Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Op zoek naar keizerspinguins in de Weddellzee

  • • éénmalige afvaart
  • • Gebruik helikopters om vinden van keizerspinguins te vergroten (Ortelius)
  • • Spectaculaire tafelijsbergen
Duur 12 Dagen

Soort Weddell zee, op zoek naar keizerspinguins

Prijs (vanaf) € 5.200

Naar de wereld van de keizerspinguïn

Deze reis Antarctica is ook weer een bijzondere. De Weddellzee ligt aan de oostkant van het Antarctisch schiereiland. Deze spannende en avontuurlijke regio vol ongerepte natuur wordt veel minder bezocht dan de westkant van het Antarctisch schiereiland. Drie immense gletsjers vormen het decor en er breken enorme tafelijsbergen af om vervolgens vast te lopen in het pakijs. De belangrijkste redenen om de Weddellzee te bezoeken zijn de tafelijsbergen, de rijke expeditiehistorie en (als je met de Ortelius reist) de kans om keizerspinguïns te zien. De grote hoeveelheden ijs maken de Weddellzee lastig en vaak pas later in het seizoen bevaarbaar. De meeste keizerspinguïns zijn dan alweer vertrokken. Daarom gaan er bij de Ortelius twee helikopters mee aan boord om zo de kans te vergroten aan land op Snow Hil Island te komen. Hier zit een kolonie van zo'n 2000 keizerspinguins.

Ook komend seizoen proberen enkele expeditieschepen deze zee zover mogelijk te bevaren. Ontdekkingsreiziger Sir Ernest Shackelton ging je met zijn expeditie voor in dit gebied. Hij kwam vast te zitten in het ijs en moest overwinteren op Elephant Island, waar zijn overwinteringshut nog steeds staat. Daarna arrivereer je in de Weddellzee en worden vaak Devil Island & Paulet Island bezocht. Hier kijk je uit op een van de grootste adéliepinguïnkolonies ter wereld: ongeveer één miljoen paar. Er is een kleine kans om wat jonge keizerspinguïns op ronddrijvende ijsschotsen te zien. Op Paulet Island zijn ook de restanten van de overwinteringshut van de Nordenskjölds-expeditie te vinden. Op Seymour ligt een grote Argentijnse basis die je mogelijk bezoekt.

Op Snow Hill Island is een aantal jaar geleden een grote kolonie van zo'n 2000 keizerspinguïns ontdekt door de ijsbreker Kapitan Khlebnikov. Helaas vaart deze ijsbreker hier niet meer en is het ijs te dik om met gewone schepen de kust van Snow Hill Island te bereiken. Doordat de Ortelius twee helikopters aan boord meeneemt, wordt de kans om de keizerspinguins ineens een stuk groter! De helikopters worden ingezet voor rondvluchten op zoek naar keizerspinguïns die op weg zijn naar open zee. Maar als de condities het meest gunstig zijn proberen ze te landen in de buurt van de pinguin kolonie. Nooit te dichtbij natuurlijk want ze willen de kolonie niet verstoren. Je moet rekenen op een wandeling van ongeveer een kilometer naar de keizerspinguins. De tijd die je bij de pinguins kunt doorbrengen is afhankelijk van de weerstomstandigheden maar is ongeveer een uur tot anderhalf uur. Daarna is de beurt aan je medepassagier om een poging te wagen.

