Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 16 Dagen

Antarctica, Wilkins Ice Shelf en Aurora Australis

Terug Bekijk samenvatting

Weer zo'n bijzondere reis naar de Zuidpool en Antarctica! Dit is met recht een echte expeditiereis te noemen. We gaan het zeer zelden bezochte gebied van de Bellingshausen Zee, de Marguerite Baai en Alexander Eiland verkennen en bezoeken plaatsen die ontdekt werden door De Gerlache tijdens zijn poolexpeditie (juni 1897 - maart 1899) aan boord van de Belgica. We vertrekken vanuit Ushuaia en gaan recht op de zuidpoolcirkel af. We proberen zoveel mogelijk de rest van de reis ten zuiden van de poolcirkel door te brengen. Hier beleef je de ultieme wildernis ervaring op één van de meest afgelegen plekken ter wereld.  We zullen Antarctische ijsplateaus zien, landen op eilanden waar slechts weinigen voet aan wal hebben gezet en genieten van dit ontzagwekkende schouwspel ver van de gebaande paden van reguliere Antarctische expeditie cruises. We zien een scala aan Antarctisch wildlife, waaronder bultruggen en dwergvinvissen, orka's, luipaarden, olifanten, krabbeneters, Weddellzeehonden en Antarctische pelsrobben - misschien zelfs een Ross' zeehond. Maar ook natuurlijk Gentoo en Adelie pinguïns, skuas, sterns en reuzenstormvogels. Dit zijn slechts enkele van de zeevogelsoorten die je hier gaat tegenkomen.

Dag 1

Einde van de wereld, begin van een reis

Je reis begint waar de wereld ophoudt. Ushuaia, Argentinië, naar verluidt de meest zuidelijke plaats op aarde, ligt op het uiterste zuidpuntje van Zuid-Amerika. Vanaf deze kleine stad in Tierra del Fuego, bijgenaamd "Het einde van de wereld", vertrek je in de namiddag en vaar je de rest van de avond door het Beagle-kanaal, dat omringd is door bergen.

Dag 2-3

Het pad van de poolreizigers

Tijdens de volgende twee dagen op de Drake Passage ervaar je dezelfde ervaringen als de grote poolreizigers die deze streken voor het eerst in kaart brachten: koele zoute bries, golvende zeeën, misschien zelfs een vinvis die zeespray opspuit. Na het passeren van de Antarctische Convergentie - de natuurlijke grens van Antarctica, gevormd wanneer noordwaarts stromende koude wateren botsen met warmere sub-Antarctische zeeën - ben je in de circum-Antarctische upwelling zone.

Niet alleen het zeeleven verandert, ook het vogelleven verandert. Grote albatrossen, grijskopalbatrossen, wenkbrauwalbatrossen, roetkopalbatrossen, kaapse duiven, noordse stormvogels, blauwe stormvogels en Antarctische stormvogels zijn een paar van de vogels die je kunt zien.

Dag 4

Door de Pendleton Straat

In de namiddag kom je  aan op het Antarctisch Schiereiland nabij de Antarctische Cirkel. Als het zee-ijs het toelaat, kun je verder varen door de Pendleton Straat en proberen te landen op de zelden bezochte zuidpunt van Renaud Island. Hier heb je de kans om de eerste Adélie pinguïns van de reis te zien en te genieten van spectaculaire uitzichten op de ijsbergen in deze surrealistische, met sneeuw bedekte omgeving.

In de namiddag varen we naar de Fish Islands en ontmoeten we een van de meest zuidelijke Adélie pinguïn en blue-eyed shag kolonies van het Antarctisch Schiereiland.

Overnachting in het gebied van Crystal Sound, het landschap zal je laten opblijven tot in de kleine uurtjes, er is een kans om Orka, Bultrug en Minke walvis te zien in dit gebied.

Dag 5

Detaille eiland en de Gullet

Detaille Island - Je kunt hier aan land gaan bij een verlaten Brits onderzoeksstation, geniet van de hoge ligging van het eiland en het imposante gletsjerlandschap.

