Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

12 Mei 2016 - IJsland

Uitgelicht: Reisleider Bart Pijpers en zijn reis ‘Op en top IJsland’

Terug
Portret Bart Pijpers
Bart Pijpers

Weet veel over: IJsland

Graag geven wij onze reizigers regelmatig een kijkje achter de schermen van Askja Reizen. Wie we zijn, wat we doen en waar onze passie voor ons werk vandaan komt. Al eerder vertelde reisexpert Carolien over haar studiereis naar winters IJsland en onlangs schreven we over onze reisleidersdag.

Het zomerseizoen komt eraan en dat betekent dat binnenkort de eerste Askja groepen naar onder meer IJsland vertrekken.  In deze eerste ‘uitgelicht’ stelt reisleider Bart Pijpers zich aan jullie voor:

“In de zomer van 2002 kwam ik voor het eerst op IJsland. Ik was meteen verkocht. De weidse uitzichten, indrukwekkende watervallen, bijzondere vogels, gletsjers en oneindige lavavelden. Nu wist ik waar de foto’s uit mijn studieboeken vandaan kwamen. De laatste vijftien jaar heb ik geen jaar overgeslagen zonder een bezoek te brengen aan dit machtige land; soms privé met vrouw (en kinderen), maar vaak ook als reisleider voor Askja. Als leraar aardrijkskunde heb ik de luxe van een lange zomervakantie. Voor mij is dat het ideale moment om een groep reizigers dit prachtige land te laten zien. Lekker wandelen, in de hotpot en gewoon met z’n allen vanuit de bus naar het eindeloze landschap staren. Tijdens de reizen die ik begeleid probeer ik, daar waar het kan, nét even buiten de gebaande paden te gaan. Nét even dat mooi stukje laten zien waar (bijna) niemand komt.”

“Komende zomer begeleid ik de reis Op en top IJsland. Het is een actieve reis waarbij we een aantal stevige wandelingen maken op afgelegen plekken. We overnachten in hotels, de ene keer wat luxer dan de andere keer, maar alles goed verzorgd. Het rhyolietgebergte Kerlingerfjöll is mijn favoriet. Dat is zo’n bijzondere plek: alsof je op een andere planeet beland bent. Naast de wandelingen struinen we rond bij watervallen, gletsjers en geisers. We bezoeken de geiser Strokkur en de beroemde waterval Gullfoss. In het noorden staat de reis in het teken van vulkanisme, zeker bij Mývatn kijken we onze ogen uit. Voor wie dat wil kan ik uitgebreid over de geologie van IJsland vertellen. Nog twee maanden geduld, dan mag ik weer…”

Wil jij met Bart of één van onze andere reisleiders op pad? Er zijn nog enkele plaatsen vrij op de Op en top IJsland reis met vertrek op 9 en 23 juli. Ook voor diverse andere groepsreizen hebben we nog wat plaatsen vrij. In korte tijd zie je veel van het eiland en leer je van alles over het leven op IJsland. Bij Op en top IJsland staat het te voet verkennen van IJslands mooiste gebieden centraal, met wandelingen tussen de twee en vijf tot zes uur. Tijdens andere reizen wordt er ook gewandeld, maar zijn de tochten korter. Uiteraard staan ook op deze reizen onze reisleiders te popelen om hun mooie IJsland aan jullie te laten zien!

Interesse in een van onze IJsland reizen? Neem contact op met onze IJsland experts voor meer informatie of om je reis direct te boeken!

Reisexpert

In de zomer van 2002 kwam ik voor het eerst op IJsland. Ik was meteen verkocht. De weidse uitzichten, indrukwekkende watervallen, bijzondere vogels, gletsjers, oneindige lavavelden. Als leraar aardrijkskunde heb ik de luxe van een lange zomervakantie. Voor mij is dat het ideale moment om een groep reizigers dit prachtige land te laten zien.

Weet veel over: IJsland

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

21 Apr 2016 - IJsland en IJsland winterreizen

Op zoek naar het Noorderlicht in IJsland

In maart 2016 reisde ik met een internationale groep door he Lees verder

12 Aug 2016 - IJsland

De Ode aan IJsland vanuit de reisleider Jac (deel 1)

Al sinds 2006 begeleid ik voor Askja groepsreizen naar IJsla Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.