Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Praktische reisinformatie

Vakantiehuisjes op de Faeröer

Terug

Vervoer
Vanuit Nederland vlieg je via Kopenhagen naar Vágar op de Faeröer eilanden. De vluchten worden meestal geboekt via KLM of als alternatief boeken wij Scandinavian Airlines. Het weer op de Faeröer wil wel eens tot vertragingen leiden, daarom kiezen wij vaak voor een langere overstaptijd in Kopenhagen. Op het vliegveld staat je huurauto voor je klaar. Aan het einde van de reis lever je je auto daar weer in, vlak voor je terugvliegt naar Nederland (via Kopenhagen). Er zijn twee tunnels op de Faeröer eilanden waar je tol voor betaalt (DKK 100 per retour). Je kunt de tolkosten bij het ophalen van de auto ook afkopen voor DKK 300. Dat is wel zo makkelijk, zeker als je vaker de tunnels gebruikt, je hoeft er dan niet steeds aan te denken om de tunnels te betalen.

Accommodatie
Je overnacht twee keer drie nachten in een huisje. Eén huisje ligt op het eiland Vágar, waar je ook met het vliegtuig aankomt. Dan is er een huisje dat ligt op het eiland Eysturoy of op een van de noordelijke eilanden. In ieder geval heb je een goede uitvalsbasis om het noordelijke deel van de Faeröer eilanden te bezoeken. Tot slot verblijf je twee nachten in een appartement in Tórshavn. Hou er rekening mee dat de huisjes en appartementen vaak simpel zijn. Bijvoorbeeld zijn het voormalige woonhuizen van een oudere generatie, die door de rest van de familie als vakantiehuis gebruikt worden. Alles is aanwezig, maar het meubilair is vaak gedateerd. Wel heb je de nodige ruimte en een keuken waar je je eigen maaltijden kunt bereiden. Beddengoed is inbegrepen, net als de eindschoonmaak. Er zijn geen maaltijden inbegrepen.
De volgorde van verblijf in de huisjes en het appartement kan per reis anders zijn, maar je ziet hetzelfde.

Wandelen
Je kunt fantastische wandelingen maken op de verschillende Faeröer eilanden. Neem altijd regenkleding mee en zorg voor goede wandelschoenen. 
Voor enkele wandelingen betaal je een bijdrage, omdat je bijvoorbeeld over particulier land loopt. Sommige wandelingen mag je alleen met een gids maken. Dan moet je je aanmelden en betaal je voor de wandelexcursie. De bedragen variëren van 75 DKK tot 600 DKK per persoon.  
Meer informatie over wandelen en waar je moet betalen vind je op de website van Visit Faeröer.  

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.