Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 12 Dagen

Droomreis in de Disko Baai

Terug

Deze reis door de Diski Baai in het westen van Groenland is echt een droomreis. Je krijgt het gevoel op plekken te komen waar nog nooit iemand is geweest. Je bezoekt verlaten nederzettingen en verkent de diversiteit van het Disko Eiland. Tijdens het varen door de Disko baai zie je ijsbergen en walvissen. Hoogtepunt van de reis is het verblijf in de unieke Eiq Lodge vlakbij de imposante Eqi gletsjer. 

Dag 1

Accommodatie: Hotel Kangerlussuaq (LO)

Vlucht van Kopenhagen naar Kangerlussuaq, excursie naar de ijskap

Vanaf Kopenhagen vlieg je rechtstreeks naar Kangerlussuaq. Bij aankomst op de luchthaven word je welkom geheten door de lokale gids. Je checkt in bij het hotel dat in het luchthaven gebouw ligt. De gids zal na het inchecken een informatiebijeenkomst houden in het hotel. Vandaag ga je nog een excursie maken naar de indrukwekkend Russell gletsjer. De gletsjer heeft een 30 tot 80 meter hoge muur van ijs grensend aan een rivier. Hoogswaarschijnlijk zie je de ijskap ook al net voordat het vliegtuig landt op de luchthaven van Kangerlussuaq. Tijdens de excursie heb je ook grote kans om muskusossen te zien.  

Dag 2

Accommodatie: Hotel Arctic (HP)

Vlucht van Kangerlussuaq naar Ilulissat en begeleide stadswandeling

Vandaag vlieg je door naar Ilulissat, de stad van de ijsbergen. Na aankomst word je per transfer naar je hotel gebracht. In het hotel wordt wederom een informatiebijeenkomst gehouden door de lokale gids. In de middag ga je met een gids een begeleide stadswandeling maken. De gids zal veel vertellen over de cultuur, het dagelijks leven en de geschiedenis van Ilulissat. 's Avonds wordt er een welkomstdiner geserveerd.

Dag 3

Accommodatie: Hotel Arctic (LO)

Vrije dag in Ilulissat, midzomernachtcruise

De komende dag breng je door in Ilulissat. Maak een wandeling door de stad en zie hoe de traditionele leefwijze van de Inuit en de westerse cultuur hier hand in hand gaan. Bezoek het museum en Knud Rasmussen’s huis. Ga zeker ook kijken bij de grote supermarkt in het stadje, ze verkopen hier bijna alles! Aan het einde van de dag kun je eten in het hotel of in een van de restaurants in Ilulissat. In de avond maak je een boottocht op het IJsfjord rond middernacht. Je vergaapt je aan de enorme ijsbergen en het prachtige licht van de midzomernachtzon. 

Dag 4

Accommodatie: Hotel Arctic (LO)

Begeleide wandeling naar oude nederzetting bij het IJsfjord

Vandaag staat de begeleide wandeling naar de Sermermiut vallei en het IJsfjord op het programma. Met de gids wandel je naar de overblijfselen van een jachtnederzetting van de Inuit. Vervolgens kom je uit bij het indrukwekkende IJsfjord. Je hebt hier een panoramisch uitzicht op immens grote ijsbergen. geniet hier van de rust en de geluiden van het krakende ijs. De rest van de dag heb je vrij te besteden. 

Dag 5

Accommodatie: Glacier Lodge Eqi (VP)

Boottocht naar Eqi

Vroeg in de ochtend laat je Ilulissat achter je en vertrek je per boot naar de fascinerende Eqi gletsjer. Een mooie trip langs de Groenlandse kust, waarbij je onder andere de kleine nederzetting Rodebay passeert. Uiteindelijk kom je aan op een heel bijzondere plek. De komende twee nachten slaap je in de Eqi Lodge met huisjes die uitzicht hebben op de gletsjer. Je kunt vanuit je huisje de ijsbergen zien afkalven. De lokale gids heet je welkom en geeft uitleg over de lodge en de mogelijkheden in de omgeving van Eqi. 's Middags geniet je van de ontspannen sfeer op deze wel heel bijzondere plek. 

