Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Praktische reisinformatie

Faeröer met openbaar vervoer

Terug

Vervoer
Vanuit Nederland vlieg je via Kopenhagen, Billund of een andere overstap naar Vágar op de Faeröer eilanden. De vluchten worden meestal geboekt via KLM of als alternatief boeken wij Scandinavian Airlines. Het weer op de Faeröer wil wel eens tot vertragingen leiden, daarom kiezen wij vaak voor een langere overstaptijd. Vanaf het vliegveld ga je met de bus naar Tórshavn. 
Het vervoer tussen de eilanden met veerboten en bussen doe je op eigen gelegenheid. Je krijgt informatie en advies plus de vaarschema's en vertrektijden voor de bus. Zorg voor Deense of Faeröerse kronen in contanten, want creditcards worden niet op alle veerboten en in de bussen geaccepteerd. Prijs voor vervoer is ongeveer 400 DKK.

Accommodatie
Je overnacht tijdens de vakantie op de Faeröer eilanden in hotels op basis van logies en ontbijt in een kamer met badkamer. De accommodaties hebben een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Uiteraard zijn in alle kamers handdoeken aanwezig. Hou er rekening mee dat niet elke accommodatie een lift heeft. Op Skúvoy en Nólsoy verblijf je in een guesthouse in een kamer met gedeelde faciliteiten. Douche en toilet bevinden zich op de gang en je deelt deze met andere gasten. 
De volgorde van verblijf op de eilanden kan verschillen per reis, maar je ziet sowieso alles. 

Maaltijden
Het ontbijt is elke dag inbegrepen. Op Skúvoy is bovendien twee keer het diner en één keer een lunchpakket verzorgd. Deze is ook inbegrepen, evenals de lunch tijdens de ontdekkingstocht met gids op Suduroy. Voor de andere maaltijden zorg je zelf. De mogelijkheden zijn enigszins beperkt, behalve in Tórshavn waar veel restaurants zijn. Voor een diner in een restaurant betaal je ongeveer € 45 p.p. (zonder drank) en voor een lunch ongeveer € 20 (bijvoorbeeld soep en brood).

Wandelen
Je kunt fantastische wandelingen maken op de verschillende Faeröer eilanden. Neem altijd regenkleding mee en zorg voor goede wandelschoenen. 
Voor enkele wandelingen betaal je een bijdrage, omdat je bijvoorbeeld over particulier land loopt. Sommige wandelingen mag je alleen met een gids maken. Dan moet je je aanmelden en betaal je voor de wandelexcursie. De bedragen variëren van 75 DKK tot 600 DKK per persoon.  
Meer informatie over wandelen en waar je moet betalen vind je op de website van Visit Faeröer.  

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.