IJs & weder dienende.
Het is goed mogelijk dat er van het reisschema afgeweken wordt. Elke route is onder voorbehoud van ijs, wind en weer. Zo gaat dat in het poolgebied. Het programma is verder ook flexibel, want er wordt natuurlijk graag een stukje omgevaren voor bijzonder wildlife dat gespot wordt. Niet alle jaren is het mogelijk Snow Hill Island te bereiken. Globaal genomen is de kans ongeveer 50%dat je de keizerspinguins ook daadwerkelijk zult zien.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vertrek vanuit Ushuaia: In de namiddag schepen we in bij Ushuaia, Tierra del Fuego, Argentinië, de meest zuidelijke stad ter wereld en gesitueerd aan het Beagle kanaal. We varen via deze schilderachtige waterweg gedurende de rest van de avond richting de Drake Passage.
Dag 2 - 3 - Oversteek Drake Passage: De komende twee dagen op de Drake Passage kunt u het zeemansleven vanuit het perspectief van de eerste poolreizigers lichtelijk meebeleven: een stevige bries, rollende golven en mogelijk al een walvis die plotseling opduikt en een ademspuit laat zien.Na de Antarctische Convergentie – Antarctica’s natuurlijke afbakening, die gevormd wordt waar koude noordwaartse oceaanstromingen en warmere sub-antarctische stromingen elkaar ontmoeten – bevinden we ons in de “Circum-Antarctic Upwelling Zone”.Niet alleen het zeeleven maar ook het vogelleven verandert vanaf nu: verschillende albatrossoorten en stormvogels vertonen zich vrij plotseling, zoals ook Kaapse duiven en Zuidelijke stormvogels. In de buurt van de South Shetland Islands komen de eerste ijsbergen in zicht.
Dag 4 - 7 - Fantastisch Antarctica: Wanneer het de ijssituatie het toelaat varen we door de met ijsbergen bezaaide Antarctic Sound de Weddell Sea in. Hier is het verschijnen van enorme plateau ijsbergen het teken dat we de oostelijke zijde van het Antarctic Peninsula bereikt hebben. Tijdens dit deel van de reis zijn we gefocust op het vinden van de Keizerspinguïn. We gebruiken niet alleen het schip, maar ook de helikopters, waardoor er een redelijke kans is om deze bijzondere pinguïnsoort te zien.Ook maken we spectaculaire helikoptervluchten over het poollandschap en indien mogelijk, landen we op plekken die normaal in deze tijd van het jaar niet bereikbaar zijn.Het gebruik van de helikopters maakt deze reis compleet anders dan een gebruikelijke reis. Zo kunnen we mogelijk bezoeken:De westelijke kusten van de Antarctic Sound - De westelijke kust wordt zelden vanuit de lucht gezien en bezocht, het landschap is hier echter adembenemend; gelaagde zandstenen formaties. Steile, getande rotspieken die boven de ijskappen uitsteken en enorme ijsmuren die de hellingen on de pieken bedekken. Oude lavastromen, gletsjers, gigantische ijsbergen en pakijs zover het oog kan zien. Er zijn hier regelmatig individuele Keizerspinguïns te zien, maar ook Adélie pinguïns op ijsschotsen en Kelp meeuwen, Grote jagers en meerdere soorten stormvogels.Duse Bay - Na een adembenemende helikoptervlucht wordt er mogelijk in de baai op een rotsheuvel geland, dicht bij een oude schuilhut. Er is in deze tijd van het jaar nog veel sneeuw en ijs maar een mooie wandeling gaat over de met korstmossen bedekte rotsen.Seymour Island - dit is de plek waar de ‘Zweedse Antarctische Expeditie’ van 1901 - 1904 onder extreme omstandigheden wist te overwinteren. Sediment gesteenten, fossielen en fantastische uitzichten vormen de hoogtepunten van deze locatie. Wanneer de condities het toestaan om verder de Weddell Sea binnen te varen worden er mogelijk Zodiac cruises gemaakt naar onder andere:Devil Island - Hier huist een grote Adéliepinguïn kolonie maar het eiland biedt ook een schitterend uitzicht punt voor wandelaars die de top van het eiland weten te bedwingen. Bij Cape Well-Met komt soms het smeltwater in watervallen vanaf de kliffen naar beneden.Brown Bluff - Mogelijk de mooiste plek van het gehele noordelijke deel van het Antarctische Continent: steile, met ijs bedekte vulkanische rotswanden met aan weerszijden ruige gletsjers. Aan de voet van de rotswand bevindt zich een grote Adéliepinguïn kolonie, samen met een kolonie Ezelspinguïns en in de rotswand broedende Sneeuwstormvogels.Gourdin Island - Kinband, Ezels en Adéliepinguïns bevolken dit eiland. Esperanza Base - Dit Argentijnse onderzoeksstation wordt het gehele jaar door bemand, het is een van de twee niet-militaire stations in Antarctica.
Dag 8 - via Deception Island naar de Drake Passage: In de ochtend varen we naar het vulkanische Deception Island, voor een laatste landing bij Pendulum Cove of Whalers Bay. De weersomstandigheden in de Drake Passage bepalen de tijd van vertrek.
Tamara Stuijt

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in
Afvaarten in 2023
Afvaarten in 2024

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Dag 5 - 6: Alternatief programma wanneer de route naar Snow Hill Island vrij is van dik meerjarig pakijs - een kans van minder dan 50 %. Lees verder onder aan deze kolom.

De prijzen van de Ushuaia zijn gebaseerd op een dollarkoers van 0,90. Bij boeking wordt de actuele dollarkoers aangehouden.

Wat is inbegrepen?

inbegrepen: 
• expeditiecruise zoals omschreven met accommodatie aan boord in hut van uw keuze op basis van volpension
• alle excursies en lezingen gedurende de expeditiecruise
• informatiepakket
• gebruik van twee helikopters aan boord van de m/v Ortelius 
• bijdrage Future For Nature

niet inbegrepen: 
• evt. brandstoftoeslag expeditiecruise
• internationale vluchten
• hotelovernachtingen voor- en na de expeditiecruise
• reserveringskosten
• reis- en annuleringsverzekering

Dag 5 - 6: Alternatief programma Ortelius wanneer de route naar Snow Hill Island vrij is van dik meerjarig pakijs - een kans van minder dan 50 %

De helikopters aan boord hebben veel extra’s te bieden tijdens deze reis, ze kunnen ons helpen om ons doel, de kolonie Keizerspinguïns, letterlijk te bereiken. Wanneer de omstandigheden gunstig genoeg zijn om in de buurt van de kolonie te komen, is het de bedoeling om twee dagen bij de kolonie door te brengen.

De helikopteroperaties duren een volledige dag, de helikoptervlucht ongeveer 15 minuten. Een helikopter kan 4 tot 6 passagiers per vlucht meenemen. De landingsplaats van de helikopters op het dikke pakijs wordt zorgvuldig uitgekozen zodat dat de Keizerspinguïns niet verstoord worden. Hierna moeten alle passagiers nog ongeveer 45 minuten over het pakijs tot aan de kolonie lopen.

Bedenk wel dat we in een van de meest afgelegen gebieden ter wereld zijn en dat er geen garanties zijn, ook niet wat betreft de exacte duur van de helikoptervluchten. De omstandigheden kunnen snel veranderen en dit kan een grote impact hebben op de helikopteroperaties. Passagiers moeten dit begrijpen en accepteren. Veiligheid is onze eerste prioriteit en we kunnen daar geen compromissen in sluiten.

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.