Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Praktische reisinformatie

Het beste van de Faeröer eilanden

Terug

Vervoer
Vanuit Nederland vlieg je via Kopenhagen, Billund of een andere overstap naar Vágar op de Faeröer eilanden. De vluchten worden meestal geboekt via KLM of als alternatief boeken wij Scandinavian Airlines. Het weer op de Faeröer wil wel eens tot vertragingen leiden, daarom kiezen wij vaak voor een langere overstaptijd. Op het vliegveld staat je huurauto voor je klaar. Aan het einde van de reis lever je je auto daar weer in, vlak voor je terugvliegt naar Nederland (met een overstap). Er zijn drie tunnels onder de zee door, op de Faeröer eilanden, waarvoor je tol betaalt. De Eysturoyar tunnel tussen Tórshavn en Eysturoy is 10 km en kost DKK 175 per enkele reis. De Vagatunnilin van Vágoy naar Streymoy (4,9 km) en de Nordoyartunnilin tussen Eysturoy en Bordoy (6 km) kosten elk DKK 100 voor een retour. Dit reken je af aan het einde van de reis, met de verhuurmaatschappij.

Accommodatie
Je overnacht tijdens de vakantie op de Faeröer eilanden in hotels op basis van logies en ontbijt in een kamer met badkamer. De accommodaties hebben een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Uiteraard zijn in alle kamers handdoeken aanwezig. Hou er rekening mee dat niet elke accommodatie een lift heeft.
De volgorde van verblijf op de eilanden kan verschillen per reis, maar je ziet sowieso alles.

Maaltijden
Het ontbijt is inbegrepen, voor de andere maaltijden zorg je zelf. De mogelijkheden zijn enigszins beperkt, behalve in Tórshavn waar vele restaurants zijn. Mochten er in de omgeving geen restaurants zijn, dan is het goed om te weten dat bij veel benzinestations een simpele maaltijd te verkrijgen is. Niet heel romantisch, wel heel praktisch. Voor een diner onderweg betaal je ongeveer € 45 p.p. (zonder drank) en voor een lunch ongeveer € 20 (bijvoorbeeld soep en brood).

Wandelen
Je kunt fantastische wandelingen maken op de verschillende Faeröer eilanden. Neem altijd regenkleding mee en zorg voor goede wandelschoenen. 
Voor enkele wandelingen betaal je een bijdrage, omdat je bijvoorbeeld over particulier land loopt. Sommige wandelingen mag je alleen met een gids maken. Dan moet je je aanmelden en betaal je voor de wandelexcursie. De bedragen variëren van 75 DKK tot 600 DKK per persoon.  
Meer informatie over wandelen en waar je moet betalen vind je op de website van Visit Faeröer.  

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.