Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Falklands, South Georgia en Antarctica

  • • Falklands, south georgia & antarctica
  • • 250.000 koningspinguins
Duur 19 Dagen

Soort Falklands, south georgia & antarctica

Prijs (vanaf) € 9.100

Geniet van deze meest complete reis naar het Zuidpoolgebied

Dit is een ongekend gevarieerde en complete reis naar Antarctica. De Falklandeilanden staan bekend om hun rijke dierenleven en South Georgia is een paradijs voor natuurliefhebbers dankzij de enorme kolonies koningspinguïns, duizenden pelsrobben en zeeolifanten. Die krijg je van heel dichtbij te zien tijdens je boottocht langs dichtgevroren baaien, enorme gletsjers en ijsbergen zo hoog als flatgebouwen. 

De ultieme reis voor natuurliefhebbers en fotografen: je reis begint met een bezoek aan de groene Falklandeilanden, waar macaroni-, magallaen- en koningspinguïns leven. Dan is het tijd voor South Georgia, dat alleen per schip bereikbaar is en waar je vlak bij walvisstation Grytviken het graf van de beroemde poolreiziger Sir Ernest Shackleton vindt. South Georgia heeft een spectaculair berglandschap met veel gletsjers. Er leven pelsrobben, zeeolifanten, albatrossen en stormvogels. Op de Salisbury Plain sta je aan de rand van een kolonie van een kwart miljoen koningspinguïns. Op Antarctica is vooral het ijs, dat er steeds weer anders uitziet, indrukwekkend. Dat geldt ook voor de dieren die er leven, zoals adélie-, ezels- en kinbandpinguïns, walvissen, pelsrobben, zeeolifanten en zeeluipaarden. Als het even kan, bezoek je het vulkanische Deception Island en vaar je in een Zodiac tussen de ijsbergen door in Paradise Bay.  

Type schip
Welk schip voor jou de beste keuze is, is heel persoonlijk. We bieden allerlei schepen van verschillende rederijen aan, die variëren in grootte en comfort. We hebben ze onderverdeeld in kleine expeditieschepen, middelgrote expeditieschepen en luxe expeditieschepen.

Kleine expeditieschepen vervoeren 42 tot circa 96 passagiers. Kenmerken van deze schepen zijn: ijsversterkte romp; klein, internationaal gezelschap, flexibel inspelen op omstandigheden ter plaatse goed mogelijk; optimaal tijd voor landingen; informele sfeer; avontuurlijk karakter; hutten met eigen of gedeelde voorzieningen, meer op comfort gericht dan op luxe. De schepen die hieronder vallen zijn: Akademik Sergey Vavilov, Akademik Ioffe, Spirit of Enderby, Polar Pioneer, Ocean Nova en Ushuaia.

Middelgrote comfortabele expeditieschepen hebben plaats voor 100 tot circa 114 passagiers. Kenmerken zijn: internationaal gezelschap, beperkt aantal passagiers en grotere vloot Zodiacs om te kunnen inspelen op de omstandigheden ter plaatse; veel tijd voor landingen; informele sfeer; avontuurlijk karakter; meer comfort en grotere algemene ruimtes; comfortabele tot luxe hutten (meestal) met eigen voorzieningen. De schepen die hieronder vallen zijn: Ortelius, Sea Spirit en Plancius.

Luxe expeditieschepen dit zijn comfortabele, ijsversterkte expeditieschepen met plaats tot circa 318 passagiers. Kenmerken zijn: internationaal gezelschap, grotere vloot Zodiacs om te kunnen inspelen op de omstandigheden ter plaatse; meer comfort en grotere algemene ruimtes; comfortabele tot luxe hutten met eigen voorzieningen. De schepen die hieronder vallen zijn: Sea Adventurer, Ocean Diamond en Fram en Midnatsol.

