Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 9 Dagen

Regenwoud, lava & Barrier Reef

Terug Bekijk samenvatting

Dit is een afwisselende reis van Cairns via de outback naar de weelderige kust van Queensland. Je reist van het koele, heuvelachtige Atherton Tableland met zijn talrijke watervallen en meren naar het vogelrijke gebied in het Hinterland van Port Doublas. In Cooktown treed je in de voetsporen van ’s werelds beroemdste ontdekkingsreiziger: James Cook. Bijzondere overnachtingen, onder andere in een Treehouse, geven deze reis een heel eigen karakter. De reis wordt afgesloten met twee heerlijke dagen in een mooi resort in het gezellige Port Douglas.

Dag 1 (ca. 85 km)

Accommodatie: Atherton Blue Gum B&B - Superior Room (LO)

Cairns naar Atherton Tablelands

Via de Bruce Highway rij je door de bananenplantages en suikerrietvelden naar het zuiden, om via een kronkelende weg over de Australian Dividing Range in het heuvellandschap Atherton Tableland te belanden. In de omgeving vind je meerdere adembenemende en soms schilderachtige watervallen. Bij het plaatsje Millaa Millaa ligt zelfs een zestien kilometer lange "watervalroute". Die leidt je langs mooie kratermeren en watervallen, waaronder de spectaculaire Millaa Millaa Falls.

Dag 2 (ca. 228 km)

Accommodatie: Undara Carriage - Double with ensuite (LG)

Van Atherton Tablelands - Undara Volcanic National Park

Vandaag ga je echt kennismaken met de outback van Australië. Je rijdt via Atherton en Herberton verder het mijnbouwgebied in en passeert Mount Garnet, een van de vele typische outback-plaatsjes met maar een paar huizen, een tankstation en enkele winkeltjes en cafés. Je eindpunt voor vandaag is Undara Volcanic National Park in het oostelijke deel van de regio Gulf Savannah, waar zich het langste lavatunnelstelsel ter wereld bevindt. Hier overnacht je vanavond in een omgebouwde, rustieke treinwagon.

Dag 3 (ca. 245 km)

Accommodatie: Mareeba Farmstay - Guest Room (VP)

Undara tour, rit naar Mareeba

Vanmorgen neem je een kijkje in dit bijzondere nationale park. We hebben een tour voor je geboekt waarbij je onder begeleiding van een ervaren Savannah-gids afdaalt in de lavatunnels. Op eigen gelegenheid is dit namelijk niet mogelijk en zo kom je veel te weten over de ontstaansgeschiedenis van dit gebied. Na deze interessante tour rij je via het noordelijk deel van het Atherton Tableland naar Mareeba, waar je op een boerderij verblijft. Ook interessant om een kijkje te nemen zijn de Mareeba Wetlands.

Naar Cooktown

Via het plaatsje Laura met de bijzondere Aboriginal-schilderingen van Split Rock reis je door naar het historische stadje Cooktown. Volg hier het spoor van de ontdekkingsreiziger Kapitein Cook en verdiep je in zijn verhalen. Vanaf Grassy Hill heb je een prachtig uitzicht over Cooktown, de monding van de Endeavour River en de weidse omgeving. De komende twee nachten overnacht je in een houten bungalow midden in het tropische regenwoud.

Dag 5

Accommodatie: Mungumby Lodge - Bungalow (LO)

Ontdek Cooktown, bezoek de Black Mountains of wandel in het regenwoud

Na een uitgebreid ontbijt heb je de hele dag voor jezelf. Ontdek vanmiddag nog de geschiedenis van Cooktown, bezoek het Cooktown Museum, Cook's Landing Point (waar Kapitein Cook voor het eerst voet aan wal zette) of wandel op je gemak door de straten van het dorp en bekijk de mooie bouwstijlen van Noord-Queensland. Een paar kilometer buiten het dorp liggen de Black Mountains met een eigen Aboriginal achtergrond.

Dag 6 (ca. 321 km)

Accommodatie: Cape Tribulation Beach House - Mackay Room (LG)

Van Cooktown naar Cape Tribulation via Laura voor excursie naar rotstekeningen

Vanmorgen staat eerst een excursie naar de prehistorische rotstekeningen van deze Quinkan Aboriginal-regio op het programma. Met een gids bezoek je deze prehistorische plek bij Laura, in een landschap dat wordt gedomineerd door zandstenen rotsen. Daarna volg je de geasfalteerde weg verder terug naar het zuiden, via Mount Molloy naar Cape Tribulation. Hier vind je een van de oudste tropische regenwouden ter wereld. Mocht je besluiten om deze reis met een 4WD-auto te maken, dan kun je over de spectaculaire gravelweg de Bloomfield Track langs de kust rijden. Bezoek zeker het prachtige regenwoudgebied van Cape Tribulation, dat op de werelderfgoedlijst staat. Het is uniek omdat het regenwoud tot aan het strand reikt en overgaat in de zee en het Great Barrier Reef.

Dag 7 (ca. 84 km)

Accommodatie: Port Douglas Retreat - Tree View Studio Room (LG)

Cape Tribulation naar Port Douglas

Het regenwoud van Cape Tribulation is prachtig. Je kunt het eigenlijk alleen op waarde schatten met een zogenaamde ‘Jungle Surfing Tour’ en die staat dan ook voor je geboekt. Dit is een unieke tour door het regenwoud, zonder dat je voeten de grond raken. Je zweeft tussen de bomen door terwijl je gezekerd bent aan sterkte, stalen kabels die tussen de bomen zijn gespannen. Dan rij je naar Port Douglas. Stop onderweg zeker bij de Mossman Gorge, waar je via de houten wandelpaden tot diep in het regenwoud kunt komen. Als je goed oplet, kun je zelfs de schuwe Boyd's Forest Dragon (een hagedissoort) spotten. Port Douglas is vandaag je einddoel.

Dag 8

Accommodatie: Port Douglas Retreat - Tree View Studio Room (LG)

Vrije dag Port Douglas

In de smalle hoofdstraat vind je openluchtcafés en gezellige restaurantjes. Na tien minuten lopen sta je op het lange zandstrand Four Mile Beach, dat behoort tot de mooiste van deze regio. Als je van de onderwaterwereld houdt, is een trip naar het Great Barrier Reef hier een absolute must. Als je graag snorkelt en dan het liefst in rustig water, met de mogelijkheid om ook even heerlijk op een tropisch strandje te liggen, zeil dan met de ‘Sailaway IV’ naar het koraaleiland de Low Isles. Op het eilandje kun je de ‘Heritage’-wandeling naar de vuurtoren maken, vanuit een boot met een glazen bodem het koraal bekijken of zelf gaan snorkelen. Dit gebied is de verblijfplaats van de zeeschildpad, die je met grote zekerheid boven de ‘koraaltuinen’ kunt zien zwemmen.

Dag 9 (ca. 67 km)

Rit naar Cairns, auto inleveren

Vandaag is het helaas tijd geworden om Port Douglas achter je te laten. Aan het einde van de dag lever je de auto in Cairns weer in. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.