Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Praktische reisinformatie

Het beste van de Faeröer eilanden

Terug

Vervoer
Vanuit Nederland vlieg je via Kopenhagen naar Vágar op de Faeröer eilanden. De vluchten worden meestal geboekt via KLM of als alternatief boeken wij Scandinavian Airlines. Door de weersomstandigheden op de Faeröer eilanden kunnen er vertragingen zijn, daarom kiezen wij vaak voor een langere overstaptijd op Kopenhagen. Op het vliegveld staat je huurauto al voor je klaar. Aan het einde van de reis lever je je auto weer in op Vágar, waarna je terugvliegt naar Nederland via Kopenhagen. Er zijn twee tunnels op de Faeröer eilanden waar je tol voor betaalt (DKK 100 per retour). Je kunt de tolkosten bij het ophalen van de auto ook afkopen voor DKK 300. Dit is aan te raden als je vaker de tunnels gebruikt en geeft ook zeker gemak dat je er niet meer aan hoeft te denken om de tunnels te betalen.

Accommodatie
Je overnacht tijdens de vakantie op de Faeröer eilanden in hotels op basis van logies en ontbijt in een kamer met eigen douche en toilet. De accommodaties hebben een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Elke nacht reserveren we een kamer met eigen douche en toilet voor je en in alle kamers zijn handdoeken aanwezig. Hou er rekening mee dat niet in elke accommodatie een lift aanwezig is.

Maaltijden
Het ontbijt is inbegrepen, voor de andere maaltijden zorg je zelf. De mogelijkheden zijn beperkt, behalve in Tórshavn waar vele restaurants zijn. Mochten er in de omgeving geen restaurants zijn, dan is het handig om te weten dat bij veel benzinestations ook een simpele maaltijd te verkrijgen is. Voor een diner onderweg betaal je ongeveer € 45 p.p. (zonder drank) en voor een lunch ongeveer € 20 (bijvoorbeeld soep en brood).

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.