Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 8 Dagen

Lente in West-Groenland

Terug Bekijk samenvatting

Beleef de lente in West-Groenland! De overgang van de arctische winter naar de zomer duurt slechts kort en is intens. De middernachtzon tovert het land van duisternis naar volledig daglicht en doet de sneeuw smelten, De dagen worden warmer en de natuur gaat bloeien. De reis begint in Nuuk, de kleine hoofdstad van Groenland. Je verblijft er twee dagen. Daarna vlieg je naar Ilulissat waar je vijf dagen blijft. Ilulissat, ligt aan het bekende IJsfjord. Reusachtige ijsbergen schuren piepend en krakend door het fjord richting zee. Tijdens een boottocht door het fjord zul je je vergapen aan de enorme ijsbergen.

Dag 1

Accommodatie: Hotel HHE Express, 2-persoonskamer met douche en toilet

Vlucht van Kopenhagen naar Nuuk, wandeling met gids in Nuuk

Met Air Greenland vlieg je in ruim vier uur van Kopenhagen naar Nuuk. Je arriveert ongeveer op dezelfde tijd dat je bent vertrokken uit Kopenhagen. In de hoofdstad van Groenland voelt het gelijk alsof je in een heel andere wereld terecht gekomen bent. Je wordt naar het hotel gebracht en daar ontvangen door de lokale gids. Tijdens de informatiebijeenkomst deelt de gids praktische tips over de omgeving en de excursies. 
Vandaag maak je direct een wandeling met de gids door Nuuk. Er wonen net geen 20.000 mensen, maar als hoofdstad beschikt het over relatief veel culturele en onderwijs instellingen. Tegelijk zijn er sporen van de traditionele leefwijze van de Inuit. De wandeling leidt o.a. naar het nationaal museum met informatie over de geschiedenis, de haven en de lokale markt. Bovendien ga je op de koffie bij een lokale familie. Kortom je wordt gelijk ondergedompeld in de Groenlandse cultuur.  

Dag 2

Accommodatie: Hotel HHE Express, 2-persoonskamer met douche en toilet

Boottocht naar Qoornoq

Vandaag maak je een bootexcursie. Vanuit Nuuk vaar je het Nuukfjord op en naar de verlaten nederzetting Qoornoq op een eiland. Daar maak je een wandeling. De tocht gaat verder langs de ruïnes van waar eens Vikingen verbleven en vervolgens naar het ene na andere mooie fjord. De berg Sermitsiaq bij Nuuk is een herkenningspunt en er wordt een kijkje genomen bij de waterval aan de achterkant van deze berg. Op het water kan het koud zijn, dus denk aan warme kleding tijdens deze prachtige trip.   

Dag 3

Accommodatie: Hotel Arctic, 2-persoonskamer met douche en toilet

Vlucht naar Ilulissat, wandeling en welkomstdiner

De volgende stop op deze reis is Ilulissat. Wegen tussen de nederzettingen zijn er niet, dus je vliegt er (in 45 minuten) heen.  Tijdens de vlucht heb je geweldig zicht op het ijzige en desolate landschap. Bij de landing komt ineens het plaatsje in zicht, de gekleurde huizen springen eruit in de witte sneeuw. 
Na aankomst word je naar je hotel gebracht, waar wederom een informatiebijeenkomst  wordt gehouden door een lokale gids.
In de middag maak je een begeleide 'stads'wandeling door Ilulissat. Het is de derde plaats van Groenland, bestaat sinds 1741 en heeft ongeveer 4.500 inwoners. Niet geheel toevallig wordt het de ijsbergenhoofdstad van de wereld genoemd. Op maar weinig plaatsen ter wereld zijn ze zo reusachtig en talrijk.
 's Avonds is er een welkomstdiner in het hotel.

Dag 4

Accommodatie: Hotel Arctic, 2-persoonskamer met douche en toilet

Wandeling naar Sermermiut

De Diskobaai is één van Groenlands meest populaire bestemmingen, vooral vanwege het adembenemende Ilulissat IJsfjord. Je maakt een wandeling met een gids naar de Sermermiut vallei, ongeveer 1,5 kilometer ten zuiden van Ilulissat. Je vindt er overblijfselen van een jachtnederzetting van de Inuit. Wat verder in de vallei krijg je uitzicht op de indrukwekkende ijsbergen van het IJsfjord, dat op de Unesco wereld erfgoedlijst staat. Heen en terug neemt de wandeling ongeveer 2 uur in beslag.

Dag 5

Accommodatie: Hotel Arctic, 2-persoonskamer met douche en toilet

Boottocht op het IJsfjord

Tijdens een boottocht langs deze grote ijsbergen zul je je ongetwijfeld klein en nietig voelen. Elke dag stroomt er meer dan 40 miljoen ton ijs het fjord in. De drijvende ijsbergen zijn gigantisch, soms meer dan 100 meter breed en lang – en met een hoogte tot 100 meter boven het wateroppervlak. Deze reuzen verzamelen zich aan het einde van de fjord, waardoor je een geweldige kans hebt om er tussen te varen. De ijsbergen zijn prachtig bij elk weertype; in de zon zijn de contrasten heel duidelijk, de blauwe tinten prachtig als het bewolkt is en de middernachtzon werpt 's nachts een unieke gloed op de ijssculpturen. De boottocht duurt ongeveer 2,5 uur. Trek warme kleding aan! Overigens kan je ook een warm, traditioneel pak huren. 

Dag 6

Accommodatie: Hotel Arctic, 2-persoonskamer met douche en toilet

Vrije dag in Ilulissat

De vrije dag in Ilulissat kun je naar eigen inzicht invullen. Nog een wandeling maken bijvoorbeeld naar de monding van het IJsfjord. Een houten vlonderpad brengt je tot dicht bij de ijsbergen. Je kunt hier uren kijken, foto's nemen en je verwonderen. Het is ook heen goed idee om zelf door het stadje te wandelen, het museum over ontdekkingsreiziger Knud Rasmussen te bezoeken en in de de plaatselijke supermarkt rond te kijken.
Zeker een bezoek waard is Kangiata Illorsua, het Ilulissat Icefjord Centre. Hier in het bezoekerscentrum kun je bij de tentoonstelling The Tale of Ice meer leren over de de geschiedenis van ijs, over de cultuur in en rond het IJsfjord en over de klimaatveranderingen die duidelijk zichtbaar en voelbaar zijn. 
Voor het diner zijn er, naast het restaurant in het hotel, meerdere restaurants in Ilulissat waar je uit kunt kiezen en waar je verrassend goed kunt eten.

Dag 7

Accommodatie: Hotel Arctic, 2-persoonskamer met douche en toilet

Dagexcursie per boot naar Oqaatsut

Deze excursie vertrekt vanuit de haven van Ilulissat en ongeveer een half uur later kom je aan in Oqaatsut. Vroeger werd het Rodebaai genoemd, wat een link met de Nederlandse historie van walvisjagers aangeeft. In deze kleine vissersnederzetting zijn geen wegen en vissersboten zijn het meest gewaardeerde bezit. Tijdens een wandeling door de nederzetting krijg je er alles over te horen. De lunch wordt geserveerd in Restaurant H8 en daarna heb je tijd om op eigen gelegenheid door het dorp of de omgeving te wandelen voordat de boot je weer terug brengt.

Dag 8

Vlucht via Kangerlussuaq naar Kopenhagen

Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht en vlieg je via Nuuk naar Kopenhagen. Het einde van een ongewone en fantastische reis.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.