Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

De droogste woestijn ter wereld

  • • Maanvallei en el tatio geijsers
  • • Zoutmeren van atacama
  • • Cultuur in san pedro de atacama
Duur 4 Dagen

Soort Korte rondreizen

Prijs (vanaf) € 840

Op avontuur in de magische Atacama

De Atacama is de droogste woestijn ter wereld. Op sommige plekken is al honderden jaren geen druppel neerslag gevallen. Van zoutvlaktes tot geisers en van vulkanen tot flamingo’s: de Atacama is een van de veelzijdigste gebieden die je tijdens je reis door Chili zult bezoeken.

Uitvalsbasis voor dit alles is de oase van San Pedro de Atacama, een levendig dorp waar de straten nog onverhard en de meeste huizen van adobeklei gebouwd zijn. Vanaf het dorpsplein met zijn typerende kerkje heb je een prachtig uitzicht op de bijna 6.000 meter hoge Licancabur-vulkaan.

 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst Calama en transfer naar San Pedro, 's middags Valle de la Luna excursie: De transfer van Calama Airport naar San Pedro duurt ongeveer anderhalf uur. Onderweg zie je vulkanen en ervaar je de uitgestrektheid en droogte van dit gebied. Aan het einde van de middag bezoek je de Valle de la Luna (Maanvallei), één van de meest spectaculaire landschappen rondom San Pedro. Je bezoekt imposante rotspartijen, zandduinen en sluit de excursie af met een spectaculaire zonsondergang.
Dag 2 - Altiplano Lagunes en Salar de Atacama: Vandaag heb je een vol programma, te beginnen met een stop in het dorp Toconao, waar het centrale plein en de kerk bezienswaardigheden zijn. Vervolgens reis je naar Salar de Atacama, één van de zoutvlaktes in de Atacama woestijn. Het zout is hier opgestuwd tot een spectaculair landschap waar de flamingo’s rondstappen in de lagunes. In de middag bezoek je de altiplano lagunes van Meñique en Miscanti, gelegen op ruim 4.000 meter hoogte. De felblauwe meren vormen onder het toeziend oog van de gelijknamige vulkanen een prachtig plaatje.
Dag 3 - Bezoek Tatio geisers en Machuca: Wederom tijd voor een hoogtepunt, namelijk een bezoek aan de Tatio geisers. Je staat vroeg op, de excursie vertrekt om 04.30 uur, want de geisers zijn bij zonsopkomst op hun actiefst. Bij aankomst op bijna ruim 4.200 meter hoogte word je verwelkomd door tientallen rookpluimen en pruttelpotjes.Op de terugweg wordt nog gestopt in het traditionele dorp Machuca, waar de lama’s over straat wandelen en je handgemaakte souvenirs kunt kopen.
Dag 4 - Transfer naar luchthaven Calama en vertrek vanuit Calama: Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht en is deze reis te einde gekomen.
  • Tatio geisers

Kim Haarbrink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Boek'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Gegarandeerde vertrekdatum.

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Periode: het hele jaar

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• transfer luchthaven Calama – accommodatie in San Pedro en v.v.
• 3 nachten in 2-persoonskamer in accommodatie naar keuze inclusief ontbijt
• lunch op dag 2 (exclusief transfer tussen restaurant en hotel)
• excursie naar Valle de la Luna
• excurise naar Salar de Atacama & Altiplano Lagunes (inclusief lunch)
• excursie naar Tatio geisers (inclusief ontbijt)
• begeleiding van een Engelssprekende gids
• entreegelden

Niet inbegrepen:
• overige maaltijden
• fooien
• vluchten naar/van Calama

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.