Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 8 Dagen

Noorderlicht en ijsbergen in West Groenland

Terug Bekijk samenvatting

Een fantastische reis naar Groenland in de winter. Je gaat naar twee bijzondere bestemmingen: Kangerlussuaq bij de ijskap en Ilulissat aan het ijsfjord. Er zijn veel excursies inbegrepen zoals een tocht naar de ijskap, een hondensledetocht, noorderlicht excursie, stadswandeling, boottocht op het ijsfjord en wandeling naar Sermermiut. Het is zelfs mogelijk om een nacht in een iglo te verblijven! Een complete Arctische reis in het westen van Groenland.  Prijzen winter 2021/2022 op aanvraag beschikbaar

Dag 1

Vlucht van Kopenhagen naar Kangerlussuaq en excursie naar de ijskap

Met Air Greenland vlieg je in circa vier uur van Kopenhagen naar Kangerlussuaq waar je Groenland vakantie start. Een lokale gids wacht je op en helpt met inchecken in de Polar Lodge. Deze lodge ligt praktisch naast de luchthaven. Je voelt je gelijk in een hele andere wereld. Tijdens de informatiebijeenkomst geeft de gids praktische tips over de omgeving en de excursies. Hierna ga je gelijk op pad richting de ijskap. Met een krachtige 4WD voertuig rijd je door een heel divers landschap: door bergen, vlaktes en semi-woestijnachtige valleien. Uiteindelijk kom je in een fantastisch morenen landschap terecht. Aan het einde van de weg stap je uit en wandel je naar de ijskap. Je hebt tijd om te fotograferen en te genieten van het uitzicht. Je hebt hier ook goede kans om rendieren en muskusossen te spotten. Later in het voorjaar ook vogels en bloemen. 

Dag 2

Hondensledetocht en noorderlicht excursie

De hondenslee is een Inuït tradie die al 1000 jaar oud is. Er zijn niet veel andere transportmiddelen die al zo oud zijn zonder veranderingen. Het basis principe is nog steeds hetzelfde: een aantal honden vast gebonden aan een slede. Je wordt meegenomen over het dikke ijs van het fjord. Een hoogtepunt van de Groenland reis! De honden in Groenland zijn erg wild, daarom is een ervaren musher de bestuurder. 

Volgende excursie is de noorderlicht tour. Als er 's avonds een heldere hemel is verschijnt soms het prachtige noorderlicht (ook bekend als Aurora Borealis). Tijdens deze excursie gaan we de natuur in waar het licht ons niet belet het spectaculaire noorderlicht te zien. Naderhand zal de gids ons meer vertellen over het fenomeen van het noorderlicht en de mythen die het in de loop van de tijd heeft gecreëerd terwijl hij de Groenlandse koffie bereidt.

Dag 3

Vlucht naar Ilulissat, informatiebijeenkomst, stadswandeling en welkomstdiner

Volgende stop van de rondreis in Groenland: vandaag vlieg je in 45 minuten naar Ilulissat. Tijdens de vlucht heb je geweldig uitzicht over het ijzige en desolate landschap. Bij de landing komt ineens de plaats in zicht en zie je gekleurde huizen die omgeven zijn met sneeuw. De komende dagen zijn vol ijs, winter en hondenslede, gecombineerd met culturele hoogtepunten van deze Groenlandse plaats. 

We checken in bij hotel Arctic die mooi gelegen is aan het ijsfjord, waarna de informatiebijeenkomst is. Er wordt meer verteld over het dorp en de excursies. Ilulissat is de derde grote plaats van Groenland met 4.500 inwoners. 

's Avonds is er een welkomsdiner in het hotel.

Dag 4

Boottocht op het ijsfjord 2,5 uur

De Diskobaai is één van de populairste plekken van Groenland. Dit is niet voor niks omdat het een prachtige baai is gevuld met ijsbergen. Je ziet hier de echte cultuur van Groenland. Je maakt een boottocht langs de gigantische ijsbergen. Sommige zijn wel meer dan 100 meter breed en lang. Trek warme kleding aan of je kan een warm traditioneel pak huren. 

Dag 5

Wandeling naar Sermermiut en optioneel verblijf in Igloo Lodge

Je begint de dag met een wandeling in de Sermermiut vallei langs de overblijfselen van een jachtnederzetting van de Inuit en komt je uit bij het IJsfjord.Je hebt hier een adembenemend uitzicht op de ijsbergen. 

Je kunt optioneel overnachten in een iglo. De extra kosten zijn € 350 per persoon maar hierbij zijn wel de maaltijden een sneeuwschoenwandeling inbegrepen. 
Per sneeuwscooter word je door een winters landschap weggebracht. De sneeuwscooter is bedoelt als transport naar de lodge en je mag dus niet zelf rijden. Je hebt alle tijd om om je heen te kijken. Omdat er maar weinig plek is op de sneeuwscooter raden we aan om een kleine rugzak met spullen mee te nemen.
Als je geluk hebt, heb je zelfs de kans om het noorderlicht te zien. Aan de voet van de bergen verblijf je een nacht in een iglo. Het is ook mogelijk om in een verwarmd huisje te verblijven. De Igloo Lodge heeft vijf iglo's geschikt voor twee personen. Rendiervellen en warme winterslaapzakken liggen er op de bedden. Naast het bed staan kaarsen. In de iglo is de temperatuur ongeveer rond het vriespunt maar buiten kan het wel -20 worden. In de houten cabin wordt er een warme maaltijd geserveerd en hier is ook een toilet. Je maakt een sneeuwschoenwandeling naar een uitzichtspunt over het Kangia ijsfjorden. 

Deze excursie is op aanvraag en afhankelijk van beschikbaarheid. De volgorde van de excursies kan hierdoor aanpassen. 

Dag 6

Vrije dag in Iluslissat

De vrije dag in Ilulissat kun je naar eigen inzicht invullen. Ilulissat is prachtig gelegen aan de Diskobaai en ligt aan de monding van het IJsfjord, dat gevuld is met enorme ijsbergen. Nergens anders kun je zo makkelijk grote ijsbergen bewonderen. De ijsbergen zijn afkomstig van de Kangia gletsjer, de productiefste gletsjer van de gehele wereld! In de stad zelf wandel je rond en zie je hoe men hier leeft als je een kijkje neemt bij de supermarkt bijvoorbeeld. 

Dag 7

Vrije dag in Iluslissat

De laatste dag van de reis in Groenland kan je het leven in Ilulissat ervaren. Leer meer over de rijke geschiedenis in het museum die staat op de plek waar Knud Rasmussen geboren is. Vissers en jagers op de markt geven je een idee van alle Groelandse producten, je kan het niet verser krijgen dan hier! Er zijn meerdere restaurants in de plaats waar je uit kan kiezen.

Dag 8

Vlucht via Kangerlussuaq naar Kopenhagen

Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht voor de vlucht via Kangerlussuaq naar Kopenhagen. Een fantastisch vakantie in Groenland is helaas voorbij.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.