Daarna varen we door The Gullet, een van de meest indrukwekkende smalle kanalen in Antarctica, met torenhoge bergen aan weerszijden, vogels die het schip volgen en speelse pinguïns en zeehonden dartelend in het water terwijl we door dit zeer speciale deel van de reis varen. Als de ijsomstandigheden het toelaten zullen we in de namiddag ook een landing of cruise maken.

Dag 6

Porquoi Pas en Horseshoe Eilanden

Ontdekt en in kaart gebracht door de beroemde ontdekkingsreiziger Charcot, Porquoi Pas biedt een aangename landing op een rotsachtig strand met op de achtergrond de Moider gletsjer - een rustige wandeling vanaf de landingsplaats geeft een indrukwekkend uitzicht over de gletsjer. Antarctische pelsrobben ontspannen zich graag op de kleine vlakte achter het strand en vormen een mooie aanvulling op de wilde dieren die we op deze reis tegenkomen.

Na de lunch gaan we richting Horseshoe eiland - zo genoemd vanwege zijn opvallende vorm - een verlaten onderzoeksstation geeft een inzicht in de vroege dagen van het wetenschappelijk onderzoek en originele artefacten blijven tentoongesteld om te begrijpen hoe anders de manier van leven was in die pionierstijd.

De hut ligt in een van de mooiste landschappen van Antarctica met uitzicht op de bergen en de sneeuw van Porquois Pas Island en de eigen bergketen van het eiland. Een fotografische landing in vele betekenissen- twee oude houten boten overgebleven op de landingsplaats alsof ze wachten op hun laatste vaart om in de ijzige wateren rond de eilanden te gaan varen.

Dag 7-10

George IV en Wilkins Ice Shelf

Als het ijs en de weersomstandigheden het toelaten gaan we naar Antarctica's ijsplateaus (de George IV en Wilkins), we hopen je  de schaal van deze enorme kliffen en uitgestrekte ijsvlakten te laten zien die ons en ons schip in de schaduw zullen stellen. Een scala aan Antarctische wilde dieren van bultruggen, pelsrobben en Adélie pinguïns en misschien als we geluk hebben zien we een of meer Ross zeehonden.

Dag 11

Jenny en Leonie Eilanden

Jenny Island zal een ander aspect geven aan uw Antarctische ervaring, hier zul je verhoogde stranden, hangende gletsjers en mostapijten kunnen zien. Het eiland is ook populair bij wilde dieren met sterns, skuas, zeeolifanten, zeeluipaarden en Adélie pinguïns die hier regelmatig komen.

Een landing op Leonie Island zal je de adem benemen, er is de mogelijkheid om een wandeling te maken naar de top van het eiland met een dramatisch panorama van Marguerite Bay en Adelaide Island.

Dag 12

Lagoon en Mikkelsen Eilanden

Lagoon Island is het meest noordelijke eiland van de Leonie Eilanden groep, ook ontdekt en in kaart gebracht door Jean-Baptiste Charcot. Dit laaggelegen eiland zal een groot contrast vormen met de vorige dagen met zijn zacht glooiende stranden en vlakke gebieden om te verkennen, de fauna hier zal variëren afhankelijk van de sneeuwbedekking- als er weinig sneeuw ligt ziet de grond er bijna woestijnachtig uit.

De Mikkelsen-eilanden bieden een spectaculaire Zodiac-cruise, waarbij we hopen tot vijf Antarctische zeehondensoorten tegen te komen. We kunnen ook prachtige vogels zien, zoals reuzenstormvogels en Adéliepinguïns.

Dag 13-15

Vertrouwde zeeën, vertrouwde vrienden

Uw terugreis is verre van eenzaam. Terwijl je de Drake oversteekt, word je opnieuw begroet door de grote verscheidenheid aan zeevogels die je nog kent van de passage naar het zuiden. Maar ze lijken nu meer vertrouwd voor je, en jij voor hen.

Dag 16

Heen en weer terug

Aan elk avontuur, hoe groots ook, komt uiteindelijk een eind. Het is nu tijd om in Ushuaia van boord te gaan, maar wel met herinneringen die je zullen vergezellen naar uw volgende avontuur.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.