Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 9 Dagen

Ongerept Faeröer

Terug Bekijk samenvatting

Het unieke landschap en de rust van de Faeröer eilanden zullen je betoveren. Dit is een reis langs de mooiste plekken van de belangrijkste eilanden. Je trekt er zelf op uit met je huurauto. Dwars over de Faeröer, langs de indrukwekkende, diepe fjorden en de kleine dorpjes met kleurige huizen. De geluiden onderweg zijn die van de zee, een ruisende waterval en de duizenden vogels op de hoge kliffen.  

Dag 1 (ca. 25 km)

Accommodatie: Hotel Vágar - standard room, private facilities

Vlucht naar Vagar op de Faeröer; ophalen huurauto

Je vliegt (met een overstap in Denemarken) naar Vágar, de luchthaven van de Faeröer eilanden. Je haalt de auto op en afhankelijk van het vluchtschema is er vandaag eventueel tijd om het eiland Vágar te verkennen. We raden je aan een wandeling te maken naar de waterval Bøsdalafossur. Hier kun je de vrijstaande rots Geituskoradrangur en de mooie kust bekijken. Het is ook mogelijk om naar de dorpjes Bøur en Gásadalur te rijden om van het uitzicht over de eilandjes Tindhólmur en Mykines te genieten. Hier is de bekende Múlafossar, de waterval die in zee valt. De overnachting is in hotel Vágar.

Optionele boottocht naar de Vestmanna vogelrotsen; naar het eiland Eysturoy

Op weg naar het noorden kun je een stop maken bij het plaatsje Vestmanna, waar je optioneel een twee uur durende boottocht kunt maken langs de hoge vogelkliffen met duizenden vogels en een bezoekje aan het Saga museum kunt brengen. Je rijdt een klein stukje om, naar Tjørnuvík, voor een prachtig uitzicht op de rotsen "Risin en Kellingin", de reus en zijn trollenvrouw, die volgens de legende de Faeröer eilanden naar IJsland wilden slepen en in zeerotsen veranderden. Vervolgens rij je over de enige brug over de Atlantische oceaan naar het dorpje Eiði op Eysturoy. Je overnacht de komende twee nachten op het eiland Eysturoy.

Eysturoy en bezoek Gjógv

Het is een aanrader om vandaag veel tijd te nemen voor de plaats Gjógv. Dit pittoreske plaatsje ligt aan de kust en is omringd door bergen. Het is vernoemd naar een natuurlijke haven die in een kloof ligt. Je kunt hier verschillende wandelingen maken en ook een korte wandeling door het dorp is de moeite waard. Er zijn veel fotogenieke plekjes. Bij het hotel in Gjógv kun je informatie over wandelingen kopen, bijvoorbeeld naar de Ambadalur vallei.

Door de onderzeese tunnel naar Klaksvík; bezoek aan de Noordelijke eilanden

Vanaf het dorp Leirvík rijd je door de onderzeese tunnel naar Klaksvík. De tunnel heeft prachtige, beschilderde, glazen verlichting. Dit is het werk van de Faeroerse kunstenaar Tróndur Patursson. Vanaf het fraaie havenplaatsje Klaksvík, de hoofdstad van het noorden, kun je het afwisselende, dramatische landschap van de noordelijke eilanden verkennen. Als je de Klakkur (413 m), ten noordwesten van Klaksvik, beklimt wordt je beloond met een indrukwekkend uitzicht in alle richtingen. je ziet onder andere de eilanden Kalsoy en Kunoy en de plaats Leirvik op het eiland Esturoy.
Het verblijf is twee nachten in Klaksvikop het eiland Bordoy.

Gehele dag te besteden op de Noordelijke eilanden

Verken de Noordelijke eilanden en bezoek in de ochtend het eiland Kunoy. Vanuit het dorpje Kunoy heb je een mooi uitzicht over het eiland Kalsoy. Vervolgens kun je naar het meest noordelijke plaatsje Vidareidi rijden voor een bekimming van de 841 meter hoge Enniberg. Een goede conditie is vereist. Dit is, volgens de Faeroerders, de hoogste kaap ter wereld. De beloning is een prachtig uitzicht op de eilanden Bordoy en Kunoy. Als je niet zo'n wandeling wil maken kan je ook in het typisch Faeröerse dorp rondstruinen. In Klaksvik zelf kun je overigens ook heerlijk rond wandelen en een bezoek brengen aan de mooiste kerk van de Faeroer, Christianskirken. Je kunt tevens naar Kalsoy, Svínoy of Fugloy varen. 

 

Dag 6 (ca. 80 km)

Accommodatie: Hotel Djurhuus - standard plus room, private facilities of Hotel 62N - standard double room, private facilities

Naar de hoofdstad Tórshavn

Je rijdt terug naar het grootste eiland Streymoy, naar de knusse, tevens kleinste hoofdstad ter wereld. Onderweg kun je nog stoppen in Leirvik voor een bezoek aan de opgravingen uit de Vikingtijd of de grasdaken huizen en kerk van Saksun. Dit ligt in een prachtig dal. De komende drie nachten verblijf je in Tórshavn.

Dag 7

Accommodatie: Hotel Djurhuus - standard plus room, private facilities of Hotel 62N - standard double room, private facilities

Bezoek aan het eiland Nolsoy, voor de kust van Torshavn

Vandaag kun je naar het eilandje Nolsoy gaan. Met de ferry doe je er ca. 20 minuten over om bij het eiland te komen. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan en het heeft maar ca. 250 inwoners. Nolsoy heeft de grootste kolonie stormvogels, al zijn deze alleen in de nacht te zien. In de zomer kun je bij het toeristenburo in Torshavn een nachtelijke excursie boeken naar het eiland. De vuurtoren is tevens een bezoekje waard. Het was de eerste vuurtoren op de Faeroer eilanden.
Mocht je het eiland niet willen bezoeken, dan zou je een bezoek kunnen brengen aan het Nationaal Historisch museum in Torshavn of een wandelingetje door de haven kunnen maken. 

Dag 8 (ca. 25 km)

Accommodatie: Hotel Djurhuus - standard plus room, private facilities of Hotel 62N - standard double room, private facilities

Bezoek aan Kirkjubøur

Maak in de ochtend eens een mooie wandeling door het oudste deel van Torshavn, Tinganes, met de mooie houten huizen en bezoek het rode parlementsgebouw. Bij slecht weer kun je ook een ritje met de stadsbus maken. Bus nummer 1 rijdt gratis rond door Tórshavn. We raden je aan om in de middag een bezoek te brengen aan Kirkjubøur iets ten zuiden van Tórshavn gelegen, aan de kust. Historisch gezien is het bijzonder interessant omdat het één van de eerste bewoonde plaatsen van de Faeröer eilanden is. Er staan verschillende oude gebouwtjes, waaronder een niet-afgebouwde kathedraal, de oude St. Olavs kerk, die nog steeds in gebruik is, en huizen met grasdaken. De pittoreske oude boerderij is al 17 generaties in bezit van dezelfde familie.

Dag 9 (ca. 50 km)

Auto inleveren op luchthaven Vágar en vlucht naar Amsterdam

Helaas moet je weer afscheid nemen van de prachtige Faeröer eilanden. Je rijdt naar het eiland Vágar en levert de auto in op de luchthaven van Vágar. Je vliegt via Kopenhagen weer naar Amsterdam.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.