegen betaling verkrijgbaar.
Op IJsland reizen we met een lokale bus, die de hele reis bij de groep blijft. Zo kan iemand die eens niet wil wandelen met de bus mee. Het reizen op IJsland is op zich al een avontuurlijke en boeiende belevenis. Op de vrije dag in Reykjavík hebben we de bus niet tot onze beschikking.

Accommodatie
Je reist door bijna het hele land, inclusief de meer verlaten delen. Askja Reizen probeert overnachtingadressen te vinden die goed op de route liggen én voldoen aan de eisen die we aan de accommodatie stellen. Daardoor is er niet altijd keuze uit verschillende accommodaties, zeker omdat we het (hoge) prijspeil van IJsland ook laten meewegen.
Je overnacht in hotels, met de ene keer wat luxere kamers dan de andere keer. Wel zijn voor alle nachten tweepersoonskamers met een eigen badkamer met douche en toilet gereserveerd.  Handdoeken zijn overal aanwezig.
Eenpersoonskamers zijn - tegen betaling van een toeslag - maar beperkt beschikbaar, omdat accommodaties op IJsland soms een vrij kleine capaciteit hebben. Je kunt ook op indeling boeken. Hierbij word je ondergebracht met iemand van je eigen sekse en betaal je geen toeslag. Boek je op indeling en blijkt later dat er geen medereiziger beschikbaar is om de kamer mee te delen, dan word je alsnog ondergebracht in een eenpersoonskamer, zonder de toeslag te hoeven betalen. Alleen als er speciaal een eenpersoonskamer gewenst is, zal geprobeerd worden deze voor je te reserveren en betaal je de toeslag als dat gelukt is. 

Maaltijden
Ontbijt en avondeten worden voor je verzorgd en zijn inbegrepen in de reissom. Alleen alle lunches en in Reykjavík de diners zijn niet inbegrepen. Om de uitgaven van deze lunches te kunnen bekostigen, zal er een zogenaamde huishoudpot worden ingesteld. De reisleiding en chauffeur eten mee uit deze huishoudpot. De reisleiding zamelt de inleg tijdens de reis (in een aantal keren) in (ongeveer € 250 in IJslandse kronen) en zorgt voor lunchpakketten of een lichte maaltijd in een restaurant of cafetaria onderweg. Je kunt alleen in IJslandse kronen betalen en de reisleider kan geen euro’s wisselen. Natuurlijk zal de reisleider er wel voor zorgen dat je ergens kunt pinnen of euro’s kunt omwisselen.

Je medereizigers

De meeste mensen kiezen voor deze IJslandreis uit belangstelling voor de overweldigende natuur, soms in combinatie met interesse voor de IJslandse cultuur. Het feit dat alle praktische zaken goed geregeld zijn, de Nederlandstalige reisleiding en de bijzondere route trekken mensen aan. De grootte van de groep (12 tot 18 personen) is bewust klein gehouden. Een grotere groep wordt naar ons idee te massaal voor zo'n geweldig natuurland.

Reisleiding
De reisleiders van Askja Reizen zijn stuk voor stuk echte IJsland-enthousiasten. De reisleiders worden door Askja Reizen geselecteerd en ingewerkt. Sommigen hebben op IJsland gewoond en gewerkt. Anderen zijn tijdens eerdere reizen in de ban geraakt van dit schitterende natuurland. Ze willen hun enthousiasme en kennis van het land graag met je delen. De reisleider bepaalt uiteindelijk het programma ter plekke, afhankelijk van het weer en bijvoorbeeld de locaties van de accommodaties tijdens een specifieke reis.

Wandelen op IJsland
Tijdens deze reis wordt regelmatig gewandeld. Wandelen op IJsland is niet te vergelijken met wandelen in Nederland. Hou er rekening mee dat het terrein en de paden ruig zijn. Je loopt over lava, zand en rotsbodem met losse ondergrond en soms grote stenen en keien. Goede schoenen (hoge bergwandelschoenen met profiel) zijn heel belangrijk en wandelstokken kunnen veel steun geven. Ook de weersomstandigheden hebben (meer dan in Nederland) invloed op de zwaarte van de wandelingen. 

Voorbereiding op de reis
Reizen en wandelen op IJsland is een geweldige belevenis, zeker met de juiste uitrusting. Zorg in elk geval voor stevige en goed ingelopen bergwandelschoenen (met een goed profiel) om blaren etc. te voorkomen. Een goede wind- en waterdichte regenjas en -broek en warme, maar goed ventilerende kleding zijn zeker geen overbodige luxe. Meer informatie hierover vind je in de paklijst. Verder is het heel belangrijk om zelf goed in te schatten of deze reis fysiek gezien bij je past. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met onze medewerkers op kantoor. 
Mochten er medische zaken zijn die belangrijk zijn om te weten, dan verzoeken we je om deze van tevoren aan ons door te geven, zodat wij de reisleiding hiervan op de hoogte kunnen brengen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.