Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Beren op Kodiak Island

Duur 4 Dagen

Soort Meerdaagse excursies

Prijs (vanaf) € 2.410

Vanuit Anchorage

Kodiak Island heeft als bijnaam ‘Emerald Island’ en als je aankomt weet je waarom. Dit groene eiland met het kleine vissersdorpje is echt een bijzondere bestemming. Nog authentiek met slechts een enkele toerist. Het centrum is klein en je loopt zo naar een restaurantje of de haven. Kodiak Island is bekend vanwege de grootste bruine beren, de Kodiak Brown Bear. Het grootste deel van dit dichtbeboste eiland is een reservaat waar de beren ongestoord hun gang kunnen gaan. Je bezoek aan Kodiak is een combinatie van het spotten van wildlife en met het opdoen van indrukken van het lokale vissersleven. Op je vrije dag ga je met een vliegtuigje naar een plek waar beren te zien zijn. Afhankelijk van waar er beren gespot zijn, bestaat ook de mogelijkheid dat de piloot besluit naar Katmai te vliegen.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht vanuit Anchorage naar Kodiak Island: Vanuit Anchorage vlieg je met Alaska Airlines in een uurtje naar Kodiak Island, waar je bij aankomst de huurauto ophaalt en naar de accommodatie rijdt. Loop door het centrum van Kodiak, neem een kijkje bij de Holy Resurrection Church, bezoek een van de musea, wandel door de haven of drink een biertje in de Kodiak Brewing Company, waar je gemakkelijk in contact komt met de lokale vissers om hun persoonlijke verhaal te horen.
Dag 2 - Berenexcursie vanuit Kodiak: Vandaag staat een berenexcursie gepland van ongeveer zes uur. Na een uitgebreide uitleg vlieg je onder begeleiding van een ervaren gids in een watervliegtuigje naar een plek in het Kodiak Island National Wildlife Refuge. Je hebt een geweldig uitzicht over het eiland en vanuit het vliegtuig probeer je al walvissen en ander wildlife te spotten. Na de landing ga je te voet op zoek naar de Kodiak beren, waarbij je maximaal zo'n vijf kilometer wandelt. Op de terugweg wordt aan boord een goede lunch geserveerd en land je weer in Kodiak met hopelijk gave herinneringen aan vandaag.
Dag 3 - Ontdek Kodiak Island: Rijd vandaag over het eiland en volg de route langs de kust met uitzicht op de verschillende baaien. De kans dat je vandaag ook beren onderweg spot is zeker aanwezig. Liever deze dag actiever invullen? Huur een kajak en peddel door de beschutte baaien of fiets met een mountainbike de 12-mijl lange Anton Larsen Bay Road. Even buiten Kodiak vind je Pillar Mountain, vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt over het stadje en de omliggende eilandjes, de stranden en de oceaan. Er zijn ook genoeg plekken om een mooie wandeling te maken door de wildernis.
Dag 4 - Vlucht van Kodiak Island naar Anchorage: Vandaag verlaat je dit groene eiland en vlieg je terug naar Anchorage.
Tamara Stuijt

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Belangrijk: Vanwege de onstuimige weersomstandigheden rondom Kodiak Island bestaat de mogelijkheid dat het vliegtuig niet in Kodiak kan landen en dat je een dag later moet vertrekken of eventueel een dag langer op het eiland moet blijven overnachten. Alle hieruit voortvloeiende kosten zijn voor eigen rekening. Om die reden nemen wij een extra nacht in Anchorage op in het dagprogramma na terugkomst vanaf Kodiak.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• retourvlucht met Alaska Airlines; Anchorage - Kodiak Island inclusief bagage
• 3 overnachtingen in het Best Western Kodiak Inn op basis van een 2-persoonskamer, inclusief ontbijt
• 3 dagen Standard SUV autohuur van Avis inclusief LDW verzekering; ongelimiteerd aantal kilometers; 2 bestuurders (mits partners/echtgenoten op zelfde adres)
• berenexcursie - fly-out Bear Viewing Tour (5,5 uur)

Niet inbegrepen:
• overige maaltijden
• toeslag hogere vluchtklasse indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is
• USD50 borg voor huurauto
• afkoop eigen risico cascoverzekering voor de huurauto
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.