Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 5 Dagen

Winter in Ilulissat

Terug Bekijk samenvatting

Je verblijft in het bekendste gebied van West-Groenland, waar je excursies kunt maken en er zelf op uit kunt trekken. Er is een gids die je aan het begin van de reis welkom heet en op weg helpt in Ilulissat. 

Dag 1

Vlucht Kopenhagen - Kangerlussuaq - Ilulissat, informatiebijeenkomst en stadswandeling

Na de vluchten word je op de luchthaven welkom geheten door een lokale gids. Je wordt naar het hotel gebracht waar je incheckt. Aansluitend is er een bijeenkomst met de lokale gids die je informeert over de stad, allerlei nuttige zaken en mogelijkheden voor excursies. Een wandeling met de gids door Ilulissat, maakt het beeld compleet. Zo krijg je alle informatie om je verblijf de komende dagen goed te benutten. De eerste avond is het diner in het hotel inbegrepen.

Dag 2

Boottocht langs de ijsbergen, noorderlichtexcursie of wandeling naar Sermermiut

De Diskobaai is één van de populairste plekken van Groenland. Dit is niet voor niks omdat het een prachtige baai is gevuld met ijsbergen. Je ziet hier de echte cultuur van Groenland. 

Je maakt een boottocht langs de gigantische ijsbergen. Sommige zijn wel meer dan 100 meter breed en lang. Trek warme kleding aan of je kan een warm traditioneel park huren. 

Als je in februari en maart reist dan is er een noorderlichtwandeling inbegrepen. Als de lucht helder is heb je de kans om het mooiste noorderlicht te zien. Je rijdt het dorp uit en gaat op zoek naar een donkere plek. De gids kan van alles vertellen over dit fenomeen en je krijgt allerlei tips en trucs om de beste foto's te maken. De excursie duurt circa 90 minuten en er is koffie en thee inbegrepen.

Als je in april reist dan wandel je in de Sermermiut vallei langs de overblijfselen van een jachtnederzetting van de Inuit en komt je uit bij het IJsfjord.Je hebt hier een adembenemend uitzicht op de ijsbergen. 

Dag 3

Hondensledetocht en optioneel overnachting in Iglo

Je begint de dag met een hondensledetocht. De monding van het ijsfjord is een indrukwekkend gezicht - zowel in de zomer als in de winter. De tocht voert je door een glooiend bergterrein en je merkt hoe hard de honden werken, zowel voor als achter de slee, waar ze werken als een rem bij het afdalen van een steile helling. De hondenslee is een van de sterkste iconen van Groenland en een duizend jaar oude traditie voor de Inuit. Niet veel transportmiddelen bestaan al zo lang zonder veel veranderingen in uiterlijk of technologie. Het is geweldig om alleen maar het knisperende sneeuw te horen en met een hoge vaart door het landschap te gaan. 

Je kunt optioneel overnachten in een iglo. De extra kosten zijn € 350 per persoon maar hierbij zijn wel de maaltijden een sneeuwschoenwandeling inbegrepen. 

Per sneeuwscooter word je door een winters landschap weggebracht. Als je geluk hebt, heb je zelfs de kans om het noorderlicht te zien. Aan de voet van de bergen verblijf je een nacht in een iglo. Het is ook mogelijk om in een verwarmd huisje te verblijven. De Igloo Lodge heeft vijf iglo's geschikt voor twee personen. Rendiervellen en warme winterslaapzakken liggen er op de bedden. Naast het bed staan kaarsen. In de iglo is de temperatuur ongeveer rond het vriespunt maar buiten kan het wel -20 worden. In de houten cabin wordt er een warme maaltijd geserveerd en hier is ook een toilet. 

Je maakt een sneeuwschoenwandeling naar een uitzichtspunt over het Kangia ijsfjorden. 

Deze excursie is op aanvraag en afhankelijk van beschikbaarheid. De volgorde van de excursies kan hierdoor aanpassen. 

Dag 4

Vrije dag in Ilulissat

De vrije dag in Ilulissat kun je naar eigen inzicht invullen. Ilulissat is prachtig gelegen aan de Diskobaai en ligt aan de monding van het IJsfjord, dat gevuld is met enorme ijsbergen. Nergens anders kun je zo makkelijk grote ijsbergen bewonderen. De ijsbergen zijn afkomstig van de Kangia gletsjer, de productiefste gletsjer van de gehele wereld! In de stad zelf wandel je rond en zie je hoe men hier leeft als je een kijkje neemt bij de supermarkt bijvoorbeeld. 

Dag 5

Vlucht Ilulissat - Kangerlussuaq - Kopenhagen

Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht voor de vlucht via Kangerlussuaq naar Kopenhagen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer