Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 7 Dagen

Botswana in vogelvlucht

Terug Bekijk samenvatting

Een leuke kennismaking met de Victoria watervallen en twee bijzondere plekken in Botswana. Je verkent de rode zandpadden van het Chobe National Park, maar ook de aangrenzende Chobe rivier. Kuddes olifanten krijg je ongetwijfeld voor je lens, zeker vanuit de boot wanneer zij drinken en zwemmen in de rivier. Een bezoek aan Botswana is niet compleet zonder een vlucht over haar wildernis. De piloot vliegt je laag over de door het water wadende buffels naar het wildrijke Khwai reservaat bij het Moremi Game Reserve. Slapen in een authentieke lodge en op safari gaan in weer een totaal andere wereld van kleine waterwegen en Mopane bossen. Alle safaris en veel maaltijden zijn inbegrepen. Ga genieten in dit prachtige stukje natuur.

Dag 1 (ca. 25 km)

Accommodatie: Pioneers Victoria Falls - standard room (LO)

Aankomst Victoria Falls

Na aankomst in Victoria Falls word je ontvangen door onze lokale vertegenwoordiger, waarna je per transfer over de weg naar de lodge wordt gebracht in een rustige wijk op enkele kilometers buiten het centrum van het plaatsje Victoria Falls in Zimbabwe.

Dag 2

Accommodatie: Pioneers Victoria Falls - standard room (LO)

Bezoek de Victoria watervallen

De Victoria watervallen storten zich over een lengte van meer dan anderhalve kilometer in een enorme kloof, een adembenemend schouwspel! In de lodge zijn diverse activiteiten te boeken zoals een tour naar de watervallen, een cruise over de Zambezi rivier en vluchten boven de watervallen. Op eigen gelegenheid zijn de watervallen en het nationale park ook goed te bezoeken en vergeet dan ook niet de lokale markt in het centrum te bezoeken.

Dag 3 (ca. 90 km)

Accommodatie: Chobe Bush Lodge - standard Room (VP + 2 activiteiten)

Naar Kasane / Chobe National Park

Na het ontbijt en een ontspannen ochtend word je per busje naar de lodge in Botswana gebracht. Vanuit de lodge loop je in enkele minuten het kleine centrum van Kasane in en de tuin is een heerlijke plek om in de middag bij het zwembad te relaxen. Aan het einde van de middag verken je per boot de machtige Chobe rivier. Chobe staat bekend om haar grote groepen olifanten en tijdens de cruise zul je ze vaak bij de waterkant zien drinken of zelfs zwemmend en spelend in het water.

Dag 4

Accommodatie: Chobe Bush Lodge - standard Room (VP inclusief 2 activiteiten)

Jeepsafari's in Chobe National Park en cruise over Chobe rivier

Al vroeg in de ochtend word je gewekt voor je eerste ontdekkingstocht door het Chobe National Park. In Chobe leven bijna alle dieren die in heel zuidelijk Afrika voorkomen. Van het grote wild zoals de buffel, giraffe, leeuw, cheeta en nijlpaard to veel prachtige vogels en de indrukwekkende zeearend. Na terugkomst wacht er een heerlijk ontbijt en is er tijd om te relaxen bij het zwembad. In de namiddag staat weer een cruise gepland, maar wat je te zien krijgt is altijd weer anders.

Dag 5

Accommodatie: Sango Safari Camp (FI)

Naar Khwai / Moremi Game Reserve

Na een laatste jeepsafari en een heerlijk ontbijt word je afgezet op het vliegveld in Kasane, vanwaar je over de wildernis van Chobe en Savute naar Khwai vliegt, grenzend aan het Moremi Game Reserve. Je verblijft in het kleinschalige Sango Safari Camp dat aan de Khwai rivier ligt en niet ver van het traditionele dorp Khwai. Dit is dé ideale uitvalsbasis om de natuur en cultuur te verkennen. Omdat de Khwai rivier de natuurlijke grens vormt tussen het Moremi Game Reserve en de Khwai Concessie kan het wild vrij migreren tussen deze ongerepte natuurgebieden.

Dag 6

Accommodatie: Sango Safari Camp (FI)

Jeepsafari's in de Khwai Concessie en door Moremi Game Reserve

Dankzij de ligging aan de rivier biedt het Sango Safari Camp een uitzonderlijke wildlife ervaring. Er worden diverse activiteiten georganiseerd vandaag zoals jeepsafari’s in zowel het Moremi Game Reserve als de Khwai Concessie, avondsafari’s, wandelsafari’s of tochten per mokoro (uitgeholde boomstam in het droge seizoen). Door de combinatie van permanente wateren, seizoensgebonden moeraslanden, open grasvlakten, rivieren en bossen is dit rijke leefgebied een paradijs voor veel dier- en vogelsoorten.

Dag 7

Terug naar Maun

in de ochtend word je in een klein vliegtuigje naar Maun gevlogen. Hier eindigt helaas deze reis, maar je bent wel een bijzondere ervaring rijker.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Géén aanbetaling voor reizen naar Finland, Noorwegen, IJsland en Alaska en tot 31 dagen voor vertrek gratis annuleren (enkele uitzondering mogelijk). Boek vóór 1 april 2021.

Reizen bekijken Lees meer