IJs & weder dienende.
Het is goed mogelijk dat er van het reisschema afgeweken wordt. Elke route is onder voorbehoud van ijs, wind en weer. Zo gaat dat in het poolgebied. Het programma is verder ook flexibel, want er wordt natuurlijk graag een stukje omgevaren voor bijzonder wildlife dat gespot wordt.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Ushuaia, inschepen: In de namiddag schepen we in bij Ushuaia, Tierra del Fuego, Argentinië, de meest zuidelijke stad ter wereld en gesitueerd aan het Beagle kanaal. We varen via deze schilderachtige waterweg gedurende de rest van de avond richting de Drake Passage.
Dag 2 - Op zee: Het schip wordt gevolgd door grote aantallen en meerdere soorten albatrossen, stormvogels, pijlstormvogels en papegaaiduikers.
Dag 3 - 4 - Falkland Islands: Op de Falkland Islands (Malvinas) zijn we van plan een hele dag door te brengen aan de fascinerende westelijke zijde van de archipel. Tijdens een wandeling langs de kust van Carcass Island zien we Magelhaen- en Ezelspinguïns en ontmoeten we van dichtbij watervogels en zangvogels. Op Saunders Island vinden we Wenkbrauwalbatrossen en kunnen we de onhandige landingspogingen van deze vogels observeren bij de nesten. Tevens broeden op dit eiland meerdere pinguïn soorten; Koningspinguïns, Magelhaenpinguïns, Ezelspinguïns en Rotspinguïns. Stanley Stanley, de hoofdstad van de Falklands heeft zo’n 1300 inwoners. We kunnen deze charmante stad op eigen initiatief verkennen en er de cultuur van de Falkland Islands ervaren. Het is een mengeling van Zuid-Amerikaanse gebruiken en Victoriaanse charme, met kleurrijke huizen, goed onderhouden tuinen en Engelse pubs. In de omgeving van Stanley zijn meerdere gestrande zeilschepen uit het begin van de vorige eeuw te zien. Het zijn de stille getuigen van de ontberingen van 19e-eeuwse zeilers die Kaap Hoorn probeerden te ronden. Het kleine maar erg interessante museum is zeker een bezoek waard, het biedt een tentoonstelling over de geschiedenis van het stadje, vanaf de eerste dagen van de kolonisatie tot aan de Falkland-oorlog van 1982. De toegangsprijzen voor de lokale attracties zijn niet inbegrepen.
Dag 5 - 6 - Op Zee: Op weg naar South Georgia steken we de Antarctische Convergentie over. Zodra we deze oceanografische overgangszone bereiken en kan de water temperatuur in slechts enkele uren tijd sterk dalen. Koud, voedselrijk water wordt aan het oppervlak gebracht door de botsende zeestromingen en dit trekt veel zeevogels naar het schip: grote aantallen albatrossen, pijlstormvogels, prions en jagers.

Kim Haarbrink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Boek'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in
Afvaarten in 2020
Afvaarten in 2021
Afvaarten in 2022

Gegarandeerde vertrekdatum.

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Offertes en boekingen worden gebaseerd op de huidige dagkoers.

World Explorer v. 27 December 2020:
Deze reis gaat niet naar de Falkland Eilanden maar gaat direct door naar South Georgia en daarna naar Antarctica. De reisduur is 16 dagen/15 nachten

Wat is inbegrepen?

inbegrepen: 
• expeditiecruise zoals omschreven met accommodatie aan boord in hut van je keuze op basis van volpension
• alle excursies en lezingen gedurende de expeditiecruise
• informatiepakket 
• CO2 compensatie reis

niet inbegrepen: 
• evt. brandstoftoeslag expeditiecruise
• internationale vluchten
• hotelovernachtingen voor- en na de expeditiecruise
• reserveringskosten
• reis- en annuleringsverzekering

extra inbegrepen: wanneer u reist op de schepen van Quark Expeditions te weten Ocean Diamond, Ocean Adventurer, Ocean Endeavour en World Explorer zijn ook alle fooien aan boord, alle frisdrank gedurende de dag en bier en (huis)wijn bij het eten bij de prijs inbegrepen.

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe