Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 9 Dagen

IJsbergen en noorderlicht in de Scoresby Sund

Terug Bekijk samenvatting

Ga mee op deze fantastische expeditiecruise naar het mysterieuze Groenland. Het land bestaat voor het grootste deel uit een enorme ijskap die het land met 85% bedekt. Deze ijskap bestaat uit zo'n drie miljoen kubieke kilometer ijs en jaarlijks wordt er een 250 vierkante kilometer aan ijsbergen geproduceerd, waarvan de helft in het oosten. Oost-Groenland is zelfs voor Groenlandse begrippen afgelegen gebied. Het heeft de spectaculairste landschappen die je je kunt voorstellen: dramatische fjorden vol ijs en verbluffende bergpieken, waarvan het grootste deel nog altijd wacht op een eerste beklimming. En omdat de reizen plaatsvinden in september, is de kans dat we het Noorderlicht zien aanwezig!

Dag 1

Overnachting Reykjavik

Hieronder volgt het dagprogramma van de reis met de Ocean Nova die in het naseizoen vier reizen heeft naar dit schitterende gebied. De Plancius en de Hondius bieden een afwijkend reisschema dat wij je op aanvraag graag toesturen.

De reis begint met een hotelovernachting in Reykjavik.

Dag 2

Vliegen naar Constable Point, inscheping

Je vliegt vandaag van Reykjavik naar Constable Point waar je aan boord gaat van de Ocean Nova. HIer volgt een warm welkom en gaat je expeditie beginnen!

Dag 3

Apelfjord

We cruisen door de adembenemend mooie Aplefjord. Overal waar je kijkt zie je onmetelijke fjorden en ijsvelden. We maken een zodiac cruise door een wirwar van ijsbergen en fjorden in allerlei soorten en maten. De gekste geluiden hoor je om je heen van krakend ijs en stukken ijs die van de gletsjer af breken. Kijk goed om je heen voor wildlife zoals poolvossen en muskusossen die hier vrij rondlopen.

Dag 4

Brogetdal en Watershausen Glacier

De lieflijke Brogetdal werd oorspronkelijk de "painted valley"genoemd en later is dat vertaald naar "multicolored valley". Je ziet niets anders dan gekleurde bergen en een fascinerende geologie. Later varen we verder naar de zelden bezochte Waltershausen Glacier, een imposant ijsveld aan de kop van de Nordfjord. Dit ijsveld is genoemd naar de duitse expeditiereiziger Baron Wolfgang Sartorius von Waltershausen na zijn mislukte poging in 1869 om via de Noord Pool naar Oost Groenland te varen.

Dag 5

Blomsterbugten en Renbugten

Blomsterbugten wordt ook wel de "Bay of Flowers" genoemd omdat je hier volop paars en goud gekleurde rotsen ziet die je van een afstandje kunt bekijken of tijdens een wandeling. Later varden we door naar Renbugten, ook wel "Reindeer Bay" genoemd vanwege een kudde van 12 rendieren die hier gespot zijn op een van de eerste expedities naar dit gebied. Ook zitten hier veel poolhazen.

Dag 6

Ella Oya (Ella Island)

Ella Oya is een paradijs voor wandelaars. Het gebied is omgeven door met ijsbrokken gevuld water, ruige kliffen en ijsblauwe ijsbergen. Probeer de top van de berg te bereiken want het uitzicht is magnifiek!

Dag 7

Ittoqqortoormiit en Hall Bredning

Bij de ingang van de Scoresbysund ligt Ittoqqortoormiit, Oost Groenlands meest noordelijke nederzetting. Hier vind je een mix van traditionele en moderne leefstijlen met ongeveer 400 inwoners. Er is een postkantoor annex winkeltje waarvandaan ansichtkaarten gestuurd kunnen worden en we kunnen een rondwandeling maken door het dorp waar sledehonden te zien zijn en vaak ook drogende huiden van zeehonden, Muskusossen en IJsberen. Bij helder weer is hier een fantastische gelegenheid het noorderlicht te zien. We brengen tijd door met de lolale Inuit bevolking en leren meer over hun manier van leven. Later bij het oversteken van Hall Bredning zien we enorme ijsbergen, groter dan voetbalvelden en sommige meer dan 100 meter hoog. De meeste van deze ijsbergen zijn vastgelopen aan de bodem omdat de fjord hier maar ongeveer 400 meter diep is.

Dag 8

Frederiksdal en Sydkap

We varen dieper het fjord en waar we weer honderden immense ijsbergen zien. We gaan aan land bij Sydkap om de overblijfselen van de winterhuizen uit de Thule-cultuur te bekijken. Bijna 20 mensen leefden in deze kleine huisjes, jagend op Groenlandse walvissen, waarvan ze de beenderen gebruikten om de huizen te bouwen.

Dag 9

Onstcheping Constable Point en vlucht naar Reykjavik

Wanneer we arriveren in Constable Point moeten we helaas het schip alweer verlaten. Geniet van de vlucht terug naar Reykjavik waar je een laatste hotelovernachting hebt.

Dag 10

einde van de reis in Reykjavik

Helaas is de reis ten einde. Maar je kunt je reis nog verlengen met een paar dagen in IJsland waarbij je bijvoorbeeld de Golden Circle Tour kunt rijden of een georganiseerde excursie kunt boeken.  Vraag ons naar de mogelijkheden!

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.