Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Afkoop eigen risico cascoverzekering

---

De Verzekering voor Afkoop Eigen Risico:

  • Afkoop eigen risico al in Nederland geregeld.
  • Repatriëring voertuig bij voortijdige terugkeer verzekerd.
  • Extra zekerheid, boven op de verplichte basisverzekering.
  • Vergoeding van schades aan boven- en onderkant voertuig en bij off-road rijden

De verzekering biedt dekking voor het afkopen van het eigen risico van een huurauto, huurmotor of huurcamper. Met de Afkoop Eigen Risico Cascoverzekering koopt de klant het eigen risico af tegen een geringe premie. Daarnaast is de klant verzekerd voor cascoschades die verhuurbedrijven meestal volledig in rekening brengen.

Bijvoorbeeld schade aan ruiten en banden.

De Verzekering voor Afkoop Eigen Risico van A.S.R. zorgt ervoor dat de klant wél volledig verzekerd is.

Wanneer kun je gebruikmaken van de Verzekering voor Afkoop Eigen Risico?
Een klant kan gebruikmaken van de Verzekering voor Afkoop Eigen Risico als hij of zij in Nederland woont en/of de reis bij een Nederlands reisbureau heeft geboekt. Daarnaast is er een basisverzekering afgesloten bij het verhuurbedrijf op de vakantiebestemming.

Wat wordt er vergoed?
Schade aan de auto, motor of camper die gehuurd wordt, is gedeeltelijk verzekerd door de verzekering die je afsluit bij het buitenlandse verhuurbedrijf. De Verzekering voor Afkoop Eigen Risico vergoedt wat niet gedekt is in deze basisverzekering: eigen risico en cascoschade. Met cascoschade bedoelen we schade aan de auto, motor of camper zelf.

Repatriëring
Moet je onverwacht eerder naar Nederland terugkeren? Dan vergoedt de Verzekering voor Afkoop Eigen Risico de kosten van het terugbrengen van je huurvoertuig naar het verhuurbedrijf.

Huur je een camper of auto in Canada of de Verenigde Staten?
Sluit je deze verzekering af voor een reis in de Verenigde Staten en/of Canada? Dan gelden er andere premies en dekkingen dan in de rest van de wereld. Rechtsbijstand is bijvoorbeeld standaard meeverzekerd. De Verenigde Staten en Canada kennen namelijk andere rechtsregels dan Nederland. Als je een camper huurt in de Verenigde Staten of Canada is ook bestuurdersaansprakelijkheid verzekerd.

Wat wordt er uitgekeerd?
Iedere op de polis genoemde persoon met een vaste woonplaats in Nederland en ingeschreven in een Nederlands bevolkingsregister die volgens het huurcontract gerechtigd is het motorrijtuig te besturen, kan deze verzekering afsluiten. De Afkoop eigen risico-verzekering dekt voor zowel auto, motor als camper de repatriëring van het motorrijtuig tot € 3.500,-, afdekking eigen risico (met uitzondering van zogenaamde uitgesloten cascoschade) per motorrijtuig per gebeurtenis tot € 3.500,- en uitgesloten cascoschade* per motorrijtuig per gebeurtenis tot € 7.000,-

Met inachtname van het maximale verzekerde bedrag bedraagt de uitkering in ieder geval nooit meer dan het in rekening gebrachte eigen risico. Het eigen risico heeft betrekking op de verzekering die is afgesloten in het land waar het motorrijtuig is gehuurd.

Onder uitgesloten cascoschade wordt verstaan:

• schade door gebruik off-road
• schade aan ruiten
• schade ontstaan bij achteruitrijden
• schade door bevriezing/oververhitting leidingsysteem
• schade aan interieur
• dakschade door laaghangende objecten
• schade aan onderkant inclusief banden/wielen

Belangrijke voordelen
Geen super CDW meer nodig
Afdekking eigen risico en uitgesloten cascoschade
Wereldwijde hulp, 24 uur per dag
Gunstige premie
Snelle uitbetaling

Scherpe premie
De premie bedraagt voor € 4,78 per kalenderdag plus eenmalig € 7,88 poliskosten (beiden zijn inclusief 21% assurantiebelasting).

Waarom Askja Reizen en A.S.R. Verzekeringen (voorheen Europeesche)?
A.S.R. Verzekeringen is dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen. Bij A.S.R. ben je uitstekend verzekerd tegen een scherpe premie. Askja kent je en weet precies welke reis je hebt geboekt. We kunnen je advies op maat geven en helpen als je onverhoopt schade hebt. Kijk hier voor Autohuur IJsland.

---

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.