Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Praktische reisinformatie

Botswana Baobabs - safarireis

Terug

Karakter van de reis – 'classic' accommodatiereis

Tijdens deze 'classic' accommodatiereis verblijf je in lodges, guesthouses of tented camps. Kamers hebben allemaal aparte bedden met een ensuite badkamer. Deze accommodaties hebben een iets hogere standaard en nog beter comfort, dan de normale 'accommodatiereizen' van Sunway Safaris die we aanbieden. . De lodges zijn uitgekozen om hun speciale ligging, het oog voor detail qua aankleding en om de knusse, persoonlijke sfeer. Soms wordt er overnacht in een nationaal park, maar vaak wordt de voorkeur gegeven aan een privé reservaat.

Maaltijden

De maaltijden worden in de lodges of kampen klaargemaakt. Vaak wordt ontbijt in buffetstijl geserveerd en het diner nuttig je gezamenlijk aan tafel in de lodge. Tijdens een reisdag wordt er in picknick-stijl geluncht op een plek langs de weg. De gids bereidt de maaltijd en zorgt  ervoor dat alles wordt opgeruimd.

Geen participatie

Reizen met een groep is prettig en gemakkelijk. Iedereen heeft vergelijkbare interesses en verwachtingen. Vrijwillige assistentie uit de groep mag altijd, maar is niet gewoon op deze reis. Het is een 'non-participation' stijl reis, waarbij de gidsen zorgdragen voor alles. Heb je speciale behoeftes, ben je vegetariër, gebruik je medicijnen, zijn er allergieën of andere zaken die we moeten weten, geef dit dan door voordat de reis begint.

Groepsgrootte

Alle Sunway Safaris worden uitgevoerd in kleine groepen van maximaal 12 deelnemers. De groep is internationaal, de voertaal is Engels. Er zijn ook enkele Duitssprekende tours, waarbij de voertaal dan ook echt Duits is. Vraag onze reisspecialist naar deze specifieke data.

Vervoer

Over het algemeen reis je voornamelijk voor de transfer-afstanden in een comfortabele minibus. Soms wordt er bij speciale wegcondities gekozen voor een speciaal ontworpen truck met voldoende beenruimte, comfortabele stoelen en grote/hoge ramen aan de zij- en voorkant voor een zo optimaal mogelijk zicht. Zowel de minibus als deze safaritrucks zijn voorzien van airconditioning. In de nationale parken in Botswana wordt gebruik gemaakt van een open 4WD safarivoertuig.

Reisleiding / gidsen

Reisleiders zijn de sleutel tot succes voor elke safari. Op een groepsreis van Sunway Safaris gaan altijd twee gekwalificeerde en geregistreerde ‘field guides’ / gidsen mee. Je reist dus met twee gidsen en niet met een chauffeur en een gids. Hierdoor kan veel kennis en enthousiasme gedeeld worden met de groep. De gidsen bepalen uiteindelijk het programma ter plekke, afhankelijk van het weer en bijvoorbeeld de locaties van de accommodaties tijdens een specifieke reis.

Reizen in Afrika

Reizen in Afrika kan onvoorspelbaar zijn. Weer en wegen kunnen ons dwingen de route aan te passen. Ook de wegenwacht is er niet altijd binnen een kwartier! Het vraagt om een soepele instelling. Het hoort bij het avontuur dat je aangaat en maakt de reis vaak extra bijzonder. Houd rekening met enkele lange reisdagen, of in elk geval dagen dat je lang onderweg bent.

Voorbereiding op de reis

Waar je allemaal aan moet denken aan kleding, gadgets en schoeisel vind je op onze paklijst. Reizen met Sunway Safari’s vraagt om nog wat extra aandacht. Ruimte in een safari truck is namelijk beperkt en het is daarom belangrijk dat je niet teveel meeneemt. Dat doen de meeste reizigers, niets menselijk is hen vreemd, vooral als het kleding aangaat. Daarom de volgende richtlijnen:

• 1 tas van maximaal 12 kilo per persoon. Bij voorkeur een zachte sport- of weekendtas. Rugzakken en harde koffers worden afgeraden.
• 1 dagrugzak voor camera's e.d.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Géén aanbetaling voor reizen naar Finland, Noorwegen, IJsland en Alaska en tot 31 dagen voor vertrek gratis annuleren (enkele uitzondering mogelijk). Boek vóór 1 maart 2021.

Reizen bekijken Lees meer