Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Wandeltocht door onontdekt Chili

  • • Afwisselende wandelingen in Chileense natuurparken
  • • Ontdek verschillende vulkanen
  • • Comfortabele hotels in Malalcahuello en Conguillío National Park
Duur 6 Dagen

Soort Korte rondreizen

Prijs (vanaf) € 1.885

Kleinschalige wandelgroepsreis langs vulkanen en bergen

Tijdens deze 6-daagse wandeltocht neemt een gids je mee naar prachtige plekken in drie nationale parken in het merengebied van Chili. Je wandelt naar de flanken van vulkanen in het Malalcahuello National Park en door het regenwoud en langs lagunes in Conguillío National Park. In de Verandas Valley wandel je vier uur door groene weides en langs oude mijnbouwoverblijfselen en thermale baden. Het niveau van de meeste wandelingen is medium met een duur van drie tot vier uur. Twee dagen zijn iets uitdagender (medium niveau), maar op één van die trails word je dan wel beloond met het uitzicht op de Sierra Nevada vulkaan en het Conguillío meer. Dit is een fantastische trip, waarbij je op een comfortabele manier de diversiteit van het Andesgebergte ontdekt. Je overnacht in twee goede hotels en veel maaltijden, vervoer en begeleiding van een internationale gids zijn inbegrepen. Kom dit prachtige stukje natuur zelf ontdekken!

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst in Temuco en rit naar Cautin Valley in Malalcahuello N.P.: Na aankomst in Temuco wordt je door de gids opgehaald en naar het hotel in de Cautin Vallei gebracht. Onderweg stoppen we in Curacautín voor een korte wandeling naar een klein museum en mogelijk een farmers market. De komende dagen ontdek je met diverse wandelingen de meest onontdekte gebieden van Chili, de Araucania Andina. Eenmaal in het hotel wacht een heerlijk diner.
Dag 2 - Wandeling in Malalcahuello-Nalcas National Reserve: Na het ontbijt vertrek je met de gids naar het Malalcahuello / Nalcas National Park. In dit beschermde gebied in de Andes vind je twee parken. De natuur is hier nog volledig onaangetast en overal liggen vulkanen, eeuwenoude oerbossen en prachtige lagunes. Vandaag staat een zes uur durende medium hike op het programma door deze prachtige natuur met lokale flora. Hoogtepunten zijn de Sierra Nevada, de Lonquimy stratovulkaan en de actieve vulkaan Llaima.
Dag 3 - Tolhuaca National Park & Lonquimay vulkaan: Na weer een heerlijk ontbijt vertrek je voor de ochtend naar het Tolhueaca National Park, waar een wandeling van drie uur gepland staat. In de schaduw van de vulkaan loop je langs het uitgestrekte Malleco meer en naar een indrukwekkende waterval. In het park vind je veel beschermde diersoorten, zoals groene hagedissen, valken en kikkers. Je keert terug naar het hotel voor de lunch (niet inclusief) en wat rust. Later vandaag maken we nog een makkelijke wandeltocht van drie uur. De Lolco hiking trail leidt naar de flanken van de Lonquimay vulkaan. Volg het pad over zand en as naar de krater op 1.870 meter boven zeeniveau. Terug in het hotel wacht een heerlijk diner. 
Dag 4 - Rit naar Conguillio National Park: Vandaag verruilen we ons hotel voor een andere nabij het Conguillio National Park, één van de meest bijzondere natuurparken van Chili. Onderweg passeer je één van de oudste tunnels van het land, rijdt je langs het Quinquen meer en verschillende kleine gemeenschappen. Nadat je bent ingecheckt maak je een wandeling van drie uur over de makkelijke Los Contrabandista Trail, die je meeneemt door oerbossen naar het Conguillio Lake. De Llaima en Sierra Nevada vulkanen vormen gedurende de gehele wandeling een prachtig achtergronddecor.
Antoinette Bakker

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Paspoortgegevens
In deze prijs is BTW korting van 21% voor de accommodaties verwerkt. Om voor deze reductie in aanmerking te komen, hebben wij direct bij reservering een kopie van uw paspoort nodig. Alleen paspoortgegevens zijn niet voldoende.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• internationale, Engelstalige gids
• alle privétransfers en vervoer tijdens de reis
• 5 overnachtingen in twee verschillende middenklasse hotels op 2-persoonskamers
• maaltijden zoals genoemd in dagprogramma
• entreekosten nationale parken
• 24-uurs ondersteuning door onze lokale agent
• voor vertrek Nederlandstalig informatiepakket over Argentinië en Chili
• CO2 compensatie reis 

Niet inbegrepen:
• intercontinentale en binnenlandse vluchten (indicatie: € 1.495,- per persoon, inclusief intercontinentale vluchten met KLM, 2 binnenlandse vluchten met Aerolineas Argentinas, op basis van beschikbaarheid in de voordeligste vluchtklasse.)
• reserveringskosten
• reis- en annuleringsverzekering
• meenemen: outdoor kleding, goede wandelschoenen, wind- en waterproof jack, zwemkleding en handdoek en maximaal 10 kilo bagage.

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Optionele excursies

De volgende excursies passen prima in je reisprogramma en zijn optioneel bij te boeken.

  • Valparaiso, Viña del Mar en Casablanca vanuit Santiago

    1 dagen vanaf € 160

    Bekijken

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.