Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 25 Dagen

Best of Australia

Terug Bekijk samenvatting

Deze reis combineert de drie meest bezochte regio’s in Australië. Sydney verken je per fiets en als een 'local' per boot. Vanuit Alice Springs vertrek je op een kleinschalige kampeersafari door ‘the Red Centre’ naar Ayers Rock, de Olga's en Kings Canyon. Na zes dagen vlieg je naar Cairns, waar je begint aan een autoreis langs de mooiste plekken van de oostkust, van Cape Tribulation tot Airlie Beach en Fraser Island. Je overnacht in kleinschalige hotels, B&B's, huisjes en op een farmstay.

Dag 1

Accommodatie: The Ultimo Hotel - Ultimo King Room (LG)

Aankomst en verblijf in Sydney

Je begint je reis in de geweldige stad Sydney. Je overnacht in de kunstenaarswijk Paddington, waar je sfeervol kunt dineren of genieten van een glas wijn in een van de vele restaurantjes en kleine cafés. Deze stad heeft heel veel te bieden, dus je zult je geen moment vervelen. Breng zeker een bezoek aan het wereldberoemde Bondi Beach of wandel de prachtige kustroute naar Coogee Beach.

Dag 2

Accommodatie: The Ultimo Hotel - Ultimo King Room (LG)

Fietstour door Sydney

Een originele manier om de stad te leren kennen is per fiets. Een ervaren gids neemt je mee op de Classic Tour langs veel bezienswaardigheden in de stad. Je begint in First Fleet Park, met uitzicht op Circular Quay, het Opera House en de Sydney Harbour Bridge. De gids vertelt onderweg van alles en je krijgt volop mogelijkheden om foto’s te maken, bijvoorbeeld vanaf Observatory Hill, bij Darling Harbour en in de Royal Botanic Garden en Hyde Park. De rest van de dag heb je ter vrije besteding.

Dag 3

Accommodatie: The Ultimo Hotel - Ultimo King Room (LG)

Lunchcruise door haven van Sydney

De grootste natuurlijke haven ter wereld ligt in Sydney en deze ga je per boot verkennen. Tijdens deze kleinschalige rondvaart krijg je het gevoel dat je met vrienden een middagje door de haven van Sydney vaart. Met maximaal veertien personen vertrek je vanaf de Commissioners Steps bij Circular Quay voor een tocht langs de bezienswaardigheden in de haven. In een rustige baai wordt het anker neergelaten tussen de 'locals' die hun middag op het water doorbrengen. Terwijl de heerlijke barbecuelunch wordt voorbereid, heb jij de tijd om te gaan zwemmen of te zonnen op de kussens op het voordek. Na ruim anderhalf uur vaar je terug langs het Opera House en onder de Sydney Harbour Bridge door voor nog een laatste kijkje in Darling Harbour. Rond 16.30 uur eindigt je boottocht tegenover het Museum of Contemporary Art.

Dag 4

Accommodatie: Aurora Alice Springs - Standard Room (LG)

Vlucht van Sydney naar Alice Springs

Vandaag vlieg je naar Alice Springs. Je verblijft één nachtje in deze geïsoleerde stad en op dag acht keer je terug naar hetzelfde hotel. Mocht je wat bagage willen achterlaten, dan kan dat dus. Je kunt besluiten om in de middag nog een bezoekje te brengen aan de Royal Flying Doctors. Morgen maak je een vroege start, want dan ga je mee op een 4-daagse kampeerrondreis naar de veelbesproken hoogtepunten in het ‘Red Centre’.

Dag 5

Accommodatie: Permanente safari tent (of in swag onder sterrenhemel) - inclusief lunch en diner

Van Alice Springs naar Ayers Rock en Olga’s

De ochtend wordt gevuld met de rit van Alice Springs naar Ayers Rock – Kata Tjuta National Park, met tussendoor een paar stops om foto’s te maken, leuke souvenirs te kopen of zelfs een kamelentocht te maken. Aangekomen bij Kata Tjuta National Park breng je een bezoek aan het Cultural Centre, waar je kennismaakt met het inheemse geloof Tjukurpa. Na deze kennismaking maken we een mooie wandeling door het park en aansluitend is het tijd om onder het genot van een glaasje bubbelwijn te genieten van de schitterende zonsondergang bij Ayers Rock. Het is ook mogelijk om vanavond na het diner deel te nemen aan een optionele tour naar 'Field of Lights' (reservering bij boeking sterk aan te raden).

Dag 6

Accommodatie: Permanente safaritent (of in swag onder sterrenhemel) - inclusief ontbijt, lunch en diner

Van Ayers Rock en Olga’s naar Kings Canyon

De tweede dag starten we vroeg met het bekijken van de zonsopgang vanaf een uitkijkpunt bij de camping. Na een stevig ontbijt vertrekken we naar Kata Tjuta voor een wandeling van 7 kilometer door de prachtige “Valley of the Winds”. Tijdens de lunch heb je de tijd om bij te komen van de wandeling. Na een korte tankstop bij het resort zetten we de reis voort naar ‘Kings Creek Station’ met een tussenstop bij het typisch Australische ‘Curtin Springs Cattle Station’. Onze privé-camping op Kings Creek ligt ver weg van de drukte, waardoor je het echte outback-gevoel ervaart. De dag wordt afgesloten met een diner bij het kampvuur en in slaap vallen onder een prachtige sterrenhemel.

