Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 24 Dagen

Ruig West-Australië

Terug Bekijk samenvatting

Deze reis voert je door een spectaculaire wildernis, van de bizarre kalkstenenpieken van The Pinnacles tot Kakadu National Park. Voel dolfijnen langs je voeten zwemmen bij Monkey Mia en snorkel boven het Ningaloo Reef met de reusachtige walvishaai. Onderweg doorkruis je met een 4WD de Kimberley over de Gibb River Road, ontdek je het prachtige Karijini en de Bungle Bungles en geniet je van de oneindige sterrenhemel. Je overnacht in hotels, outback stations en safari camps.

Dag 1 (ca. 260 km)

Accommodatie: Cervantes Pinnacles Motel - Standard Room (LG)

Van Perth naar Cervantes

Je verlaat Perth via de Swan Vally. Onderweg kom je langs Yanchep National Park, een wetland-gebied dat een stop waard is. Bij Lancelin vind je hoge, witte zandheuvels waar het kind in je een ritje “sandboarden” vast niet wil overslaan. Je vervolgt je weg via een ananasplantage en boerenland naar Nambung National Park met de beroemde “Pinnacles”. De “Pinnacles Desert” bestaat uit bizarre rotsformaties van heldergeel kalksteen. Met je 4WD kun je dit oude landschap verkennen. Je overnacht in het nabijgelegen plaatsje Cervantes.

Excursietip voor dag langer in Perth:
Rottnest Island per fiets

Dag 2 (ca. 440 km)

Accommodatie: Kalbarri Edge Resort - Studio Room (LG)

Van Cervantes naar Kalbarri

Via Geraldton met zijn in 1938 voltooide kathedraal in de stijl van de Californische missiehuizen rij je naar Kalbarri National Park. Neem bij het stadje Northampton de kustroute langs het bijzondere Pink Lake bij de Hutt Lagoon naar het lieflijke plaatsje Kalbarri aan de monding van de Murchison River. Je vindt er heerlijke stranden en het uitstekende viswater zorgt ervoor dat hier uitstekende visrestaurants zitten. 's Avonds kun je genieten van de meest adembenemende zonsondergangen, waarbij de grillige kust zijn schat aan kleuren toont.

Dag 3

Accommodatie: Kalbarri Edge Resort - Studio Room (LG)

Vrije dag Kalbarri

In Kabarri National Park tref je schitterende rivierkloven, geërodeerde rotspartijen en uitgestrekte groene vlakten die van augustus tot november bedekt zijn met wilde bloemen. Dit grote park strekt zich uit in het lagere stroomgebied van de Murchison River, die langs de veelkleurige zansteenformaties van de Red Bluff naar de Indische Oceaan stroomt.

Dag 4 (ca. 339 km)

Accommodatie: Monkey Mia Dolphin Resort - Garden Villa (LG)

Kalbarri naar Monkey Mia

De route loopt verder naar Monkey Mia, waar in de kleine baai bij het dorpje Denham bijna dagelijks wilde dolfijnen tot heel dicht bij het strand zwemmen. Monkey Mia is maar een klein gedeelte van de Shark Bay, die op de werelderfgoedlijst staat. Bezoek in het zuidelijke deel bij de Hamelin Pool ook de reusachtige massa’s versteende algen, die ook wel stromatolieten worden genoemd.

Dag 5

Accommodatie: Monkey Mia Dolphin Resort - Garden Villa (LG)

Vrije dag Monkey Mia

Shark Bay bestaat uit schiereilanden die zijn omzoomd met kliffen en eilandjes. Je krijgt de beste indruk van het gebied als je een boottocht maakt. Behalve de dolfijnen waarom dit gebied bekendstaat, vind je hier ook andere dieren, zoals zeekoeien (dugongs), bultrugwalvissen, karetschildpadden en de groene zeeschildpad.

