Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Praktische reisinformatie

Droomreis in de Disko Baai

Terug

Vervoer
Vanuit Kopenhagen vlieg je met Air Greenland naar Kangerlussuaq Groenland. Van Kangerlussuaq naar Aasiaat. Van Ilulissat vlieg je weer naar Kangerlussuaq en daarna weer naar Kopenhagen Denemarken. De vlucht vanuit Kopenhagen vertrekt meestal rond 10.45 uur 's morgens en komt om 21.30 uur 's avonds weer terug. In verband met deze tijden en met het oog op eventuele vertragingen raden wij een overnachting aan in Kopenhagen. Voor reizen naar Groenland is een flexibele instelling vereist. Het komt regelmatig voor dat vaar- of vluchtschema's moeten worden aangepast vanwege weersomstandigheden en ijsgang. Voor alle arrangementen geldt dat eventuele extra kosten als gevolg van vertragingen door weersomstandigheden altijd voor eigen rekening van de deelnemer zijn.

Accommodatie
De volgende accommodaties zijn er geboekt:

1 nacht at Hotel Kangerlussuaq
3 nachten in Hotel Disko
5 nachten in Ilulissat at Hotel Arctic
2 nachten in Glacier Lodge Eqi


De hutten van de Eqi lodge liggen aan de kust met uitzicht op een baai en de enorme gletsjer. Je hoort en ziet het ijs kraken en in zee storten. Je dineert in café Victor en de complete Eqi lodge is volledig duurzaam. Deze sprookjesachtige plek is een paar uur (ca 80 kilometer) varen vanaf Ilulissat. 
Er zijn 15 huisjes en een gemeenschappelijke ruimte. Je kunt met 1-4 personen verblijven in een huisje maar je hebt het huisje altijd voor je zelf, deze deel je niet. De comfort hutten hebben een eigen badkamer en verwarmde vloer. De standaard huisjes zijn erg basis. Je deelt de douche en toilet met de andere gasten in een apart gebouw. De huisjes hebben allemaal 1 grote ruimte. In de standaard huisjes is er één tweerpersoonsbed en twee banken die als slaapbank voor twee personen geburikt kunnen worden. De comfort huisjes hebben ook één tweepersoonsbed en een sofabank en uiteraard een eigen badkamer. 

In Hotel Arctic in Ilulissat kan je (tegen betaling) kiezen voor een superior kamer met uitzicht op het ijsfjord. 

Maaltijden
Het ontbijt is inbegrepen in hotel Kangerlussuaq, hotel Arctic en hotel Disco. In hotel Arctic 1 x diner en alle maaltijden in Glacier Lodge Eqi zijn inclusief. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.