Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Praktische reisinformatie

Najaar in Ilulissat

Terug

Vluchten
Deze reis start in Kopenhagen. Je vliegt hier vandaan in ruim vier uur rechtstreeks naar Kangerlussuaq en daarna met een binnenlandse vlucht door naar Ilulissat. De laatste dag vlieg je via Kangerlussuaq weer naar Kopenhagen. 20 Kilo bagage en 8 kilo handbagage is inbegrepen.
 
Accommodatie
In Ilulissat overnacht je in Hotel Arctic . Op de eerste is het diner inbegrepen. Het hotel ligt op iets minder dan 2 kilometer van het centrum van Ilulissat, direct aan het water met prachtig uitzicht over het IJsfjord. Er rijdt een shuttlebus van het hotel naar het centrum. Vanaf de luchthaven is het 1,5 kilometer naar het hotel. De standaardkamers hebben uitzicht op de stad en de haven en beschikken natuurlijk over een eigen badkamer. Daarnaast zijn er superior kamers, die ruimer zijn en uitzicht op het IJsfjord hebben.
Er is een restaurant en brasserie n het hotel. 

Voorbereiding
In onze uitgebreide reisbeschrijving, die ja na boeking ontvangt, zit ook een gedetailleerde paklijst. Warme kleding en goed schoeisel zijn onontbeerlijk.  Hieronder geven wij alvast enkele tips:

Laagjes
Afhankelijk van de temperaturen bestaat je eigen kleding uit diverse laagjes. De eerste laag is bij voorkeur goede thermo onderkleding. Op deze manier blijft het lichaam droog en kan je beter anticiperen op wisselende temperaturen. Katoen moet je vermijden. De tweede laag is je broek en je trui. Een joggingbroek of legging is prima, als hij maar warm is. Geen spijkerbroek, die is meestal te koud. Over deze laag kan je nog een fleece jas en een buitensportbroek (skibroek) aantrekken en je eigen winterjack. Het is een beetje afhankelijk van hoe koud het is..

Je handen en voeten zijn kwetsbaar en moeten droog blijven. We raden aan eigen handschoenen of wanten mee te nemen. Twee paar is niet gek. Indien je (dunne) vingerhandschoenen hebt, kun je deze onder de (dikke) wanten aan doen. Zorg ervoor dat schoenen, sokken en wanten niet te strak zitten want een goede doorbloeding is belangrijk. Neem ook stevig en warm schoeisel mee, zoals waterdichte sneeuwlaarzen, berg- of wandelschoenen. Geen katoen, wollen sokken zijn het beste. Een goede muts tenslotte is onontbeerlijk. Een zonnebril beschermt je tegen de extra UV straling die weerkaatst wordt door de sneeuw. Een skibril beschermt de ogen tegen UV licht maar biedt ook goed zicht als het schemert, sneeuwt of mist, bovendien beschermt het je tegen de kou.

Laarzen of winterboots
De oude walvisvaarders hebben naar alle waarschijnlijkheid geen warme voeten gehad op Groenland en op Spitsbergen: ze gebruikten klompen met stro. Hoe je je voeten warm houdt is ook vandaag nog een essentiële vraag. 

Afgelopen jaren hebben wij veel ervaring opgedaan met verschillende soorten laarzen, waaronder het merk Muckboot. De ervaringen met dit merk zijn bijzonder positief. MuckBoots zijn lichte en comfortabele, waterdichte laarzen van natuurrubber en neopreen. Groot voordeel: ze zijn ook prima geschikt voor de wandelingen. Als je het ons vraagt: de Muckboot Tay Sport (warme voeten tot -40° C) zijn heel geschikt voor deze reis. Voor alle duidelijkheid melden we maar even dat Askja geen gewin haalt uit de verkoop van de laarzen. Maar we bevelen ze van harte aan. Ze zijn het makkelijkst en met korting verkrijgbaar via Kathmandu Outdoor & Travel.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.