Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

San Camp

Locatie: op de rand van de Makgadigadi-zoutpannenType kamp: woestijnkamp (april-oktober)Activiteiten: dag- en nachtsafari's, bushmen-wandelingen, bezoek aan Chapman's baobabs & meerkatten en quadbike-tour

San Camp ligt aan de rand van de uitgestrekte Makgadikgadi-zoutpannen. Deze spectaculaire pannen vormen een van de belangrijkste wetland'-gebieden die er nog zijn in Afrika. Dit traditionele kamp heeft een romantische ligging, die wordt versterkt door de desolate schoonheid van de zoutpannen.

Verblijf
San heeft zes tenten in Meru-stijl met uitzicht op de pannen. Ze liggen goed gespreid om de privacy te kunnen garanderen. De crèmekleurige tenten vormen één geheel met de omgeving en elke tent heeft een en-suite-badkamer met een emmerdouche in vintage-stijl en een normaal toilet. De kamers zijn comfortabel met eenvoudig meubilair. Door de hoge bedden heb je een prachtig uitzicht op de pannen. Verlichting wordt verzorgd door traditionele parafinelampjes, die een zachte gloed afgeven. De algemene lounge is een eenvoudige witte tent met binnen een lange tafel waar je 's avonds dineert tussen de boekenkasten. Er is een interessante collectie van schildpadschilden, pijlpunten en andere kunstvoorwerpen tentoongesteld.

Activiteiten
Tijdens de droge maanden (april tot oktober) worden quadbikes gebruikt om het uitgestrekte gebied te verkennen. Wandelingen met ervaren, gekwalificeerde zoölogen/geologen leiden je naar het hart van de zoutpannen, naar afgelegen archeologische plekken die nog nooit gedocumenteerd zijn. Hier vind je de overblijfselen van uitgestorven reuzenzebra's, nijlpaarden en andere fossielen. De nuances van de woestijn en de manieren waarop de bewoners zich daaraan aanpassen zijn een van de meest interessante aspecten van deze bijzondere omgeving. De gidsen vertellen je er graag alles over.

San Camp biedt een complete woestijnervaring en richt zich op diersoorten die uniek zijn voor deze omgeving, zoals gemsbokken, bruine hyena's en springbokken, maar ook op de geologie, archeologie en antropologie van de Kalahari en de Makgadikgadi.

NB: Alle activiteiten zijn afhankelijk van de weersomstandigheden, die per seizoen en maand kunnen verschillen. Wandelen en quadactiviteiten kunnen in het natte seizoen beperkt mogelijk zijn als gevolg van dichte vegetatie en beperkt zicht of zompige modderpaden. Sommige activiteiten moet je voorafgaand aan je reis boeken. Hou er rekening mee dat de quadactiviteiten gebaseerd zijn op 2 personen per quad en dat er een toeslag geldt voor gasten die alleen op een quad willen rijden.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe