Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Praktische reisinformatie

Ruig West-Australië

Terug

Tips
Probeer in Broome het boekje “Gibb River & Kalumburu Roads” te kopen. Het kost maar een paar dollar en hierin staan alle afslagen naar de verschillende accommodaties en talrijke kloven. Heel handig om bij je te hebben. 

Als je in West-Australië veel nationale parken wilt bezoeken, is het voordelig om bij het eerste park een Holiday Park Pass te kopen. Met de Holiday Park Pass heb je 4 weken lang onbeperkt toegang tot bijna alle nationale parken in West-Australië. Prijs: ca. AU$40,- (geldig per voertuig + maximaal 8 personen voor maximaal 4 weken). N.B. niet geldig bij Monkey Mia en de Valley of the Giants Tree Top Walk. Normaal betaal je ca. AU$10,- per park. Dit geld is een bijdrage voor o.a. het onderhoud van de wegen, informatieborden, picknickgebieden en toiletten in het park. Er zijn verschillende soorten passen.

In de supermarkt zijn pakken water van 15 of 20 liter te koop met een handig kraantje eraan. Neem minimaal 40 liter water mee op een reis door de outback. Door de brandende zon verbruik je veel meer water dan je denkt. Blijf bij autopech of een ongeval altijd bij je voertuig, ook als je al een paar uur geen ander verkeer hebt zien langskomen. Je bent veiliger bij de auto en hebt daar ook genoeg water. Als je gaat rondlopen op zoek naar hulp, gaat het bijna altijd mis.

Neem een goede zaklamp mee. Zeker in de outback is het 's nachts aardedonker buiten (wanneer de maan niet schijnt).

In de outback zijn ook altijd heel veel vliegen aanwezig. Als je er niet goed tegen kunt als deze beestjes constant om je heen vliegen, raden we je aan een hoed te kopen met een vliegennet eraan vast. Het ziet er niet echt charmant uit, maar je kunt in ieder geval rustig genieten van de omgeving, zonder ‘gestoord’ te worden.

Probeer echt te vermijden om nog te rijden wanneer de schemering valt, of wanneer het ’s morgens nog donker is. Kangoeroes en andere wilde dieren die gewoon vrij rondlopen kunnen makkelijk de weg op lopen. Ze zijn namelijk nieuwsgierig naar het licht van de auto. Uit ervaring blijkt dat mensen het bijna altijd te laat zien. Hierdoor kun je veel schade aan de auto oplopen.

Op de Gibb River Road is veel te zien, met name bij Elizabeth en Mount Hart Station in de buurt. Het is aan te bevelen om bijtijds je dag te beginnen, of eventueel hier je reis iets te verlengen.

In bepaalde parken waar je overnacht is niet altijd elektriciteit aanwezig. Het is dus verstandig om elke dag alle elektrische apparaten op te laden (denk ook aan de batterijen/accu van je foto- of videocamera), zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe