Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Praktische reisinformatie

Vakantiehuisjes op de Faeröer

Terug

Vervoer
Vanuit Nederland vlieg je via Kopenhagen naar Vágar op de Faeröer eilanden. De vluchten worden meestal geboekt via KLM of als alternatief boeken wij Scandinavian Airlines. Door de weersomstandigheden op de Faeröer eilanden kunnen er vertragingen zijn, daarom kiezen wij vaak voor een langere overstaptijd op Kopenhagen. Op het vliegveld staat je huurauto al voor je klaar. Aan het einde van de reis lever je je auto weer in op Vágar, waarna je terugvliegt naar Nederland via Kopenhagen. Er zijn twee tunnels op de Faeröer eilanden waar je tol voor betaalt (DKK 100 per retour). Je kunt de tolkosten bij het ophalen van de auto ook afkopen voor DKK 300. Dit is aan te raden als je vaker de tunnels gebruikt en geeft ook zeker gemak dat je er niet meer aan hoeft te denken om de tunnels te betalen.

Accommodatie
Je overnacht twee keer drie nachten in een huisje. Het eerste huisje ligt op het eiland Vágar, waar je ook met het vliegtuig aankomt. Het tweede huisje ligt op het eiland Eysturoy of op een van de noordelijke eilanden. In ieder geval heb je een goede uitvalsbasis om het noordelijke deel van de Faeröereilanden te bezoeken. De laatste twee nachten verblijf je in een appartement in Tórshavn. Hou er rekening mee dat de huisjes en appartementen vaak simpel zijn. Vaak zijn het voormalige woonhuizen van een oudere generatie, die door de rest van de familie als vakantiehuis gebruikt worden. Alles is aanwezig, maar het meubilair is vaak gedateerd. Wel heb je de nodige ruimte en een keuken waar je je eigen maaltijden kunt bereiden. Beddengoed is inbegrepen, net als de eindschoonmaak. Er zijn geen maaltijden inbegrepen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.