Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Chiloé, van fjord tot oceaan

  • • Mix van cultuur en natuur
  • • Pinguïns
  • • Chiloé National Park
Duur 3 Dagen

Soort Korte rondreizen

Prijs (vanaf) € 295

Geniet van het relaxte Chileense leven

Chiloé is een prachtig eiland voor de kust van Chileens Patagonië. Het is een perfecte plek om je rondreis Patagonië te onderbreken en even af te buigen naar de Grote Oceaan. Bezoek de vele prachtige kerken, ga wandelen in het nationale park of kies voor een bezoek aan de pinguïns. 

Je bereikt Chiloé met een ferry, die je in ongeveer veertig minuten van Pargua naar Chacao brengt. Hier beginnen meteen de groene heuvels die Chiloé kenmerken. De weg is bochtig en heuvelachtig en brengt je uiteindelijk naar het gehucht Cucao, dat gelegen is aan de Grote Oceaan en in nationaal park Chiloé. Tijdens je vrije dag kun je hier wandelen, een bezoek brengen aan de hoofdstad Castro met zijn prachtige gele kerk of een boottocht maken naar de pinguïns aan de noordelijke kust van Chiloé. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst op Chiloé, optionele pinguïnexcursie: Je haalt de huurauto op bij de luchthaven van Puerto Montt en rijdt over de Panamericana naar Pargua, vanaf waar de boot naar Chiloé vertrekt. De kosten hiervoor voldoe je ter plekke. Deze archipel bestaat uit vele eilanden, je bezoekt Isla Grande de Chiloé. Na ongeveer veertig minuten bereik je Chacao en rij je in ongeveer tweeënhalf uur naar Cucao. Wanneer je op tijd aan komt, adviseren we je naar Puñihuil te rijden om een boottocht naar de pinguïns te maken.
Dag 2 - vrije dag voor bezoek Castro en Chiloé National Park: Wanneer je van natuur houdt, adviseren wij je een bezoek te brengen aan het Parque Nacional Chiloé, net ten noorden van Cucao. Dit park heeft oneindige zandstranden, ruige kusten en diepe oerbossen. Het bezoekerscentrum bevindt zich net buiten Cucao, vanwaar diverse korte wandelingen mogelijk zijn die je laat kennismaken met de moerassen en bossen van dit deel van het eiland. Een andere mogelijkheid is om naar Castro te rijden, waar de idyllische houten huizen op palen en de gele kerk bezienswaardigheden zijn.
Dag 3 - terug naar het vasteland: Na het ontbijt rij je terug naar Chacao, waar je aan boord stapt van de ferry terug naar het vasteland. Aangekomen in Puerto Montt lever je hier de auto weer in of je vervolgt je autorondreis verder door Chili.
  • San Francisco kerk in Castro, Chiloë Island
  • Castro, Chiloe island
Tamara Stuijt

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• 3 dagen huurauto Hertz cat. G SUV (Toyota RAV4 of vergelijkbaar) incl. LDW verzekering, ongelimiteerde kilometers en airport surcharge
• 2 nachten in Hotel Refugio Palafito Cucao op 2-persoonskamer inclusief ontbijt

Niet inbegrepen:
• ferry naar Chiloé (ca. € 20,- per enkele reis)
• brandstof
• overige maaltijden. 

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.