Dag 7

Accommodatie: Permanente safari tent (of in swag onder sterrenhemel) - inclusief ontbijt, lunch en diner

Via Meerenie Loop naar Glen Helen

In de ochtend maken we een wandeling naar de Kings Canyon, waar we het amfitheater en de Verloren Stad bezoeken. Natuurlijk kun je ook een frisse duik nemen in de ‘Garden of Eden’. We vervolgen de reis naar Glen Helen per 4WD over de bekende ‘Meerenie Loop Road’. Tijdens deze hobbelige, maar mooie route raden we je aan om goed naar buiten te kijken om het indrukwekkende wild niet te missen.

Dag 8

Accommodatie: tijdens tour ontbijt en lunch / overnachting Alice Springs Aurora Alice Springs - Standard Room (LG)

Via West McDonnell Ranges terug naar Alice Springs

Vandaag nemen we de tijd om de overweldigende West MacDonnell Ranges te ontdekken. We rijden offroad naar Ormiston Gorge, waar je een duik kunt nemen in the ‘rock holes’. Ter afsluiting maken we nog een mooie wandeling: de ‘Ghost Gum Walk’. Omstreeks 17:30 uur word je weer afgezet bij je hotel in Alice Springs, waar je voor vertrek van de groepsreis ook al hebt overnacht.

Dag 9

Accommodatie: Australis Cairns Beach Resort - Superior Apartment (LG)

Vlucht van Alice Springs naar Cairns

Na het ontbijt vertrek je op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor de vlucht naar Cairns. Vanaf de luchthaven ga  je op eigen gelegenheid naar Holloways Beach. Je overnacht in het Cairns Beach Resort, dat gelegen is in een tropische tuin en direct aan het strand. Op maar twaalf minuten van het centrum en tien minuten van de luchthaven is dit een ideale plek om met je reis langs de oostkust te beginnen.

Dag 10 (ca. 140 km)

Accommodatie: Cow Bay Homestay B&B - Queen Room (LO)

Van Cairns naar Cape Tribulation

Na het ontbijt haal je de auto in Cairns op. Via de mooie Mossman Gorge en de kustplaatsjes Palm Cove en Port Douglas rij je naar het regenwoud van Daintree en verder naar Cape Tribulation.

Dag 11

Accommodatie: Cow Bay Homestay B&B - Queen Room (LO)

Vrije dag Cape Tribulation

Bezoek Daintree National Park en bekijk de natuur van dichtbij tijdens een boottocht over de Daintree River. Deze boottocht is erg populair en we raden je dan ook zeker aan om vooraf te reserveren. Maak een wandeling over het strand van Cape Tribulation, inclusief de interessante mangrovebossen en het regenwoud. Je kunt zelfs aan een zipline van boom naar boom zoeven via vijf platformen tussen het bladerdak.

Dag 12 (ca. 172 km)

Accommodatie: Atherton Blue Gum B&B - Superior Room (LO)

Van Cape Tribulation naar Atherton Tableland

Vandaag verruil je het regenwoud voor het koele hoogland: Atherton Tableland. Dit Atherton Tableland heeft ook meerdere schilderachtige watervallen. Bij het plaatsje Millaa Millaa ligt zelfs een zestien kilometer lange 'watervalroute', die je de weg wijst naar mooie kratermeren en diverse watervallen, waaronder de Millaa Millaa Falls.

Tip voor een upgrade is een overnachting in een van de luxe boomhutten van Rose Gums Wilderness Retreat.

Dag 13 (ca. 166 km)

Accommodatie: Castaways Resort & Spa - Resort Room (LO)

Van Atherton Tableland naar Mission Beach

Mission Beach is een klein plaatsje dat steeds meer in opkomst is. Je vindt er hotels, winkeltjes en een veertien kilometer lang zandstrand. Er zijn diverse mogelijkheden om je dag hier door te brengen. Echte waaghalzen kunnen parachutespringen met een landing op het strand of wildwaterraften op de Tully River. Maar je kunt ook gewoon rustig gaan wandelen in het omringende regenwoud.

Dag 14 (ca. 237 km)

Accommodatie: Park Regis Anchorage - Hotel Room (LG)

Naar Townsville

Via de zogenaamde Great Green Way met mooie tropische begroeiing volg je de weg naar Townsville. Voor een mooie foto of een eventuele korte wandeling raden we je aan om zeker even te stoppen bij Mc Clelland's Lookout. Breng de middag lekker door aan het strand of wandel over de Strand, een ongeveer twee kilometer lange boulevard met fiets-en wandelpaden, picknickplaatsen, een waterpark en restaurants en bars.

