Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 12 Dagen

Droomreis in de Disko Baai

Terug Bekijk samenvatting

Op deze reis door de Disko Baai van West-Groenland krijg je een paar keer het gevoel op plekken te zijn waar nog amper iemand is geweest. Je bezoekt verlaten nederzettingen en verkent Disko Eiland, dat pal tegenover Ilulissat ligt. Als je door de Disko baai vaart zie je ijsbergen en walvissen. Geweldig! En dan hebben we het nog niet eens gehad over de excursie naar de imposante Eqi gletsjer waar je ook nog eens twee nachten verblijft in de unieke Eqi Lodge vlakbij de gletsjer. 

Dag 1

Accommodatie: Hotel Kangerlussuaq (LO)

Vlucht van Kopenhagen naar Kangerlussuaq, excursie naar de ijskap

Vanaf Kopenhagen vlieg je rechtstreeks naar Kangerlussuaq. Bij aankomst op de luchthaven op Groenland word je opgewacht door een lokale gids. Je checkt in bij het hotel dat in het luchthavengebouw ligt. De gids zal na het inchecken een informatiebijeenkomst houden over de ins en outs van deze reis. Vandaag maak je nog een excursie naar de Russell gletsjer. Deze gletsjer heeft een 30 tot 80 meter hoge muur van ijs grensend aan een rivier. Hoogstwaarschijnlijk zie je de ijskap ook al net voordat het vliegtuig landt op de luchthaven van Kangerlussuaq. Vaak worden tijdens de excursie muskusossen gezien.  

Dag 2

Accommodatie: Hotel Aasiaat Sømandshjem (HP)

Vlucht van Kangerlussuaq naar Aasiaat, walvisexcursie

Je vliegt vandaag van Kangerlussuaq naar Aasiaat, de vlucht duurt ongeveer 40 minuten. Aasiaat ligt helemaal in de zuidpunt van de Disko Baai. Je maakt vandaag in elk geval een walvisexcursie waarbij je op zoek naar deze reusachtige zoogdieren, die tussen de ijsbergen zwemmen. Er zijn veel verschillende soorten walvissen te herkennen, ook de zeldzame Groenlandse. Magisch is het als je plotseling een walvisstaart boven het water uit ziet komen. 's Avonds is het diner inbegrepen.

Dag 3

Accommodatie: Hotel Disko (LO)

Per boot naar Disko Eiland, begeleide wandeling

Vanuit Aasiaat steek je per boot de Disko Baai over naar Qeqertarsuaq op Disko eiland. Geologisch gezien wijkt dit eiland sterk af van de rest van Groenland, het heeft machtige basaltbergen. Op de toppen van de bergen ligt de Sermersuaq gletsjer dat de westkant van het eiland bedekt. Je verblijft hier twee nachten. Qeqertarsuaq is de belangrijkste nederzetting op Disko Eiland. De plaats ziet er idyllisch uit met een haven, de typische gekleurde huizen met de bergen aan de ene kant en de kust en zee aan de andere. 's Morgens is er een begeleide wandeling door het dorp waarbij er meer weer wordt verteld over Qeqertarsuaq en haar geschiedenis.  Het is er heerlijk toeven. Een persoonlijke favoriet is een korte wandeling naar een uitzichtspunt, net buiten het plaatsje, kijk je ver over de Disko Baai uit. Met wat geduld en geluk geluk hebt zie je walvissen en narwalen langszwemmen.

Dag 4

Accommodatie: Hotel Disko (LO)

Wandeling naar de basaltrotsen van Kuannit

Vandaag ga je met je gids opnieuw aan de wandel, deze keer naar Kuannit, waar basalt kolommen en hete bronnen te zien zijn. Heel bijzonder hoe het magma zich gevormd heeft nadat het zo snel is afgekoeld. De wandeling gaat helemaal langs de kustlijn, zo heb je een wonderschoon uitzicht op de ijsbergen in de baai en de walvissen die ver onder je in de zee zwemmen. De gids vertelt  je graag over de diversiteit van de flora op het eiland.

Dag 5

Accommodatie: Hotel Arctic (HP)

Boot naar Ilulissat en begeleide stadswandeling en wandeling naar oude nederzetting

Vroeg op! Vandaag vaar je naar Ilulissat, de stad die zichzelf tot hoofdstad van de ijsbergen heeft gekroond. Niet ten onrechte trouwens. Na aankomst word je naar je hotel gebracht, daar wordt wederom een informatiebijeenkomst gehouden door een lokale gids. In de middag maak je een begeleide stadswandeling door Ilulissat. Het leuke aan een lokale gids is dat hij of zij alles over de cultuur, het dagelijks leven en de geschiedenis van de roemruchte plaats kan vertellen.

Daarna staat een wandeling naar de Sermermiut vallei en het IJsfjord op het programma. Met de gids loop je naar de overblijfselen van een jachtnederzetting van de Inuit. Vervolgens kom je uit bij het indrukwekkende IJsfjord. Je hebt hier een panoramisch uitzicht op immens grote ijsbergen. De sfeer die er heerst is een beetje een vreemde combinatie van rust en het geluid van krakend ijs. Nergens anders kun je zo makkelijk en van zo dichtbij grote ijsbergen zien. Deze ijsbergen zijn afkomstig van de Kangia gletsjer, sinds jaar en dag de productiefste gletsjer van de wereld. Men zegt dat de ijsberg die de Titanic deed zinken hier vandaan komt. 

Het diner 's avonds is inbegrepen.

Dag 6

Accommodatie: Hotel Arctic (LO)

Ilulissat

Op de grens van dit door UNESCO beschermde Ilulissat Icefjord ligt Kangiata Illorsua – het bijzondere Ilulissat Icefjord Centre. Hier in het bezoekerscentrum kun je de tentoonstelling "The Tale of Ice" meer leren over de de geschiedenis van ijs en van de cultuur in en rond het ijsfjord. Deze tentoonstelling s gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en geeft duidelijke uitleg over de unieke natuurlijke en culturele geschiedenis van het gebied evenals over de klimaatveranderingen die duidelijk zichtbaar en voelbaar zijn. Zéker een bezoek waard!

Dag 7

Accommodatie: Hotel Arctic (LO)

Vrije dag in Ilulissat, midzomernachtcruise

De vrije dag in Ilulissat kun je naar eigen inzicht invullen. Nog een wandeling maken bijvoorbeeld naar de monding van het IJsfjord. Maar het is ook heerlijk om zelf door het stadje te wandelen en de plaatselijke supermarkt te bezoeken bijvoorbeeld, waar werkelijk alles te koop is.  Er zijn meerdere restaurants waar je uit kan kiezen en waar je verrassend goed kunt eten.

Dag 8

Accommodatie: Glacier Lodge Eqi (VP)

Boottocht naar Eqi gletsjer

Vroeg in de ochtend laat je Ilulissat achter je en vertrek je met de boot naar de Eqi gletsjer. Een mooie trip langs de Groenlandse kust, waarbij je onder andere de kleine nederzetting Oqaatsut (Rodebay) passeert. Uiteindelijk kom je aan op een bijzondere plek. De komende twee nachten slaap je in de Eqi Lodge met huisjes die uitzicht bieden op de gletsjer. Je kunt vanuit je huisje de ijsbergen zien afkalven. De lokale gids heet je welkom en vertelt je alles over de lodge en de mogelijkheden in de omgeving van Eqi. 's Middags geniet je van de ontspannen sfeer op deze wel heel bijzondere plek. 

Dag 9

Accommodatie: Glacier Lodge Eqi (VP)

Vrije dag in Eqi

Vandaag heb je alle tijd om deze unieke plek, ver weg van de bewoonde wereld, te verkennen. Wandel naar het strand om de ijsblokken in de zee te horen klingelen, of maak een langere wandeling om van het uitzicht te genieten. Lekker bij de lodge blijven hangen kan ook natuurlijk, genieten geblazen in alle stilte van deze fraaie omgeving. 

Dag 10

Accommodatie: Hotel Arctic (LO)

Wandeling naar de Eqi gletsjer, boottocht naar Ilulissat

In de ochtend neemt de gids je mee uit wandelen naar de Eqi gletsjer. Dit is een pittige wandeling van 6 km heen en 6 km terug waar we ongeveer 5 uur over doen. Er ligt was los gesteente en soms gaat de route steil omhoog. Je loopt langs de gletsjer tot je op een punt komt dat je naar beneden kijkt en de enorme scheuren in het ijs ziet. Na de lunch neem je afscheid van deze bijzondere plek en wordt je per boot weer teruggebracht naar Ilulissat.

Dag 11

Accommodatie: Hotel Arctic (LO)

Vrije dag in Ilulissat

De laatste dag van deze reis. Als je het lokale kerkje nog niet bezocht hebt, vandaag is je laatste kans. Het werd gefinancierd met de verkoop van walvisolie. Het oude woonhuis van Knud Rasmussen, Groenlands beroemdste ontdekkingsreiziger uit het begin van de vorige eeuw, is nu een museum. Vissers en jagers op de markt geven je een idee van alle lokale producten, verser dan hier krijg je het niet. In het hotel wordt vandaag een afscheidsdiner georganiseerd. 

Optioneel kan je een dagtocht maken naar Ilimanaq. In deze nederzetting wonen maar 50 mensen, met een schooltje voor slechts 10 kinderen en een supermarkt voor de lokale bevolking. Een typisch Groenlands dorp, waar men nog leeft van de jacht en van de visserij. In de omgeving kan je mooie wandelingen maken. 

Dag 12

Terugvlucht via Kangerlussuaq naar Kopenhagen

Vandaag vlieg je naar Kangerlussuaq waar je de aansluitende vlucht neemt naar Kopenhagen. Er is een einde gekomen aan deze droomreis door Groenland. Aankomst (onder voorbehoud) in Kopenhagen om 20.00 uur. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.