Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Basecamp Antarctica

  • • Gratis kajakken, fotocursus of sneeuwschoenwandelen
  • • Gratis kamperen, duiken en bergklimmen
  • • Voor aktieve expeditiereizigers
Duur 12 Dagen

Soort Antarctisch schiereiland

Prijs (vanaf) € 6.550

Boordevol aktiviteiten in Antarctica zoals kajakken, kamperen en (sneeuwschoen) wandelen

Droom je van een actieve vakantie naar Antarctica waarbij je de natuur van heel dichtbij beleeft? Dan is een Basecamp-reis Antarctica echt wat voor jou. Hierbij gaat het schip steeds twee of drie dagen op één plek voor anker. Zo is er veel tijd voor alle gratis activiteiten, zoals Zodiac-excursies, bergbeklimmen, (sneeuwschoen)wandelen, kajakken, gletsjerwandelen en kamperen. Je bepaalt zelf waaraan je wilt deelnemen. 

De meeste reizen richten zich op de westkant van het Antarctisch schiereiland. Als de weersomstandigheden goed zijn, wordt er een kamp opgezet in het Neumayerkanaal en bij Neko Harbour. Één reis gaat voor een Basecamp-expeditie naar de Wedellzee, die bekendstaat om de enorme tafelijsbergen. Kajakken tussen ijsbergen en gletsjers is een unieke ervaring en natuurlijk verken je ook per Zodiac de omgeving. Het is altijd weer bijzonder als vlak naast je een bultrug of dwergvinvis opduikt, of wanneer een zeeluipaard even de boot komt inspecteren.

De Weddellzee staat bekend om de lastige ijscondities. Reizigers naar dit gebied moeten dan ook een flexibele reisinstelling hebben.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Ushuaia, 's middags inschepen: In de namiddag schepen we in bij Ushuaia, Tierra del Fuego, Argentinië, de meest zuidelijke stad ter wereld en gesitueerd aan het Beagle kanaal. We varen via deze schilderachtige waterweg gedurende de rest van de avond richting de Drake Passage.
Dag 2 - 3 - Drake Passage: Gedurende deze twee dagen varen we over de Drake Passage. Wanneer we de Atlantische Convergentie oversteken komen we in de circum-Antarctische upwelling-zone. In deze oceanografische overgangszone kan de water temperatuur in slechts enkele uren tijd sterk dalen. Koud, voedselrijk water wordt aan het oppervlak gebracht door de botsende zeestromingen en dit trekt veel zeevogels naar het schip. Onder andere: Grote albatrossen, Grijskopalbatrossen, Wenkbrauwalbatrossen, Roetkopalbatrossen, Kaapse duiven, Zuidelijke stormvogels, Wilson stormvogeltjes, Zwartbuikstormvogeltjes en Antarctische stormvogels. Bij de South Shetland Islands zien we mogelijk al de eerste ijsbergen.
Dag 4 - 9 - Antarctisch Schiereiland: We varen meteen naar ‘High Antarctica’, langs de Melchior Islands en het Schollaert Channel, tussen Brabant en Anvers Island. We varen door naar het Neumayer Channel waar we ons schip zullen positioneren. Vanaf dit Basecamp zullen we verschillende activiteiten ontplooien. De beschutte wateren rond Wiencke Island worden ons speelterrein voor allerlei activiteiten. Zo kunnen we de omgeving per Zodiac of met de kajaks verkennen. De bergachtige omgeving biedt uitstekende gelegenheden voor wandelingen met sneeuwschoenen langs de kustlijn en de alpinisten zullen het een uitdaging vinden de heuvels en uitzichtpunten verder landinwaarts te beklimmen. Alle beklimmingen en excursies kunnen alleen worden uitgevoerd bij goede weersomstandigheden We zijn van plan om hier twee nachten voor anker te blijven om zo twee kampeernachten en twee volledige dagen met activiteiten te kunnen inplannen. We zullen ook het voormalige Britse onderzoeksstation Port Lockroy op Goudier Island bezoeken. Dit is nu een museum en postkantoortje. Dichtbij Port Lockroy ligt Jougla Point, waar Ezelspinguïns en Keizeraalscholvers kolonies te zien zijn. In de zeestraten en baaien kijken we uit naar Zeeluipaarden, Krabbeneters en walvissen. Verder naar het zuiden varen we door het spectaculaire Lemaire Channel naar Booth, Pléneau en Petermann Island. Hier vinden we Adéliepinguïns en Keizeraalscholvers en in dit gebied is de kans op ontmoetingen met bultrugwalvissen en dwergvinvissen erg groot. We kiezen hier een andere geschikte locatie voor het Basecamp. Bij Neko Harbour hebben we de gelegenheid voet te zetten op het Antarctisch Continent, in een schitterend landschap van steile bergen en gigantische gletsjers. We kunnen genieten van het landschap tijdens tochten per Zodiac en kajak en wandelen langs de ruige kust. Een kleine groep actieve wandelaars kan hoger op de gletsjer klimmen. We brengen de nacht door bij Neko Harbour of Paradise Bay en maken ook een kamp aan land. In de vroege ochtend vertrekken we na het opbreken van ons laatste kamp. Dan varen we weer via de Melchior Islands terug richting open zee, de Drake Passage op, op weg naar het noorden. We hebben daar opnieuw de gelegenheid vele soorten zeevogels te spotten.
Dag 10 - 11 - Drake Passage: Op onze vaart noordwaarts over de Drake Passage worden we weer gevolgd door een grote variëteit aan zeevogels.
  • Joerg Ehrich
  • Joerg Ehrich
  • bultrug
  • Rolf Stange

Kim Haarbrink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Boek'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in
Afvaarten in 2019
Afvaarten in 2020
Afvaarten in 2021

Gegarandeerde vertrekdatum.

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op een koers van € 0,82. Offertes en boekingen worden gebaseerd op de huidige dagkoers.

Wat is inbegrepen?

inbegrepen: 
• expeditiecruise zoals omschreven met accommodatie aan boord in hut van uw keuze op basis van volpension
• alle excursies en lezingen gedurende de expeditiecruise
• kamperen
• hiken
• kajakken
• bergbeklimmen
• fotoworkshop
• informatiepakket 
• CO2 compensatie reis

niet inbegrepen: 
• evt. brandstoftoeslag expeditiecruise
• internationale vluchten
• hotelovernachtingen voor- en na de expeditiecruise
• reserveringskosten
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe