Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Beren op Kodiak Island

Duur 5 Dagen

Soort Meerdaagse excursies

Prijs (vanaf) € 2.095

vanuit Anchorage

Kodiak Island heeft als bijnaam ‘Emerald Island’ en als je aankomt weet je waarom. Dit groene eiland met het kleine vissersdorpje is echt een bijzondere bestemming. Nog authentiek met slechts een enkele toerist. Het centrum is klein en je loopt zo naar een restaurantje of de haven. Kodiak Island is bekend vanwege de grootste bruine beren ter wereld die hier leven: de Kodiak Brown Bear. Het grootste deel van dit dichtbeboste eiland is een reservaat waar de beren ongestoord hun gang kunnen gaan. Dompel je onder in het leven van deze eilandbewoners en krijg een indruk van het huidige leven evenals dat van voor de Tweede Wereldoorlog. Het bezoek zal een combinatie zijn van het spotten van wildlife en met het opdoen van indrukken van het lokale vissersleven. De Kodiak Brewing Company is daar dé plek voor. Beren en andere dieren kun je tegenkomen als je rondrijdt op Kodiak, maar een berenexcursie en een boottocht op zoek naar walvissen en andere zeedieren maken je trip écht compleet. Het is echt een bijzondere toevoeging op je reis. Ga dit juweeltje ontdekken!

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht vanuit Anchorage naar Kodiak Island: Vanuit Anchorage vlieg je met Alaska Airlines in een uurtje naar Kodiak Island, waar je bij aankomst de huurauto ophaalt en naar de accommodatie van jouw keuze. Loop door het centrum van Kodiak, neem een kijkje bij de Holy Resurrection Church, bezoek een van de musea, wandel door de haven of drink een biertje in de Kodiak Brewing Company, waar je gemakkelijk in contact komt met de lokale vissers om hun persoonlijke verhaal te horen.
Dag 2 - Berenexcursie per vliegtuigje: Vandaag staat een berenexcursie gepland van ongeveer zes uur. Na een uitgebreide uitleg vlieg je onder begeleiding van een ervaren gids in een watervliegtuigje naar een plek in het Kodiak Island National Wildlife Refuge. Je hebt een geweldig uitzicht over het eiland en vanuit het vliegtuig probeer je al walvissen en ander wildlife te spotten. Na de landing ga je te voet op zoek naar de Kodiak beren, waarbij je maximaal zo'n vijf kilometer wandelt. Op de terugweg wordt aan boord een goede lunch geserveerd en land je weer in Kodiak met hopelijk gave herinneringen aan vandaag.
Dag 3 - Ontdek zelf per auto Kodiak Island: Vandaag een dag voor jezelf. Rijd over het eiland en volg de route langs de kust met uitzicht op de verschillende baaien. De kans dat je vandaag ook beren onderweg spot is zeker aanwezig. Liever deze dag actiever invullen? Huur een kajak en peddel door de beschutte baaien of fiets met een mountainbike de 12-mijl lange Anton Larsen Bay Road. Even buiten Kodiak vind je Pillar Mountain, vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt over het stadje en de omliggende eilandjes, de stranden en de oceaan. Er zijn ook genoeg plekken om een mooie wandeling te maken door de wildernis.
Dag 4 - Wildlife cruise vanaf Kodiak Island: Vandaag staat een bijzondere wildlife cruise geboekt. Slechts met vier passagiers en een gids vaar je langs de kust en ga je op zoek naar walvissen en andere fauna. Je hebt vanaf de boot weer een andere kijk op het groene eiland met haar steile bergen en uitgestrekte baaien.

Kim Haarbrink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Boek'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Gegarandeerde vertrekdatum.

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Belangrijk: Vanwege de onstuimige weersomstandigheden rondom Kodiak Island bestaat de mogelijkheid dat het vliegtuig niet in Kodiak kan landen en dat je een dag later moet vertrekken of eventueel een dag langer op het eiland moet blijven overnachten. Alle hieruit voortvloeiende kosten zijn voor eigen rekening. Om die reden nemen wij een extra nacht in Anchorage op in het dagprogramma na terugkomst vanaf Kodiak.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• retourvlucht met Alaska Airlines; Anchorage - Kodiak Island inclusief bagage
• 4 overnachtingen in accommodatie naar keuze
• 5 dagen midsize autohuur van Avis inclusief LDW verzekering; ongelimiteerd aantal kilometers; 2 bestuurders (mits partners/echtgenoten op zelfde adres);
• berenexcursie - fly-out Bear Viewing Tour (6 uur)
• Kodiak Wildlife cruise per klein schip (5 uur)

Niet inbegrepen:
• USD50 borg voor huurauto

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.