Dag 6

Accommodatie: Glacier Lodge Eqi (VP)

Vrije dag in Eqi

Vandaag heb je de tijd om deze unieke plek, ver weg van de bewoonde wereld, te verkennen. Wandel naar het strand om de ijsblokken in de zee te horen klingelen, maak een langere wandeling of geniet in stilte van de fraaie omgeving. 

Dag 7

Accommodatie: Hotel Arctic (LO)

Wandeling naar de Eqi gletsjer, boottocht naar Ilulissat

In de ochtend maak je een begeleide wandeling naar de Eqi gletsjer. Je wandelt langs de gletsjer waar je op een punt komt dat je naar beneden kijkt en de enorme scheuren in het ijs ziet. Na de lunch neem je afscheid van deze bijzondere plek en wordt je per boot teruggebracht naar Ilulissat.

Dag 8

Accommodatie: Hotel Arctic (HP)

Ilulissat, walvisexcursie

De laatste dag in Ilulissat is aangebroken. Maak nog een wandeling door het stadje of naar het IJsfjord. Er zijn diverse wandelingen, welke variëren in afstand, die je kunt maken langs het IJsfjord. Vandaag maak je ook een walvisexcursie en ga op zoek naar deze bijzondere zoogdieren tussen de ijsbergen. Er zijn veel verschillende soorten walvissen die gespot kunnen worden langs de Groenlandse kustlijn. Magisch is het wanneer je plotseling de walvisstaart boven het water uit ziet komen. In het hotel wordt vandaag een afscheidsdiner georganiseerd. 

Dag 9

Accommodatie: Hotel Disko (LO)

Boottocht naar Disko Eiland en begeleide stadswandeling

Per boot steek je vandaag de Disko Baai over naar Qeqertarsuaq op Disko eiland. Geologisch gezien wijkt dit eiland af van de rest van Groenland met machtige basaltbergen en hoge bergen. Op de toppen van de bergen ligt de Sermersuaq gletsjer dat de westkant van Disko Eiland bedekt. Je verblijft twee nachten op Disko Eiland.

Dag 10

Accommodatie: Hotel Disko (LO)

Vrije dag op Disko Eiland, wandeling naar de basaltrotsen van Kuannit

Vandaag heb je de ochtend vrij te besteden. Maak een korte wandeling naar een uitzichtspunt waar je ver over de Diski Baai uitkijkt en als je geluk hebt zie je walvissen. In de middag ga je een begeleide wandeling maken naar Kuannit waar basalt kolommen en hete bronnen te bewonderen zijn. Heel bijzonder hoe het magma zich gevormd heeft doordat het zo snel is afgekoeld. De wandeling gaat geheel langs de kustlijn waar je uitzicht hebt op de ijsbergen en de walvissen die ver onder je in de zee zwemmen. Onderweg vertelt de gids je graag over de diversiteit van de flora op het eiland.

Dag 11

Accommodatie: Aasiaat Seamen's home (LO)

Boottocht naar Aasiaat

De ochtend heb je nog vrij te besteden op Disko Eiland. Na de lunch wordt de reis door de Disko baai voortgezet en vaar je naar Aasiaat. Het stadje ligt aan de zuidwest kant van de Disko Baai. Er is nog voldoende tijd over om een boottocht te maken in de archipel rondom Aasiaat. De gids vertelt over de geschiedenis van deze plek. Je verblijft een nacht in Aasiaat. 

Dag 12

Terugvlucht via Kangerlussuaq naar Kopenhagen

Vandaag vlieg je naar Kangerlussuaq waar je de aansluitende vlucht neemt naar Kopenhagen. Er is een einde gekomen aan deze droomreis door de Disko Baai.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe