Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 12 Dagen

Droomreis in de Diskobaai

Terug Bekijk samenvatting

Op deze reis door de Diskobaai van West-Groenland krijg je een paar keer het gevoel op plekken te zijn waar nog amper iemand is geweest. Je bezoekt verlaten nederzettingen en verkent Disko eiland, dat pal tegenover Ilulissat ligt. Als je door de Diskobaai vaart zie je ijsbergen en walvissen. Geweldig! En dan hebben we het nog niet eens gehad over de excursie naar de imposante Eqi gletsjer waar je ook nog eens twee nachten verblijft in de unieke Eqi Lodge vlakbij de gletsjer. Bij het hotel in Ilulissat en de Eqi glacier lodge kun je kiezen voor een upgrade. 

Dag 1

Accommodatie: Hotel Kangerlussuaq, 2-pers.kamer met douche en toilet

Vlucht van Kopenhagen naar Kangerlussuaq, excursie naar de ijskap

Vanaf Kopenhagen vlieg je in ruim vier uur rechtstreeks naar Kangerlussuaq. Bij aankomst op de luchthaven op Groenland word je opgewacht door een lokale gids. Je checkt in bij het hotel dat in het luchthavengebouw ligt. De gids zal na het inchecken een informatiebijeenkomst houden over de ins en outs van deze reis. In de middag maak je een excursie van 5 uur naar de ijskap. Met een krachtig 4WD voertuig kom je in een fantastisch morenen landschap terecht. Aan het einde van de weg stap je uit en wandel je naar de ijskap. Je hebt tijd om te fotograferen en te genieten van het uitzicht. Goede kans trouwens dat je rendieren en muskusossen ziet. Je rijdt weer terug en verblijft in Kangerlussuaq.

Dag 2

Accommodatie: Hotel Aasiaat Sømandshjem, 2-pers.kamer met douche en toilet

Vlucht van Kangerlussuaq naar Aasiaat, walvisexcursie

Je vliegt vandaag van Kangerlussuaq naar Aasiaat, de vlucht duurt ongeveer 40 minuten. Aasiaat ligt helemaal in de zuidpunt van de Diskobaai. Na aankomst wordt je opgehaald bij het vliegveld en naar het hotel aan de haven gebracht. Je maakt een toer door Aasiaat en als je wilt kun je zelf ook nog op zoek gaan naar kunst in de stad, met een special brochure. 
Er staat ook een walvisexcursie op het programma. De boottocht duurt twee uur, waarbij je geniet van de rust van de zee en de mooie omgeving. Er zijn verschillende soorten walvissen te herkennen, ook de zeldzame Groenlandse. Magisch is het als je plotseling een walvisstaart boven het water uit ziet komen. 

Dag 3

Accommodatie: Hotel Disko, 2-pers.kamer met douche en toilet

Per boot naar Disko Eiland, begeleide wandeling

Vanuit Aasiaat steek je per boot de Diskobaai over naar Qeqertarsuaq op Disko eiland. Geologisch gezien wijkt dit eiland sterk af van de rest van Groenland, het heeft machtige basaltbergen. Op de toppen van de bergen ligt de Sermersuaq gletsjer die de westkant van het eiland bedekt. Je verblijft hier twee nachten. Na aankomst en inchecken in het hotel is er een informatiebijeenkomst, zodat je van alles over dit eiland te weten komt.
Qeqertarsuaq is de belangrijkste nederzetting op Disko Eiland. De plaats ziet er idyllisch uit met een haven, de typische gekleurde huizen met de bergen aan de ene kant en de kust en zee aan de andere. Tijdens een begeleide wandeling door het dorp wordt er verteld over Qeqertarsuaq en haar geschiedenis. Heb je nog puf over, dan is een korte wandeling naar een uitzichtspunt, net buiten het plaatsje aan te raden. Je kijkt er uit over de Diskobaai. 

Dag 4

Accommodatie: Hotel Disko, 2-pers.kamer met douche en toilet

Wandeling naar de basaltrotsen van Kuannit

De morgen kun je naar eigen inzicht besteden en in de middag ga je met een gids opnieuw aan de wandel. Deze keer naar Kuannit, waar basalt kolommen te zien zijn. Heel bijzonder hoe het gesteente zich miljoenen jaren geleden gevormd heeft nadat het magma snel is afgekoeld. De wandeling gaat helemaal langs de kustlijn, zo heb je een wonderschoon uitzicht op de baai met hopelijk de ijsbergen in de verte en mogelijk een walvis die ver onder je in de zee zwemt. De gids vertelt  je graag over de diversiteit van de flora op het eiland.

Dag 5

Accommodatie: Hotel Arctic, 2-pers.kamer met douche en toilet

Boot naar Ilulissat, begeleide stadswandeling en diner

Vandaag vaar je naar Ilulissat, de stad die zichzelf tot hoofdstad van de ijsbergen heeft gekroond. Niet ten onrechte trouwens. Na aankomst word je naar je hotel gebracht, waar wederom een informatiebijeenkomst  wordt gehouden door een lokale gids.
In de middag maak je een begeleide 'stads'wandeling door Ilulissat. 
Ilulissat werd gesticht in 1741 en is nu de op twee na grootste stad van Groenland met meer dan 4.500 inwoners (en 2.500 sledehonden). De gids vertelt je over de geschiedenis van de stad, de Groenlandse cultuur en het hedendaagse leven bijna 300 kilometer ten noorden van de poolcirkel. We bezoeken de vissers in de haven en de jagers in hun handelspost "Brættet". Je krijgt ook de kerk en het geboortehuis van de beroemde poolreiziger Knud Rasmussen te zien.
Het diner 's avonds is inbegrepen.

Dag 6

Accommodatie: Hotel Arctic, 2-pers.kamer met douche en toilet

Ilulissat, wandeling Sermermiut vallei en midzomernacht ijsbergcruise

Deze dag staat in het teken van het beroemde IJsfjord. In de ochtend staat een wandeling op het programma. Je wandelt naar Sermermiut vallei, waar je overblijfselen van een jachtnederzetting van de Inuit vindt. Wat verder in de vallei krijg je uitzicht op de indrukwekkende ijsbergen van het IJsfjord, dat op de Unesco wereld erfgoedlijst staat. Heen en terug neemt de wandeling ongeveer 2 uur in beslag.
In de avond ga je aan boord van een boot, voor een tocht die één van de hoogtepunten van je reis naar Groenland zal zijn. Tijdens de midzomernachtzon zie je de geweldige lichtval op de ijsbergen en rond middernacht kleuren ze roze en oranje. Je maakt een cruise van ongeveer 2,5 uur door het fjord en je kunt de immense ijsbergen, soms wel 100 meter hoog, van dichtbij bewonderen.

Dag 7

Accommodatie: Hotel Arctic, 2-pers.kamer met douche en toilet

Vrije dag in Ilulissat

De vrije dag in Ilulissat kun je naar eigen inzicht invullen. Nog een wandeling maken bijvoorbeeld naar de monding van het IJsfjord. Een houten vlonderpad brengt je tot dicht bij de ijsbergen. Je kunt hier uren kijken, foto's nemen en je verwonderen. Het is ook heen goed idee om zelf door het stadje te wandelen en in de de plaatselijke supermarkt  rond te kijken. 
Zeker een bezoek waard is Kangiata Illorsua, het Ilulissat Icefjord Centre. Hier in het bezoekerscentrum kun je bij de tentoonstelling The Tale of Ice meer leren over de de geschiedenis van ijs, over de cultuur in en rond het IJsfjord en over de klimaatveranderingen die duidelijk zichtbaar en voelbaar zijn. 
Voor het diner zijn er, naast het restaurant in het hotel, meerdere restaurants in Ilulissat waar je uit kunt kiezen en waar je verrassend goed kunt eten.

Dag 8

Accommodatie: Glacier Lodge Eqi, comfort cabin

Boottocht naar Eqi gletsjer

Vroeg in de ochtend laat je Ilulissat achter je en vertrek je met de boot naar de Eqi gletsjer. Een mooie trip langs de Groenlandse kust, waarbij je onder andere de kleine nederzetting Oqaatsut (Rodebay) passeert. Uiteindelijk kom je aan op een echt bijzondere plek. De komende twee nachten slaap je in de Eqi Lodge met huisjes die uitzicht bieden op de gletsjer. Je kunt vanuit je huisje de ijsbergen zien afkalven. De lokale gids heet je welkom en vertelt je alles over de lodge en de mogelijkheden in de omgeving van Eqi. 's Middags geniet je van de ontspannen sfeer in een adembenemende omgeving.  

Dag 9

Accommodatie: Glacier Lodge Eqi, comfort cabin

Wandeling naar de Eqi gletsjer

Op deze prachtige plek kun je deelnemen aan een wandeling. Vanaf de huisjes gaat het eerst rond de kleine lagune aan de zuidkant van de gletsjer. In het broedseizoen zijn er vaak grote groepen ganzen te zien. De tocht gaat verder de wal van morenen op, waar je naar beneden kunt kijken in de enorme scheuren in de gletsjer, op een paar meter afstand. Vanaf hier krijgen we ook zicht op het gletsjerfront en zien we hopelijk enkele stukken ijs met veel lawaai afkalven.
De rest van de dag heb je alle tijd om deze unieke plek, ver weg van de bewoonde wereld, te verkennen.

Dag 10

Accommodatie: Hotel Arctic, 2-pers.kamer met douche en toilet

Boottocht naar Ilulissat

Een laatste ochtend wandel je naar het strand om de ijsblokken in de zee te horen klingelen of maak je een langere wandeling om van het uitzicht te genieten. Lekker bij de lodge blijven hangen kan ook natuurlijk;  genieten geblazen in alle stilte van deze fraaie omgeving. Na de lunch neem je afscheid van deze bijzondere plek en wordt je per boot weer teruggebracht naar Ilulissat. Hier neem je je intrek weer in het hotel, voor de komende twee nachten. 

Dag 11

Accommodatie: Hotel Arctic, 2-pers.kamer met douche en toilet

Vrije dag in Ilulissat

De laatste dag van deze reis. Als je het lokale kerkje nog niet bezocht hebt, is vandaag je laatste kans. Het werd gefinancierd met de verkoop van walvisolie. Het oude woonhuis van Knud Rasmussen, Groenlands beroemdste ontdekkingsreiziger uit het begin van de vorige eeuw, is nu een museum, en ook een aanrader om te bezoeken. Vissers en jagers op de markt geven je een idee van alle lokale producten, verser dan hier krijg je het niet. 

Optioneel kan je een dagtocht maken naar Ilimanaq. In deze nederzetting wonen maar 50 mensen, met een schooltje voor slechts 10 kinderen en een supermarkt voor de lokale bevolking. Een typisch Groenlands dorp, waar men nog leeft van de jacht en van de visserij.

Dag 12

Terugvlucht via Kangerlussuaq naar Kopenhagen

Vandaag vlieg je naar Kangerlussuaq waar je de aansluitende vlucht neemt naar Kopenhagen. Er is een einde gekomen aan deze droomreis door Groenland. Aankomst (onder voorbehoud) in Kopenhagen om 20.00 uur. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.