Dag 15 (ca. 304 km)

Accommodatie: Waters Edge Resort - 1 Bedroom Ocean View Room (LG)

Naar Airlie Beach / Whitsundays

Een rit langs de bergen en door grote suikerrietplantages brengt je in Airlie Beach. Airlie Beach is een paradijs voor duikers. HIerdoor heeft het een groot aanbod aan duikscholen en hangt er een gezellige, levendige atmosfeer met veel gezellige bars en restaurants.

Tip: verleng je reis met een 2-daagse excursie naar de Whitsundays

Dag 16

Accommodatie: Waters Edge Resort - 1 Bedroom Ocean View Room (LG)

Airlie Beach / Whitsundays

Airlie Beach is hét uitgangspunt voor een trip naar de schitterende Whitsunday Islands, een groep van 74 paradijselijke, met palmen begroeide eilandjes die grotendeels worden omgeven door baaien, kliffen en koraalriffen. Stap aan boord van een snelle catamaran en maak een excursie langs diverse eilandjes naar het witste zandstrand van heel Australië: Whitehaven Beach.

Dag 17 (ca. 140 km)

Accommodatie: Broken River Mountain Resort - 1 Bedroom Lodge (LO)

Airlie Beach naar Eungella National Park

Een korte rit brengt je naar een schitterend stukje natuur: Eungella National Park. Hier overnacht je in een lodge bij de rivier.

Dag 18

Accommodatie: Broken River Mountain Resort - 1 Bedroom Lodge (LO)

Eungella National Park

Eungella National Park ligt in de spectaculaire Clarke Range met toppen tot wel 1.280 meter. In dit weelderige regenwoud vind je bijzondere vogels, planten en dieren, waaronder zes unieke diersoorten die alleen hier voorkomen. ’s Avonds wordt hier regelmatig het zeldzame vogelbekdier (Platypus) gezien, maar ook kleine kangoeroes en possums komen een kijkje nemen.

Dag 19 (ca. 396 km)

Accommodatie: Henderson Park Farmstay - Lodge Room (HP)

Naar farmstay bij Barmoya

De weg slingert verder en net voor Rockhampton buig je af naar Barmoya. Je overnacht hier op de farmstay Henderson Park. Dit is een leuke manier om kennis te maken met een Australisch boerenbedrijf in Midden-Queensland. Henderson Park is een werkend ‘cattlestation’ met zo'n 1.200 koeien.

Dag 20 (ca. 262 km)

Accommodatie: Sandcastles 1770 Motel & Resort - Motel Room (LG)

Naar Town of 1770

Vanavond overnacht je in het kleine kustplaatsje Town of 1770. Het is een heerlijke strandbestemming om even bij te komen van alle indrukken. Wandel over de eindeloze stranden of ga kajakken of paddleboarden in de rustige wateren. Wanneer je wilt surfen moet je in het naastgelegen dorp Agnes Water zijn. 

Dag 21 (ca. 255 km)

Accommodatie: Kingfisher Bay Resort - Resort Hotel Room (LG)

Rit naar River Heads / Fraser Island

Na het ontbijt is het tijd om naar Fraser Island te gaan. Je passeert de uitgestrekte suikerrietvelden rondom de stad Bundaberg, waar de bekende gelijknamige rum gestookt wordt. In Hervey Bay laat je de auto achter en ga je met de ferry naar het grootste zandeiland ter wereld. Je wordt met een transfer naar het Kingfisher Bay Resort gebracht.

Dag 22

Accommodatie: Kingfisher Bay Resort - Resort Hotel Room (LG)

4WD-dagexcursie Fraser Island

Vandaag staat er een 4WD-excursie voor je geboekt. Je gaat het eiland met zijn stranden, duinwegen en bijzondere natuurgebieden ontdekken. De vegetatie is heel gevarieerd: dichte bossen met tot zestig meter hoge bomen, het typische Australische struikgewas en moerassen omzoomd met dichte rietkragen, maar ook regenwoud, grote zandduinen en schitterende zoetwatermeertjes die in kleur variëren van volmaakt blauw met witte stranden tot meren met de kleur van thee. In de periode augustus – oktober zijn hier regelmatig bultrugwalvissen te zien!

Dag 23 (ca. 190 km)

Accommodatie: Seahaven Noosa Resort - Studio Room (LG)

Fraser Island naar Noosa

Je neemt de ferry terug naar Hervey Bay, waar je de auto weer ophaalt en je reis vervolgt naar Noosa. In deze hippe, gezellige plaats vind je winkels, gezellige cafés en volop goede restaurants.

Dag 24

Accommodatie: Seahaven Noosa Resort - Studio Room (LG)

Ontdek de Noosa Everglades en wandel door Noosa Nationale Park

Noosa is de perfecte bestemming voor gezelligheid, goed eten, veelzijdige buitenactiviteiten en prachtige natuur. Het ligt aan de Noosa River en parallel aan Noosa Main Beach vind je het gezellige Hastings Street met restaurants en cafés. In enkele minuten loop je naar Noosa National Park met wandelroutes en ongerepte strandjes.

Dag 25 (ca. 140 km)

Naar Brisbane

Vanuit de Sunshine Coast rij je naar Brisbane, een stad met trendy cafés, statige koloniale gebouwen en oude winkelgalerijen, afgewisseld door rustige parken en de Brisbane River. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.