Excursietips:
Francois Peron Wildlife Adventure
• Catch & cook campingtrip

Dag 6 (ca. 581 km)

Accommodatie: Bayview Coral Bay - Coral Bay Lodge Upstairs Room (LG)

Monkey Mia naar Coral Bay / Ningaloo Reef

Vandaag heb je een lange dag voor de boeg op weg naar Coral Bay. Halverwege de route ligt Carnarvon, dat bekendstaat om de tropische fruitteelt (vooral bananen) en het heerlijke, warme klimaat. Dit is een goede plek om te lunchen voordat je verder rijdt naar het gezellige dorpje Coral Bay, hét vertrekpunt voor veel boottochten naar het Ningaloo-rif.

Dag 7

Accommodatie: Bayview Coral Bay - Coral Bay Lodge Upstairs Room (LG)

Vrije dag Coral Bay

Voor de kust ligt het 260 kilometer lange Ningaloo Marine Park, een keten van koraalriffen en lagunes met het bekende Ningaloo Reef, dat op sommige plekken maar 40 meter van het strand ligt. Van juli tot november kun je ook hier bultrugwalvissen spotten en in maart t/m mei de tot wel 15 meter lange maar ongevaarlijke walvishaai.

Excursietip: zwemmen met de walvishaai

Dag 8 (ca. 534 km)

Accommodatie: Karijini Eco Retreat - Deluxe Ensuite Eco Tent (LO)

Coral Bay naar Karijini Nationaal Park

Vandaag reis je met je 4WD via een mooie route door het dunbevolktste deel van het westen, via het afgelegen Nanaturra Roadhouse naar de mijnstad Tom Price in de Pilbara. Je eindbestemming voor vandaag is Karijini National Park met zijn spectaculaire ravijnen, watervallen en ontzagwekkende rotswanden. Je overnacht in het park in een luxe, compleet ingerichte tent met echte bedden en een eigen douche en toilet. ’s Avonds, nadat de zon aan de horizon is verdwenen, zie je duizenden sterren aan de hemel en hoor je alleen nog de stilte van de nacht.

Dag 9

Accommodatie: Karijini Eco Retreat - Deluxe Ensuite Eco Tent (LO)

Vrije dag Karijini Nationaal Park

Eigenlijk zijn er met name twee gebieden die zich perfect lenen voor diverse wandelingen in het park, waarna je heerlijk kunt afkoelen in een van de vele waterpoelen: als eerste de regio rondom Dales Gorge met een afdaling in de kloof naar Circular Pool, en het gebied bij Weano en Hancock Gorge. Vanaf Oxers Lookout heb je een adembenemend uitzicht over de in totaal vier kloven die hier samenkomen.

Dag 10 (ca. 573 km)

Accommodatie: Discovery Parks Port Hedland - Deluxe 1 Bedroom Cabin (LG)

Karijini National Park naar Port Hedland

Je vervolgt je reis naar Port Hedland via de Great Northern Highway. Port Hedland is gebouwd op een eiland en met het vasteland verbonden door drie lange dammen. Het richt zich bijna uitsluitend op het vervoer van ijzererts uit de enorme open groeven en ondergrondse mijnen van de Pilbara. In de omgeving vind je Aboriginal-rotstekeningen en veel exotische vogels.

Dag 11 (ca. 459 km)

Accommodatie: Mercure Broome - Standard Room (LG)

Van Port Hedland naar Broome

Vandaag rij je een lang traject over de Great Northern Highway, via de uitlopers van de Great Sandy Desert naar Broome. Je passeert de goudgele duinen van Eighty Mile Beach. Bij het schitterende Cape Keraudren heb je toegang tot dit eindeloos lange zandstrand en de zee. Eenmaal in Broome ben je weer even terug in de bewoonde wereld. Dit was ooit het hart van de parelvisserij. Tegenwoordig is dit gebied de uitvalsbasis voor de Kimberley-regio en staat het bekend om de ontspannende sfeer.

Dag 12

Accommodatie: Mercure Broome - Standard Room (LG)

Vrije dag Broome

Een wandelingetje door Chinatown met zijn houten huizen en meertalige straatnaambordjes maakt duidelijk hoe Broome vroeger was. In augustus komt Broome tot leven tijdens het Parelfestival, waarbij de bevolking voor even vertienvoudigt. Het witte, ruim 24 kilometer lange Cable Beach is het populairste strand van Australië. Even verderop ligt Ganthaume Point, dat wordt gekenmerkt door aarderode rotsen. De zonsondergang is hier adembenemend.

Dag 13 (ca. 447 km)

Accommodatie: Wilderness Camp - Standard Tent (HP)

Broome naar Bell Gorge Wilderness Camp

Je verlaat Broome en rijdt richting Derby, dat bekendstaat om de enorme Boab Prison Tree, die zeven kilometer buiten het stadje staat. Dan begint je avontuur door een van de meest afgelegen wildernisgebieden van het land: The Kimberley. De asfaltweg gaat over in een in totaal 647 kilometer lange gravelweg, de beroemde Gibb River Road. Je overnacht in de buurt van Bell Gorge.

Dag 14

Accommodatie: Wilderness Camp - Standard Tent (HP)

Vrije dag Bell Gorge

Vanuit het kamp waar je verblijft, kun je het indrukwekkende Windjana Gorge bezoeken voor een kennismaking met de zoetwaterkrokodillen die in de kloof op de zandbanken liggen te zonnen. Ongeveer 37 kilometer verderop vind je Tunnel Creek, een oeroude kalksteengrot waarin je de onderaardse rivier kunt doorwaden. Bell Gorge is een van de mooiste kloven in de West Kimberley met een pittoreske waterval. De kloof ligt iets verder en is bereikbaar via een 29 kilometer lange 4WD-weg. Je kunt er ook heerlijk zwemmen. Dit is een ideale dag om op je gemak te genieten midden in de natuur.

Dag 15 (ca. 146 km)

Accommodatie: Mt Elizabeth Station - Homestead (HP)

Bell Gorge Wilderness Camp naar Mt. Elizabeth Station

Na het ontbijt vervolg je je weg over de Gibb River Road naar Mt. Elizabeth Station. Vandaag rij je een relatief korte afstand, waardoor je de tijd hebt om diverse afslagen te nemen naar interessante, afgelegen plekken om te wandelen of om even een duik te nemen in het frisse water van een van de meertjes. Vanavond overnacht je in Mt. Elizabeth Station. Dit is een grote boerderij, waar je kunt meekijken met het dagelijkse leven van de Australische boer en bijvoorbeeld mee kunt gaan met het veedrijven.

Dag 16 (ca. 274 km)

Accommodatie: Home Valley Station - Homestead (LO)

Mt. Elizabeth Station naar Home Valley Station

Na het ontbijt vertrek je naar een volgend gastvrij adres midden in de woeste wildernis: Home Valley station. Ook hier krijg je een kijkje achter de schermen van een heuse cattlestation. Je overnacht in de Homestead en krijgt een heerlijk ontbijt. Home Valley Station heeft een prachtige ligging in de ruige outback en wordt omgeven door kloven, riviertjes, onaangetaste strandjes en watervallen.

Dag 17 (ca. 347 km)

Accommodatie: Bungle Bungle Wilderness Safari Camp (HP)

Home Valley Station naar Bungle Bungles (Purnululu National Park)

Vanmorgen gaat de rit verder naar een van de verbazingwekkendste natuurverschijnselen ter wereld: de Bungle Bungle Range in Purnululu National Park. De laatste 55 kilometer rij je over een van de ruigste gravelwegen van het land, maar dan ben je ook wel in een prachtig stuk natuur. De Bungles zijn beroemd vanwege de bizarre zandsteenbergen in de vorm van een bijenkorf: een doolhof van oranje met zwarte, horizontaal gestreepte, koepelvormige bergen. Je verblijft hier in het Wilderness Safari Camp.

Dag 18

Accommodatie: Bungle Bungle Wilderness Safari Camp (HP)

Bungle Bungles (Purnululu National Park)

Het kamp ligt in het zuidelijke deel van het park, waar ook Cathedral Gorge en de Froghole te vinden zijn en vlak bij de helikopterbasis. Je hebt genoeg tijd voor het verkennen van deze bijzondere regio met behalve bovengenoemde bezienswaardigheden ook Echidna Chasme. Met een helikoptervlucht zie je een compleet andere kant van de indrukwekkende koepels van de Bungle Bungles Range.

Dag 19 (ca. 308 km)

Accommodatie: Kununurra Lakeside Resort - Premier Room (LO)

Bungle Bungles naar Kununurra

Na het ontbijt verlaat je dit ongerepte stukje natuur en rij je naar Kununurra. Voordat je daar aankomt, kun je ook even voorbij Warmun (Turkey Creek) de afslag nemen voor een bezoek aan de schatkamer van de Kimberley en de grootste diamantmijn ter wereld: de Argyle Diamond Mine. Vanuit Kununurra kun je ook een vlucht boeken om dit fenomeen te bezichtigen, net als dagvluchten van ongeveer zes uur over het afgelegen, uitgestrekte en meest noordwestelijke kustgebied van Australië met onder andere uitzicht op de Mitchell Falls.

Dag 20 (ca. 510 km)

Accommodatie: Nitmiluk Chalets - 1 Bedroom Chalet (LG)

Kununurra naar Katherine

Vandaag is je eindbestemming de Katherine Gorge, die deel uitmaakt van het gigantische Nitmiluk National Park. De Katherine River heeft een overweldigende kloof uitgeslepen en kloofwanden van wel 100 meter hoogte verheffen zich boven de rivier. Het is een lange reisdag en je komt in een andere tijdzone (1,5 uur later), dus vertrek op tijd. Vanavond is een Sunset Dinner Cruise inbegrepen.

Dag 21

Accommodatie: Nitmiluk Chalets - 1 Bedroom Chalet (LG)

Vrije dag Katherine Gorge

Per excursieboot of kano kun je het immense natuurschoon van de Katherine Gorge vanaf het water bewonderen. Of je maakt een vrij inspannende, maar mooie wandeling waarbij je wordt beloond met diverse uitzichtpunten en waterpoelen die voor een welverdiende verfrissing kunnen zorgen.

Dag 22 (ca. 250 km)

Accommodatie: Kakadu Lodge Cooinda - Standard Room (LG)

Katherine naar Kakadu National Park

Vanuit Katherine gaat de rit naar Kakadu National Park. Vanavond overnacht je bij Yellow Waters, een goede plek voor het maken van een boottocht over de Yellow Waters. Dit is de perfecte manier om kennis te maken met de mooie natuur van het park, van allerlei vogelsoorten tot de grote populatie zoutwaterkrokodillen. Deze boottocht is inbegrepen bij je reis.

Dag 23

Accommodatie: Cooinda Lodge Kakadu - Standard Room (LG)

Kakadu National Park

Kakadu National Park is een van de kostbaarste bezittingen van de Australische wildernis. Je zult je absoluut vermaken in dit veelzijdige park. Beroemd zijn de Aboriginal-rotstekeningen bij Ubirr Rock en vanaf Nadab Lookout kijk je uit over de ´wetlands’ met hun rijke vogelleven. Ook Nourlangie Rock mag niet in je schema ontbreken.

Dag 24 (ca. 305 km)

Kakadu National Park naar Darwin

Voor je vertrek richting Darwin kun je nog diverse mooie wandelingen maken, bijvoorbeeld de Bardegjilidji Sandstone Walk of de Mirray Lookout die je na een flinke klim beloont met een uitzicht over The Escarpment van Arnhem Land en de graslanden in de omgeving. Dan is je avontuurlijke tocht langs de gevarieerde westkust van Australië ten einde.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.