Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 7 Dagen

Kakadu, Litchfield en Katherine Gorge

Terug Bekijk samenvatting

Kakadu is verreweg het bekendste nationale park van Australië. Het heeft een indrukwekkende natuur en een ongekend rijke flora en fauna met meer dan een derde van alle Australische vogelsoorten. Deze reis langs de verschillende parken in de Top End brengt je ook naar Katherine Gorge en het zandsteenplateau van Litchfield National Park met zijn vele watervallen en gigantische termietenheuvels. 

Dag 1

Accommodatie: Argus hotel - Superior Room (LG)

Aankomst in Darwin

Darwin is de meest afgelegen stad ter wereld met een tropisch klimaat, een vriendelijke bevolking, een ontspannen sfeer en gezellige uitgaansgelegenheden. In het centrum, rondom Mitchell Street, vind je winkels, restaurants en gezellige cafés. In de jachthaven van Cullen Bay zit een van de beste visrestaurants.

Dag 2 (ca. 170 km)

Accommodatie: Mt Bundy Station - Cooks Cottage (LG)

Darwin via Litchfield National Park naar farmstay Adelaide River

Vandaag is Litchfield National Park je eerste reisdoel. Dit is een groot zandsteenplateau met hier en daar stukken regenwoud, gigantische termietenheuvels, watervallen en heldere meertjes. Het staat bekend als een van de beste wandelgebieden van de Top End. Vanavond overnacht je op een plek waar de tropen samenkomen met de outback. Het historische Mount Bundy Station ligt aan de oevers van de Adelaide River, die bekendstaat om de krokodillen. Het is een werkende boerderij in de beroemde 'Top End' van Australië.

Dag 3 (ca. 240 km)

Accommodatie: Nitmiluk Chalets - 1 Bedroom Chalet (LG)

Van Adelaide River naar de Katherine Gorge

Op weg naar Katherine passeer je Pine Creek. Ooit was dit het centrum van de ‘goldrush’, tegenwoordig vind je er nog het gerestaureerde oude treinstation. Aangekomen in Katherine neem je de afslag naar Nitmiluk, de Aboriginal-naam van het nationale park waarvan de Katherine Gorge deel uitmaakt. Het park is beroemd vanwege de dertien kloven, die deels van elkaar gescheiden zijn door stroomversnellingen. Vanavond slaap je in het park, in een chalet omringd door de mooie natuur. Je kunt gebruikmaken van het zwembad op de kampeerplaats en er is een restaurant op loopafstand. Vanavond is een Sunset Dinner Cruise inbegrepen.

Dag 4

Accommodatie: Nitmiluk Chalets - 1 Bedroom Chalet (LG)

Katherine National Park / Nitmiluk

Vandaag kun je op je gemak genieten van het park. De Katherine River heeft een overweldigende kloof uitgeslepen en kloofwanden van wel 100 meter hoogte verheffen zich boven de rivier. Er zijn allerlei wandelpaden die je naar hoger gelegen delen voeren, zodat je een mooi uitzicht krijgt over de omliggende natuur. Je kunt ook een kano huren, waarmee je stroomafwaarts de kloven van de Katherine Gorge van dichtbij kunt ontdekken. Meer aan bij een van de strandjes om even uit te rusten en te genieten van de prachtige omgeving.

Dag 5 (ca. 250 km)

Accommodatie: Kakadu Lodge Cooinda - Lodge Room (LG)

Van Katherine naar Cooinda in Kakadu National Park

Vandaag maak je je op voor een rit naar toch wel het bekendste nationale park van Australië: Kakadu. Een boottocht over de Yellow Waters op zoek naar vogels en de grote populatie zoutwaterkrokodillen is een perfecte manier om kennis te maken met de mooie natuur van Kakadu. Deze boottocht hebben we dan ook voor je ingepland aan het einde van de middag.

Dag 6 (ca. 100 km)

Accommodatie: Kakadu Lodge Cooinda - Lodge Room (LG)

Kakadu National Park

Het park heeft nog meer te bieden en vandaag heb je de tijd om dat te gaan ontdekken. Beroemd zijn de Aboriginal-rotstekeningen bij Ubirr Rock van onder andere een Thylacines: een inmiddels uitgestorven Tasmaanse tijger met buidel. Vanaf Nadab Lookout kijk je uit over de ´wetlands’ met hun rijke vogelleven. Daarnaast mag Nourlangie Rock niet ontbreken. Je kunt ook mooie wandelingen maken, bijvoorbeeld de Bardegjilidji Sandstone Walk of de Mirray Lookout, die je na een flinke klim beloont met een uitzicht over The Escarpment van Arnhem Land en de graslanden in de omgeving.

Tip: een geweldige upgrade voor deze twee laatste nachten is de Wildman Wilderness Lodge. Net buiten Kakadu National Park ligt deze nieuwe, kleinschalige lodge in de Mary River Wetlands, waar je kunt overnachten in een avontuurlijke safaritent.

Dag 7 (ca. 215 km)

Van Kakadu terug naar Darwin

Afhankelijk van je vertrektijd vanuit Darwin kun je in de ochtend nog even genieten van de prachtige wildernis. Eenmaal terug in Darwin eindigt je tour door de adembenemende Australische Top End.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.